https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Mladi športniki iz murskosoboške občine ciljajo na medalje v Južni Koreji

5.7.2012  

Organizatorja letošnjih mednarodnih iger šolarjev, sta mesto Daegu, ki je četrto največje mesto v Južni Koreji z 2,5 milijona prebivalcev ter Korejski svet za vse športe. Igre bodo potekale v času od 11. do 18. julija 2012.

 

Sodelovalo bo 2000 mladih v starosti od 12 do 15 let iz več kot 80 mest oziroma občin. Tekmovanja bodo potekala v naslednjih športnih panogah:v atletiki, badmintonu, golfu, jadranju, judu, nogometu, plavanju odbojki in tenisu. Športne panoge za Slovenske igre šolarjev in za Mednarodne igre šolarjev določa gostitelj ( glede na športne objekte, nastanitev idr.) Obvezna športna panoga je atletika. Letos bodo Mestno občino Murska Sobota na 46. mednarodnih igrah  v Daegu zastopali naslednji tekomovalci:

 

1. NINO CELEC, skok v daljino

2. ALEN FORJANIČ, 100 m

3. SIMONA SEDONJA,   800 m

4. DOROTEJA OSOJNIK,  100 m

5. HARI MATEJA, 800 m 

Vsi so člani atletskega kluba Panvita. Spremljala jih bosta trenerja Diana Kočar in Radislav Jokanovič.  Poleg tekomovalcev se bosta letošnjih iger udeležila tudi predsednik Športne zveze Murska Sobota Stanko Kerčmar kot vodja ekipe ter župan Anton Štihec kot predstavnik občine. Finančna sredstva za udeležbo na igrah je zagotovila Mestna občina Murska Sobota in znašajo 7.813,40 evrov. 

“Občina Murska Sobota je do sedaj največkrat organizirala te igre in sicer v letih 1974, 1976 in 1983, zaradi česar nas v tem združenju zelo cenijo. Te igre so prerasle v prave olimpijske igre šolarjev kjer sodelujejo športniki in športnice iz celega sveta. Naši športniki so na teh igrah  zelo uspešni. Skoraj vedno prinesejo tudi kakšno medalijo, hkrati pa nas kot občino vsakič tudi promovirajo, zato smo jim pripravljeni zagotoviti potrebna finančna sredstva. To je obenem tudi izredno lepa izkušnja za naše športnike, hkrati pa nagrada za njihov trud”, je povedal župan.

Kerčmar: Upamo na medalje

Poleg župana se bo letošnji iger udeležil tudi predsednik Športne zveze Murska Sobota Stanko Kerčmar, ki je v zvezi z igrami povedal: “ Priprave na udeležbo so potekale skozi celo leto. Na igre tudi letos pošiljamo mlade iz discipline, ki je na igrah obvezna, to je iz atletike. Moram povedati, da se naša občina iger udeležuje letos že osemindvajsetič. Od leta 1989 pa do danes smo skupno osvojili 5 zlatih, 6 srebrnih ter 4 bronaste medalije. Največ medalij smo osvojili leta 2003 na igrah v grškem Patrasu, ko so športniki prinesli domov zlato medalijo v atletiki ter dve zlati in eno srebrno medalijo v namiznem tenisu. Prav tako smo bili zelo uspešni leta 1989 v Andori, ko so naši juduisti osvojili zlato, srebno in bronasto medalijo."

Predsednik AK Panvita Bojan Horvat se je zahvalil županu, da ima v tej krizni situaciji Mestna občina Murska Sobota posluh za mlade športnike in je pripravljena sodelovati. Oba trenerja pa sta v zvezi s pripravami na igre povedala, da so na treningih dosegali dobre rezultate in da na samih igrah pričakujejo kar nekaj osebnih rekodrov ter uvrstitve v finale. Posebej sta izpostavila lanskoletnega dobitnika bronaste medalije v skoku v daljino Nina Celeca, za katerega trener Jokanovič pričakuje, da bo na igrah osvojil zlato medaljo.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.