https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Kako so slovenski navijači Chelseaja dočakali sanje v Münchnu

23.5.2012  

19. maj 2012, dan za zgodovino. Finale Lige prvakov, težko pričakovana sobota za vse nogometne sladokusce, kaj šele za nas slovenske navijače Chelsea-ja, ki smo se odločili, da bomo kot uraden navijaški klub za svoje junake šli navijali kar v München! Vtise sem za Pomurec.com strnil Patrik Brutaša.

Že takoj po sami povratni tekmi z Barcelono je že stekla debata o tem, kje bi si lahko skupaj ogledali tekmo in sprva smo razmišljali o minibusu, ampak ker je bil interes zares velik, smo že v nekaj dneh napolnili kar avtobus. Zakaj tudi ne bi odpotovali v München, ko pa je do tja samo 5 ur vožnje, pa tudi »finale Lige prvakov se ne igra vsako leto«, zato se takšne priložnosti enostavno ne zamudi. Možnosti, da bi si kdo ogledal finale v živo seveda ni bilo, kajti več kot milijon je bilo takih, ki so hoteli dobiti dragocen listič.

Pot se je začela zjutraj že ob 05:00, ko so na avtobus vstopili prvi navijači v Domžalah, nato pa se je pot nadaljevala od Ljubljane do avstrijske meje in seveda vse do Bavarske. Med 46 potniki v München je bilo tudi 6 »modrih« pripadnic nežnejšega spola in pa tudi 2 navijača Bayerna, ki sta pač morala cel dan poslušat šale na račun njunega kluba. Za celodnevno veselje je skrbela tudi frajtonarca, ki je prvič zaigrala že ob sedmih zjutraj. Zraven naših domačih skladb so se prepevale in igrale tudi navijaške, kot so: Blue is the colour, Que Serra Serra, »Who the fuck is Bayern München« , in druge… Ne smem pozabit tudi na našega veseljaka Gregorja Horvatiča - »Boya«, ki je neprestano skrbel za odlično vzdušje med nami navijači!

Z nekaj krajšimi postanki na poti smo ob 12:00 prispeli do  prelepe Allianz Arene. Vsi skupaj smo se peš odpravili do stadiona, pred katerim smo se tudi v prelepem sončnem vremenu fotografirali, nato pa z busom spet odpravili proti samemu centru mesta Marienplatz. Tukaj smo že takoj opazili, da je na ta dan praktično cel München živel za nogomet oz. bil v pričakovanju večernega spektakla. Celotno mesto je bilo v rdečih barvah, na vsakem koraku pa se je slišalo navijanje FC Bayern.

Tukaj na trgu nas je posnela tudi ekipa 24ur in pa snemalec, ki je snemal za Adidas. Tako kot marca, ko nas je Londonu posnela ekipa Chelsea TV, smo tudi v bavarski prestolnici vzbudili veliko zanimanja. Celo angleški navijači so nas vzeli za svoje, s katerimi smo skupaj dolgo prepevali. S seboj smo seveda imeli tudi slovensko zastavo in pa svoj ogromen transparent: »SLOVENIAN BLUES«. Nekatere bavarske skupine so celo tekmovale z nami kdo je glasnejši, ampak vse smo utišali z našo navijaško: »MALO VAS JE, MALO VAS JE PI…..«!

Video Chelsea TV o tekmi s Stoke Cityjem, v katerem so svoje mesto dobili tudi slovenski pristaši modrih ...

Prišel pa je čas, ko smo postajali vsi vedno bolj nestrpni zaradi tekme in v »Backstage« smo prišli ob 18:00, kjer je bilo na tisoče Bayernovih navijačev, ki so nas »modre« seveda pozdravili z žvižgi. Tekmo smo gledali v zanimivem ambientu, kjer smo bili navijači Chelsea-ja spodaj, Bayernovi pa eno nadstropje višje nad nami, tako da je bilo ves čas slišat tekmovalnost med navijači. Sam potek tekme sploh ni pomemben, pomemebno je samo to kdo je slavil in zadnji zapustil prizorišče. Po zadetku Drogbaja iz enajstmetrovke se je pričelo rajanje in veselje ob uresničitvi sanj, pa tudi solze v očeh nekaterih je bilo za videt. Trenutki za katere bi si vsak želel, da bi trajali večno, ampak ob 00:30 smo že morali na avtobus, kjer pa se je veselje nadaljevalo - domov nas je prišlo veliko takih, ki smo bili zaradi navijanja in prepevanja brez glasu.

Po tekmi lahko rečem, da se Bavarci nikakor niso mogli sprijaznit z porazom v finalu, kajti videli smo mnogo objokanih obrazov in pa tudi  »razdejanja«, ki so ga povzročili iz svoje jeze, saj igrati finale na domačem stadionu je res priložnost, ki je ne smeš zamuditi. Da je naš izlet uspel v celoti smo zasluženi vsi, od prvega do zadnjega, vseeno pa bi še posebej izpostavil našega roverja oz. Marka Štendlerja, ki je priskrbel avtobus in organiziral potek samega izleta. Jani Tavčar je bil med vsemi najbolj zagret za ta izlet in nas obveščal z raznimi novicami o Münchnu, posebna zahvala pa tudi gre še našemu predsedniku društva Urošu Lajovicu, ki nam je omogočil, da smo lahko gledali tekmo v »Backstage-u«, kjer smo se res imeli fajn.

Za konec bi še rad povedal, da ste vsi tisti, ki vam je Chelsea pri srcu, vabljeni na zaključni piknik sezone 2011/12, ki bo 16. junija na Viru pri Domžalah, da še enkrat vsi skupaj proslavimo to fantastično sezono. Obiščite našo spletno strani http://www.chelseafc.si/ in se nam pridružite!

Avtor prispevka: Patrik Bratuša

 

OGLEJTE SI TUDI:



FOTO: Kako so slovenski navijači Bayerna dočakali hladen tuš v Münchnu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2012 ob 0:19 CrazyBlueBoy gost

      Chelsea Boysi in navijačke so itak d best in kapu dol na take suporterje, Gremo Chelsea...do zmage in dalje:)))

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2012 ob 11:26 Ronaldinho gost

      Plavi LOLEKI, ki navijajo za kvazi klub!!!

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.06.2012 ob 22:06 Chelsea gost

      ti si lolek Ronaldinho

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.