https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Skupina Orlek z novo priredbo obeležuje 35. obletnico

24.02.2024 ob 18:00  

Orlek so v zadnjem času na novo posneli in izdali že nekaj priredb svojih skladb – tako je novo verzijo dobila že Adijo Knapi pa Na Kum in ne čisto njihova Vinska trta. Tokrat pa so na novo posneli 20 let staro Mojo Boginjo.


Orlek letos obeležujejo 35 let. Nastali so konec osemdesetih let, natančno leta 1989, za svoj uradni začetek pa štejejo snemanje svojih prvih demo posnetkov na takratnem radiu Trbovlje. Osvojili so nas z neponovljivo mešanico rocknrolla, pihal, trobil in harmonike, s svojim unikatnim folk punk polka rockom, družbeno-humorno obarvanimi besedili in energično odrsko izvedbo, ki pogosto vključuje tudi slovenske ponarodele in narodne skladbe.

Orlek za svojih 35 let pripravljajo veliko. Eden od vrhuncev bo nedvomno tudi izid albuma še pred poletjem, na katerega bodo umestili nekaj starih in nekaj novih skladb, med njimi tudi Mojo Boginjo.

Moja Boginja 20 let kasneje: nova priredba in glasbeni gost

Skladbo Moja Boginja so Orlek posneli leta 2004 in je izšla na albumu Orlek Express v istem letu. V zadnjih 20 letih je skladba dobivala mnogo drugačnih oblek in podob, saj z originalom Orlek nekako niso bili zadovoljni. Za nov studijski posnetek Moje Boginje pa so Orlek pripravili še eno presenečenje – k sodelovanju so povabili Jerneja Dirnbeka iz Mi2, ki je odpel nekaj kitic skupaj z Vladom Poredošem, ki že 35 let navdušuje kot pevec in najbolj prepoznaven Orlek.

Da moramo na Orleke računati tudi v prihodnje, pa dokazujejo tudi z novim videospotom, ki so ga naredili s pomočjo umetne inteligence. Niso prvi, niso zadnji, so pa za sedaj eni od redkih slovenskih glasbenikov, ki so se poslužili tega načina izdelave spota, ki ga je zanje naredil Žan Križnar.

 Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.02.2024 ob 18:43 gost gost

      Bravo Orlek, bravo Vlado. Samo dale tak, delate najboukšo muziko, še na mnoga leta. Pa Vlado je nej pozabo od kec je doma.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2024 ob 21:46 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2024 ob 9:15 gost

      Bravo!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.