https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Predsednik Türk za bolj zeleno Pomurje v Puconcih posadil lipo

Puconci, 22.05.2012 ob 12:26  

Včeraj so v puconskem CERO podelili nagrade najuspešnejšim šolam in vrtcem v projektu "Ločujmo – Varujmo". Predsednik Türk je v simbol zelene prihodnosti Pomurja posadil drevo.


V Centru za ravnanje z odpadki Puconci (CERO) je včeraj potekala podelitev nagrad šolam in vrtcem, ki so zbrali največ odpadnega papirja in plastenk v projektu "Ločujmo - Varujmo". Zbiranje je bilo razdeljeno v več kategorij, in sicer glede na število vpisanih otrok, učencev, dijakov v posamezni zavod.

Najuspešnejši so bili…

V kategoriji, ki vključuje do 175 vpisanih, je prvo mesto dosegla Dvojezična OŠ Prosenjakovci, ki je zbrala 1.610 kg plastenk, sledili sta jih OŠ Kuzma in OŠ Cankova. V kategoriji zavodov z od 176 do 300 vpisanih je bil najuspešnejši Vrtec Gornja Radgona z zbranimi 1.799 kg plastenk, druga je bila OŠ Bogojina, tretja pa OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. V kategoriji z vključenimi nad 300 vpisanimi je zmagala OŠ Puconci, ki je zbrala 5.789 kg plastenk, sledila pa sta ji Vrtec Murska Sobota in OŠ I Murska Sobota.

V projektu, ki ga že drugo leto organizirata CERO in Pomurski ekološki center Murska Sobota, so letos skupno zbrali 24.497 kg plastenk. Najuspešnejši zavodi v posamezni kategoriji so bili nagrajeni z denarno nagrado v višini 1.000 evrov.

Za zeleno prihodnost Pomurja predsednik Türk posadil lipo

Letos se je mladim na podelitvi v Puconcih pridružil tudi predsednik države dr. Danilo Türk, ki je izpostavil pomen ločevanja odpadkov in njegov pomemben vpliv na okolje. Z željo in simbolično gesto, da bi prihodnost Pomurja ostala zelena, sta predsednik Türk in direktor CEROP-a Franc Cipot skupaj posadila lipo.

V sklopu prireditve so si obiskovalci lahko v Centru za ravnanje z odpadki ogledali tudi način obdelave in odlaganja odpadkov po obdelavi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.