https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Mariborčani osvojili 3. memorial Gorazda Giderja

Murska Sobota, 18.9.2024  

V Murski Soboti je konec tedna potekal tradicionalni odbojkarski turnir in 3. memorial Gorazda Giderja. Na turnirju, ki je služil kot odlična priprava na novo sezono slovenske odbojkarske lige, so sodelovali štirje prvoligaši.


Zmaga je po odličnih predstavah pripadla odbojkarski ekipi I-Venta iz Maribora, ki je v finalu s 3:1 premagala domačo Panvito Pomgrad. Sobočani so sicer v polfinalu prepričljivo odpravili ekipo Hiše na kolesih Triglav, a v finalu niso našli pravega recepta za ustavitev izkušene mariborske ekipe.

Najboljši igralec turnirja je postal Tilen Pušnik, ki je letos okrepil vrste Panvite Pomgrad. S svojimi odličnimi predstavami je navdušil številne gledalce, ki so se zbrali v dvorani Osnovne šole 1 v Murski Soboti.

Trener zmagovalne ekipe, Sebastjan Škorc, je poudaril, da je ekipa še v fazi uigravanja, vendar je zadovoljen z osvojenim naslovom. Trener domače ekipe, Dejan Fujs, pa je poudaril, da je ekipa prenovljena in da potrebuje še nekaj časa, da doseže želeno raven.

Rezultati:

  • Finale: Panvita Pomgrad – I-Vent Maribor 1:3 (25:27, 26:24, 19:25, 20:25)
  • Tekma za 3. mesto: Fužinar Sij Metal – Hiša na kolesih Triglav Kranj 3:1 (25:23, 19:25, 25:21, 25:17)

»Prvi dan smo odigrali dobro tekmo proti Kranju, ki smo jo tudi dobili, tudi statistični podatki so pokazali dobre rezultate posameznih igralcev (Tilen Pušnik 12 točk, Jakob Špes Podbregar 11, Sani Adžović in Žan Bedrač 10), v finalu proti Mariboru pa je bilo premalo razpoloženih igralcev, da bi tekmo dobili. Samo Tilen Pušnik je bil na ravni razpoloženega napadalca in dosegel tudi najvišje število točk ob visokem odstotku realizacije napada,« je povedal Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada.

Memorial Gorazda Giderja je še enkrat dokazal, da je odbojka v Murski Soboti zelo priljubljena. Turnir je bil odlična priložnost za vse ekipe, da se preizkusijo pred začetkom nove sezone.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Športni klub Pomurje Deset

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.