https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PLUS

Zavod Koušta - poživljajo dogajanje v Turnišču

Turnišče, 21.8.2012  

Zavod Koušta deluje od februarja 2011. Pobuda za ustanovitev zavoda je prišla s strani Občine Turnišče, ki je želela poživeti dogajanje v Turnišču. So koordinator, ki povezuje vsa društva v občini.

Že samo ime zavoda skriva v sebi osnovne postavke delovanja. K je za kulturo, Š za šport, T pa predstavlja turizem. Vsa ta področja z namenom promocije občine Turnišče.

In kako jim uspeva?

Kot pravi direktorica Zavoda Koušta Danijela Skledar, so z rezultati dela zadovoljni. V občino privabijo številne turiste. Ti pridejo k njim z osnovnim namenom, da obiščejo romarsko cerkev Marije pod logom, po novem številne pritegne tudi samostan sester Klaris, ob tem pa jim v Turnišču ponudijo mnoge druge aktivnosti in zanimivosti.

S številnimi turističnimi znamenitostmi uspešno vabijo goste. Ti si lahko poleg že omenjenih romarskih točk v občini ogledajo tudi za turiste zelo vabljiv Čevljarski muzej v Turnišču, Kovačevo domačijo in Ancovo galerijo v  Nedelici, Kupinarski muzej v Renkovcih, rastišče sibirske perunike, rastišče rdečega zvončka, obiščejo pa lahko tudi občinsko vinoteko. Na celodnevnih vodenih izletih se tako pri jih ustavljajo številne skupine upokojencev, sindikalni izletniki in šolarji iz celotne Slovenije. Za prepoznavnost občine skrbi prav Zavod Koušta, ki na svoji spletni strani ponuja temeljit pregled znamenitosti in dogodkov v turniški občini.

Tri večje prireditve

Koušta, ki je pomemben organizator dogodkov v Turnišču, je svoje prireditve postavil prav v čas, ko se pri njih mudi največ turistov. To je ob 1. maju, v času Velike maše in v oktobru. Poleg manjših dogodkov, ki jih pripravljajo na občinski ravni preko celega leta (predstave, koncerti, …), so prepoznavni po treh večjih dogodkih. Po Prvomajskem praznovanju, pravkar minulem Turizmu na Koušto in Življenju na koruzi, ki se bo zgodilo v mesecu oktobru.

Lupanja koruze se je lotila tudi direktorica Danijela Skledar (skajno levo).

Na prvomajskem praznovanju, ki so ga letos pripravili prvič, so obiskovalce zabavali s koncertom, Turizem na Koušto je med drugim ponujal srečanje upokojencev, večer dalmatinske glasbe, ogled turističnih znamenitosti, nogometno tekmo, talent šov (ki ga je Zavod Koušta pripravil v sodelovanju s Klubom mladih Turnišče in Občino Turnišče) in koncert Dražena Zečića, oktober pa bo vnovič postregel z Življenjem na koruzi s prikazom ljudskega običaja lupanja koruze. Kot je povedala direktorica Skledarjeva, se pri tem trudijo ohranjati tradicijo, zato na to prireditev skušaj o privabiti čim več razstavljavcev izdelkov domače obrti.

K sodelovanju pri organizaciji dogodkov se trudijo privabiti čim več društev iz občine, nemalokrat pa sodelujejo tudi s šolo in vrtcem. Dejavni so tudi na družabnem omrežju Facebook, veliko informacij o dogajanju v občini Turnišče pa nudijo na svoji spletni strani.

 

PRIPOROČAMO:

VSI POM-PLUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2012 ob 19:15 jimmy gost

      Saj se fajn dela, lepo in prav, ampak ali je potrebno imeti pri cca.3500 prebivalcih 3 direktorje, tajnico, referenta ja pa itak župana:P.... ?! Te se pa pijtamo, zakaj je v Slovenije preveč lidij v državnih službah, evo Vam tipičen primer....

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.