https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Matic Maruško: Želim si, da se finančna situacija v Muri 05 uredi

Murska Sobota, 24.5.2012  

Prvenstvo v prvi ligi je končano, Mura 05 kot novinec v ligi pa je naredila pravi mali čudež. Čeprav je klubska prihodnost negotova, za trenutek odmislimo na težave in pomislimo na pozitivne stvari. Za uspeh črno-belih so zaslužni prav vsi, med njimi pa je kljub mladosti izstopal Matic Maruško.


Potem, ko so bili še lani komaj četrti v drugi ligi in so prejeli vabilo za napredovanje, je bilo vse skozi poudarjeno, da je cilj obstanek v ligi, čeprav se je že po nekaj krogih videlo, da moštvo zmore precej več. Mešanica mladih igralcev z nekaj izkušenejšimi igralci se je izkazala kot zelo učinkovita, nekateri mladi igralci pa so se uveljavili in nase opozorili celo Slovenijo in tudi tuje klube. Eden od teh je zagotovo Matic Maruško. In kako je on zadovoljen z letošnjo sezono? "Vsi skupaj moramo biti s sezono, ki je za nami, zelo zadovoljni, kajti uspelo nam je nekaj, kar si pred sezono niti upali nismo pomisliti."

Vsem znane so tudi finančne težave kluba, ko igralci niso prejemali plačil za svoje delo, zato je pravi čudež, da so uspeli do konca sezone odigrati tako zbrano in profesionalno. "Tekmovalni duh in motiv nam je vlival trener, vsak posameznik pa je s svojo ambicioznostjo želel narediti čim več," pravi 22-letni nogometaš.

Kako pa je zadovoljen s svojimi predstavami? "Na vsaki tekmi sem dal vse od sebe, predvsem pa sem upošteval navodila, ki sem jih dobil s strani trenerja pred tekmo. Res sem lahko zadovoljen, vem pa, da imam še tudi rezerve in zagotovo bom to skozi proces treniranja skušal še dopolniti," odgovarja Maruško.

Manjkal samo na dveh tekmah

Če bi pogledali njegovo statistiko bi težko verjeli, da je še tako mlad. Med vsemi Muraši je preživel največ minut na terenu, kar 3059 minut od možnih 3200. To pomeni, da je odigral 34 tekem, bil zamenjan le na eni tekmi v 89. minuti, na dveh pa ni nastopil - v šestem krogu proti Triglavu, ko je bil edinokrat na klopi za rezervne igralce in ga takrat še trener Robert Pevnik ni poslal na teren, v 28. krogu proti Celju pa je moral počivati zaradi štirih rumenih kartonov. V svoji statistiko je vpisal tudi en zadetek in sicer je bil uspešen v 32. krogu proti Triglavu.

To pa še ni vse. Njegovo kvaliteto kaže tudi njegova univerzalnost, ko sta ga trener Pevnik in kasneje Ante Šimundža po potrebi dala igrat na igralno mesto, kjer so imeli težave zaradi poškodb ali kartonov, vsepovsod pa je Matic upravičil pričakovanja trenerja in gledalcev. To, da lahko igra enako dobro na večih igralnih mestih je odlika najboljših nogometašev, kje pa sam najraje igra oziroma katero igralno mesto mu najbolj odgovarja?  "Mislim, da se trenutno najbolje znajdem kot centralni branilec, čeprav zelo rad igram tudi v vezni liniji. Lahko rečem, da mi ugajata obe poziciji."

Na nekaj tekmah, ko ni bilo kapetana Fabijana Cipota, pa mu je Šimundža zaupal tudi kapetanski trak, kar je pri tako mladih letih najbrž poseben občutek. "Biti kapetan je zame pomenilo pohvalo mojemu delu, veliko odgovornost, motivacijo in dodatno vzpodbudo za delo vnaprej."

Nase opozoril selektorja in številne klube

Dobre igre niso ostale neopažene, saj je prav tako kot soigralec Damjan Bohar prejel vpoklic v mlado reprezentanco, česar je zelo vesel in upa, da bo pričakovanja selektorja uspel opravičiti. S svojimi predstavami je pritegnil tudi zanimanje domačih in tujih klubov, konkretne ponudbe pa kot pravi še ni.

Želi si ostati še v Murski Soboti

Kakšne pa ima želje v prihodnje, si želi ostati v Murski Soboti, ali pa meni, da je čas, da stopi stopničko višje? "Želim si, da se finančna situacija v Muri 05 uredi, vsekakor bi želel ostati še v tej sredini in s tem trenerjem. Mislim, da nam skupaj lahko uspe nekaj velikega. Ko bo čas za stopničko višje, bom nanjo zagotovo stopil," pravi Maruško.

Kje pa bi najraje igral v Sloveniji in v tujini? "Mislim, da je v Sloveniji kar nekaj dobrih klubov in če bi dobil ponudbo, bi o njej zagotovo razmislil. V tujini pa bi najraje igral v Nemčiji, Avstriji ali Švici, sprejel pa bi tudi kakšno mamljivo ponudbo od drugod," zaključuje eden od odkritij letošnjega prvenstva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2012 ob 16:27 nehce gost

      Znate na Pomurci še sploh kaj drujgo pijsati, kak pa samo o toj Muri? malo že preseda... sicer nimam nič proti nogometu ...

      4 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. ales400
      24.05.2012 ob 16:43 ales400

      Hm.. Pomurec je čist super stran, lepo pokrivajo dogajanja po celem prekmurju, vedno se nekaj dogaja. Same pohvale in le tako naprej.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.05.2012 ob 16:44 nihče gost

      @nehce Na prvoj strani maš 2 novici od Mure pa kar 17 ostalij, kere so skoro vse nenogometne (če san dobro prešto), pa tebi glij tevi dvej smejčeta :)

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.05.2012 ob 21:52 ja ja gost

      no ja ... če si malo zračunaš je špilo 3059 minut od možnih 3240 ali ?? koja težka matematika :)))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2012 ob 22:26 : gost

      sanjala svinja kukuruz..:-)))

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.05.2012 ob 20:54 zmago batina gost

      Saj pa či se situacija nede popravila pa de klub v 5. ligo spadno te lejko vsenekdanje zvezde nazaj pozovejo špilat na čeli z glavno- vujašon. samo problem de kda do se s tribune upniki drli vujaš daj penaz nazaj glede nato komi je že vse nej dužen haha.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.05.2012 ob 23:42 gaz gost

      In kje je bil danes ponovno Topič, ki je bil napovedan da pride na klepet na pomurec.com? Ponovno "prestavil" na drugi teden?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.