https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Maribor premočan za oslabljeno Muro 05

Murska Sobota, 29.7.2012  

Na Fazaneriji sta se danes srečala preostala dva slovenska predstavnika v evropskih pokalih Mura 05 in Maribor. V deževnem vremenu so bili  pred nekaj manj kot štiri tisoč gledalci z 1:3 uspešnejši državni prvaki.

Mura 05 - Maribor 1:3 (0:1)

Strelci: 0:1 Vidović (23.), 0:2 Ploj (48.), 0:3 Komazec (71.), 1:3 Fajić (84.).

Mura 05: Draković, Sreš (od 81. Gruškovnjak), Majer, Bohar, Horvat, Buzeti (od 63. Vaš), Fajić, Janža, Kouter, Jelić, Maruško.

Maribor: Pridigar, Vidović, Mejač (od 76. Arghus), Mezga (od 69. Cvijanović), Komazec, Potokar, Trajkovski, Ploj, Dodlek, Mertelj (od 64. Filipović), Črnic.

Evropska potnika, ki uspešno prestavljata slovenski nogomet v mednarodni areni, sta se tokrat udarila doma v tradicionalno prekmursko-štajerskem derbiju. Pred naslednjimi obračuni (Mura bo svojo povratno tekmo proti kijevskemu Arsenalu igrala v Ljudskem vrtu) sta postavi doživeli kar nekaj sprememb, zaradi poškodb, kartonov in tudi osvežitev od napornih srečanj na domačih in mednarodnih tekmah. To se je manj poznalo širokemu kadru, ki ga ima na voljo Darko Milanič, tako da so državni prvaki prišli do zmage in prvega mesta na lestvici. Mura ostaja pri le eni točki.

Po nalivu, ki je malce osvežil ozračje, so že v prvi minuti domači uprizorili nevaren napad. Po hudi napaki mariborske obrambe je Erik Janža podal v sredino, Leon Horvat pa je bil za korak prepočasen. Gosti niso ostali dolžni domačim. Po prostem strelu Dejana Mezge v peti minuti je Filip Draković s težavo in pomočjo prečke ohranil mrežo nedotaknjeno. V naslednji minuti se je zatresla mreža Mure, a je bil zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. V 11. minuti so bili črno-beli blizu vodstva. Po lepi akciji je streljal Horvat, žoga pa je tik ob desni vratnici zapustila igrišče.

Sledile so minute vijoličastih in izjemni vratar Mure je v 19. minuti in 23. minuti po strelih Alena Ploja in Matica Črnica dvakrat rešil domače, tretji napad pa je Štajercem prinesel vodstvo. Mezga je izvedel kot z leve strani, ob odsotnosti domačega visokega obrambnega tandema Fabijan Cipot - Denis Kramar je bil najvišji Jovan Vidović in z glavo zatresel mrežo domačih. V prvem polčasu velja omeniti še močan strel Črnica, a je znova odlično posredoval Draković. Minuto pred koncem polčasa so bili domači še najbližje izenačenju. Predložek Roka Buzetija z desne strani je Nusmir Fajić z glavo žogo lepo preusmeril proti mariborski mreži, a je Marko Pridigar strel obranil.

Nadaljevanje se je pričelo odlično za goste. V 48. minuti sta najprej Draković in vratnica rešila muraše, a je odbito žogo Alen Ploj iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Dve minuti pozneje je Nusmir Fajić sprožil, žoga pa je končala v naročju Pridigarja. V nasprotnem napadu bi gosti lahko povedli s 3:0, a so jo domači srečno odnesli, vratar Draković pa je nato v 59. minuti obranil še en strel razpoloženega Črnica.

V 61. minuti je Horvat v ugodnem položaju močno streljal, žoga pa je zadela le zunanji del mreže. Na drugi strani je znova odlično posredoval Draković, obranil je izjemen strel Nikole Komazeca s prostega strela. Isti igralec pa je nato imel več sreče, ko je z glavo le zadel za 3:0. Domači so šest minut pred koncem dosegli tolažilni zadetek, iz polvoleja je bil uspešen Fajić. Isti igralec je minuto zatem padel v kazenskem prostoru gostov, vendar si je prislužil le rumen karton zaradi simuliranja.

STA

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2012 ob 22:02 Prekmurec gost

      Imamo pa zelo dosti prekmurcev v vijolčastem dresu!Presenetljivo!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.07.2012 ob 10:27 bgms gost

      Ja cigane!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.07.2012 ob 11:29 xxx gost

      Raje vijoličast kot pa črno-beli!!!!!!! Bravo Maribor! Čestitke!

      1 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.07.2012 ob 11:32 lepi gost

      kot sem napovedal ste dobili kaj ste iskali, no potem še v kijevu dobite seveda pa tu je olimpija ki de van tudi naklala par komadof, to je to

      2 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.07.2012 ob 11:57 xyz gost

      ja zmagale so ka so jen sodnike pomagale mrš pa NZS. Ti lepi pa ide fajn nazaj ge se se skoto pa fajn ide mlejkeca pit ka za drujgo se tak nej.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.07.2012 ob 12:10 realist gost

      Mura bi mogla izkoristiti šanse predvsem na začetki tekme pa bi se lejko drugače končalo. Vendar ka moreš, boljše slab začetek dober konec kak pa obratno. Sodnik je bil katastrofa, nej mi je pa jasno, zakoj more meti Maribor pomoč sodnikov...

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.07.2012 ob 12:36 eden gost

      LEPI-pa te boš tij najbole srečen na ton sveti---pa ka te če de tak,ajmo MURA pa še MURA. sto krat.LEPI ALI GRDI tij samo navijaj za svoje..................KTJ............

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.07.2012 ob 13:12 lol gost

      gost gost - lepi kot sem napovedal ste dobili kaj ste iskali, no potem še v kijevu dobite seveda pa tu je olimpija ki de van tudi naklala par komadof, to je to 30.07.2012 ob 1Zaj ste nan na voščene nej ka smo dobri bar v ligi evrope pač smo bar nekan prišli...

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.07.2012 ob 13:50 BUMBAR gost

      Vsi vi ka serete po MURI ko vas jeb. Lejko ste radi ka tak dober fuzbal gledate v toj našoj soboti.......... komi pa kaj ne paše pa naj ide LENDVAJ AL PA BULTINCE glejdat... Tak ka vsi keri ste prouti FAK!!!!!!!!!!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.07.2012 ob 16:13 PREKMURSKI ZET gost

      Čestitke Muri za dosedanje igre. Razni komentarji gospodov štajercev so pa izpod nivoja, zato se ne ozirajte na njih!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.07.2012 ob 16:21 brm brm gost

      tej štajerce ka se tu oglašajo, je sploj pitanje če hodijo na tekme!! prave navijače maribora nebe tak kontra pisale prote muri, kak se to tu ene obnašajo!!! malo si poglente druge forume (rtvslo), pa de van vse jasno.. tak ka "lepi" odjebi na štajersko!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.07.2012 ob 18:35 MB gost

      TI BUMBAR, res si pravi BUMBAR.:)

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.07.2012 ob 13:32 BUMBAR gost

      MB hehehehe............ Za rit se vgej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.