https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Študenti in dijaki jeseni za subvencionirano mesečno vozovnico od 15 do 50 evrov

19.07.2012 ob 7:20  

Poslanci so sprejeli novelo zakona, ki bo študentom in dijakom omogočila nakup subvencioniranih vozovnic. Cena vozovnic bo od 15 do 50 evrov, določala pa jo bo oddaljenost kraja izobraževanja.


S 58 glasovi za in nobenim proti so poslanci sprejeli novelo zakona o prevozih v cestnem prometu, ki bo dijakom in študentom omogočil nakup enotne subvencionirane mesečne vozovnice za avtobus ali vlak, cena pa bo določala oddaljenost kraja bivanja, poročajo na portalu 24ur.

Subvencija mesečne vozovnice bo pripadala vsem, ki imajo status dijaka ali študenta in so od kraja izobraževanja oddaljeni vsaj pet kilometrov. Tisti, ki so od kraja izobraževanja oddaljeni do 60 kilometrov, bodo za vozovnico plačali 15 evrov, za prevoz na razdalji med 60 in 90 kilometrov bodo odšteli 30 evrov, tiste, ki so od kraja študija oddaljeni več kot 90 kilometrov, pa bo vozovnica stala 50 evrov. Bodo pa do določene subvencije upravičeni tudi tisti, ki bivajo v kraju izobraževanja. Tem bo pripadla subvencionirana mesečna vozovnica za največ 10 voženj na mesec, ki bo stala 15 evrov.

Za vse te subvencije bo država namenila slabih 40 milijonov evrov, ta cena pa naj bi začela veljati že jeseni. Dijaki bodo do nje upravičeni od 1. septembra do 30. junija, študenti pa od 1. oktobra do 31. julija.

Foto: val202.si

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2012 ob 9:04 bus/zug gost

      to smo čakali....bravo janševa vlada, tak se dela! še par takih (še kaj na področju zaposlitev za mlade....ipd)

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.07.2012 ob 11:32 gost gost

      To je je dobro.Več de jim ostalo za taxi.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.07.2012 ob 18:10 ... gost

      Dodatek ka smo ga pa zdaj dobili za prevoz pa nan ukinejo. Pa smo na slabšon!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.