https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi pomurski raziskovalci uspešni na državnem srečanju

Murska Sobota, 24.05.2012 ob 10:28  

Na letošnjem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije so bili s svojimi raziskovalnimi nalogami uspešni tudi pomurski učenci in dijaki.


Na 46. Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije, ki je potekalo 21. maja v Murski Soboti se s številnimi priznanji lahko pohvalijo tudi učenci in dijaki iz pomurskih osnovnih in srednjih šol. Na državnem srečanju se je predstavilo 26 pomurskih raziskovalnih nalog, izmed katerih so bile štiri ocenjene kot najboljše v svoji kategoriji. Zlata priznanja so bila dodeljena naslednjim nalogam:

-          Vidljivost polarnega sija iz Slovenije, avtorjev Darka Kolarja in Nina Cmora iz Gimnazije M.Sobota (mentor: dr. Renato Lukač)

-          Predsodki do tetoviranih in piercingiranih ljudi, avtorice Barbare Pertoci iz Ekonomske šole M. Sobota (mentorica: Mojca Šušek)

-          Aritmetična in geometrijska sredina, avtorjev Matjaža Maloka in Špele Marzidovšek iz OŠ I M. Sobota (mentor: Slavko Buček) in

-       Toplotni učinki visokofrekvenčnega elektromagnetnega polja na kovine iz OŠ III Murska Sobota, avtorjev Marka Kreslina, Nuše Lukač in Simone Sedonja (mentor: Jože Horvat)

Srebrna priznanja je prejelo 10 raziskovalnih nalog (5 osnovnošolskih in 5 srednješolskih nalog iz Pomurja), bronasta priznanja pa si je prislužilo 12 avtorjev (7 nalog iz osnovnih in 5 nalog iz srednjih šol).

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.