https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Za letošnji program Soboških dnevov bo šlo največ denarja do sedaj

Murska Sobota, 23.05.2012 ob 14:40  

Letošnji, že 17. festival Soboški dnevi bo trajal od petka 22. junija pa vse do ponedeljka 25. junija. Krona letošnjih Soboških dnevov bo v soboto, 24. junija, ko bo nastopila angleška glasbena skupina SMOKIE.


Festival Soboški dnevi letos poteka v okviru Evropske prestolnice kulture 2012 Maribor in bo trajal štiri dni, od 22. do 25. junija. V tem času se bo odvilo pestro število dogodkov, kar 24, na različnih lokacijah (v obeh murskosoboških cerkvah, v mestnem parku, grajskem dvorišču ter drugih običajnih festivalskih lokacijah).

Celotna vrednost izvedbe programskega dela festivala okrog 80.000 evrov

Celotna vrednost izvedbe programskega dela festivala je predvidena v višini nekaj nad 80.000 evrov. "Ta znesek je za letošnje soboške dneve najvišji do sedaj, kar se tiče programske vsebine. To pomeni, da smo izbrali kakovostne izvajalce, tako po obsegu kot po kvaliteti," je pojasnil župan MOMS Anton Štihec. Festival Soboški dnevi pa je vsekakor eden redkih tovrstnih festivalov, ki je brez vstopnine, kar pomeni, da se ga lahko udeležijo vsi občani MOMS, ne glede na socialni in materialni status.

Krona letošnjih Soboških dni angleška skupina Smokie

"Letos stopamo s festivalom Soboški dnevi tudi na mednarodno sceno. Prvič v zgodovini imamo nastopajočo skupino, ki prihaja iz Anglije, torej iz Velike Britanije prihaja k nam skupina Smokie. Gre za skupino, ki je v sedemdesetih letih bila svetovna uspešnica. To je nekako krona oziroma višek letošnjih Soboških dni, imamo pa vsak dan določeno skupino, za katero menimo, da za posamezen dan predstavlja določen višek," je še povedal župan MOMS Anton Štihec, ki letos zaradi pestrejšega programa pričakuje še večji obisk kot prejšnja leta.

Na dan mladih bo prvič v Murski Soboti nastopila skupina JINX

Predstavnik MIKK-a Ivor Knafelj je predstavil prvi dan festivala, torej Dan mladih, ki se bo začel ob 10.00 uri na grajskem dvorišču z lutkovno predstavo za vrtce, nadaljeval z ustvarjalnimi delavnicami, koncertom neuveljavljenih skupin, "kar je noviteta letošnjega festivala. Tako da vabim vse mlade bende, ki bi si želeli nastopiti na Soboških dnevih."

Ob 14.00 uri bo v mestnem parku sledila vadba Zumbe, potem MIKKov KulArt, ob 20.30 uri se bo na glavnem odru odvil koncert domače skupine Stekli psi, ki so letos izdali že svojo drugo ploščo, za njimi pa bo kot glavna skupina nastopila še skupina JINX. Ob polnoči pa bo za zaključek na grajskem dvorišču nastopil Invasian Krew Killah Addicted (UK), bivši člani Asian Dub Fundation.

Pester program namenjen različnim starostnim skupinam z različnim umetniškim okusom

Celoten program letošnjega festivala je predstavila Darja Potočnik, ki pa je vesela, da se festival odvija že sedemnajsto leto zapored, torej je tik pred polnoletnostjo. "Skozi leta so se Soboški dnevi oblikovali ter nadgrajevali, tako da smo prišli nekako do zdajšnje programske vsebine, to je tiste, katera želi z različnimi glasbenimi in umetniškimi skupinami na različnih prizoriščih vsaka na svoj način zadovoljiti obiskovalce. Namen organizacije, kot prejšnja leta, je tudi letos, da se v nekaj dneh obiskovalcem različnih starostnih skupin in različnih umetniških okusov, ponudi čim več raznovrstnih dogodkov," je o festivalu povedala Potočnikova.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2012 ob 19:35 jao gost

      kak ste nori.. rajši bi malo menje za soboške dale.. pa pomagali muri pri licenci ali vsaj v toj krize malo ka se zdigne cela stvar... na soboških je tak skoz fajn bilo, što koli je biu..

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2012 ob 21:56 who the fuck si Mura gost

      Mura ma za štiri let Soboških dni (po letošnji ceni) vküper dolga samo za nazaj, ka šele finance za naprej. Itak klub vsako leto od občine dobi 100.000€, kar je skoraj telko, kak koštajo Soboški dnevi običajno. In nejsmo vsi za to, ka naj vse požre fuzbal. V Lendavi so tüdi ogromno dali v fuzbal pa so glih tak izpadli. Tej klubi so vreča brez dna. Če se fuzbal nemre sam preživeti, ga ne nücamo. Občina pa naj pejneze davle za kulturo, vrtce, šole, kanalizacijo, ker od toga participiramo vsi. Naloga občine je sofinanciranje športa mladih, članske ekipe pa si naj najdejo sponzore, ker so nej družbena dejavnost.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.