https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Loch Ness - jezero, ki buri duhove

26.7.2012  

Jezero je na turistični zemljevid postavilo videnje domnevne pošasti, ki jo imenujejo ljubkovalno Nessi. Največje škotsko jezero dosega globino 230 metrov in premore  količino vode, ki je večja kot seštevek vseh jezer v Angliji.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Namigovanja o obstoju »pošasti« so se začela pojavljati leta 1933, ko je novinar Alex Cambell, objavil prvo videnje. Hugh Gray je leta 1933 bil prvi, ki je spravil Nessi na fotografski film. Pozneje se je izkazalo, da je na fotografiji pes, ki plava proti kameri.

Najbolj znana je pa tako imenovana kirurgova fotografija iz leta 1934, ki je tudi največkrat objavljena. Vsakih nekaj let se je pojavil nov dokaz o obstoju pošasti, a se je za veliko večino pozneje izkazalo, da so posnetki oz. filmi zmontirani. Zadnje večje zanimanje o obstoju je sprožil Holmesov posnetek iz leta 2007, ki prikazuje 14 metrsko pošast kako se premika po jezeru. Pozneje so raziskovalci ugotovili, da tudi ta posnetek ni kredibilen. Kljub temu, da ni nobenega oprijemljivega dokaza in dejstvu, da tako velika žival ne bi mogla preživeti v jezeru predvsem zaradi pomanjkanja hrane, je za veliko ljudi Nessi še vedno tako skrivnostna in privlačna, da se valijo trume radovednih turistov na Loch Ness.

Ko stojite ob ruševinah gradu Urquhart ob nabrežju jezera in opazujete skrivnostno jezero, tudi sami začnete verjeti številnim zgodbam o Nessi.

 

Slovita kirurgova fotografija - posnel naj bi jo dr. Wilson

 

Narava na škotskem je izjemna

 

Grad Urquhart, kjer lahko doživite izjemno multimedijsko predstavitev jezera in legend

 

Nessi na vsakem koraku

 

Blagovna znamka prinaša veliko denarja

 

 

Vožnja po jezeru z ladjico

 

Jezero skrbno varuje svojo skrivnost

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Damjan123
      26.07.2012 ob 18:25 Damjan123

      žiirafa v vodi :PP

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2012 ob 10:42 lochness madness gost

      Slika, ki jo je posnel dr. Wilson me spominja na plavalca.....

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.