https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Olga Karba: »Izstop strank in list iz LRP je dobrodošla sprememba«

Ljutomer, 31.08.2012 ob 19:17  

Danes je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru potekala novinarska konferenca o delovanju Lotmerškega razvojnega partnerstva (v nadaljevanju LRP), na kateri so zbrani predstavili stališča do nedavnega izstopa nekaterih članov ter napovedali način dela LRP v prihodnje.


Svoja stališča do trenutno zelo aktualne problematike so predstavili mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, Janez Vencelj, podžupan, član lokalnega odbora SMS in občinski svetnik, Janez Kardoš, predsednik lokalnega odbora ZARES in občinski svetnik ter Jože Panič, občinski svetnik Občine Ljutomer (NSi).

Naj uvodoma spomnimo, da so pred kratkim svojo odstopno izjavo iz LRP podale tri stranke (LDS, NSI, SLS) in dve listi (Mlada Prlekija in Mi smo prava lista). V odstopni izjavi so zapisali tako: "Predvsem smo pa razočarani, ker se v občini ne odvija gospodarski zagon, kot bi bil možen. Za spodbuden razvoj občine ni dovolj organiziranje številnih »veselic in proslav«, ki si jih žal lahko privošči čedalje manj občanov. Potrebno je ustvariti atraktivno okolje za naložbe, ki bodo prinesle tudi nova delovna mesta. Prav tako ni bistvenih premikov na področju urejanja prostora in okolja. Tudi občinska uprava ni modernejša in učinkovitejša, kot se je obljubljalo. Dogaja se ravno nasprotno, v občinski upravi se sposobne degradira, na novo pa se zaposluje prijatelje ali znance, kljub številnim visoko izobraženim uradnikom pa si županja naroča svetovalce za pisanje govorov in svojo promocijo".

Dodali so še, da mora vodstvo občine delovati povezovalno in ne razdiralno in da si ne morejo privoščiti nenehnih prepirov, obtoževanj, kratenja pravic in avtokratskega vodenja. Za obdobje do naslednjih lokalnih volitev ne želijo biti soodgovorni za tak razvoj občine in odnose, kot so sedaj. In prav zaradi odgovornosti do volivcev in občine, predvsem pa zaradi nezmožnosti uresničevanja njihovih programov, so odstopili iz partnerstva.

O izstopu si lahko podrobneje preberete na tej povezavi: IZSTOP IZ PARTNERSTVA - IZJAVA.

Da bi odgovorili na par vprašanj v zvezi s to tematiko in pojasnili trenutno situacijo širši javnosti, je županja skupaj z nekaterimi svetniki danes sklicala novinarsko konferenco. Povedali so, da je Ljutomersko razvojno partnerstvo (LPR) povezava, ki se je oblikovala okrog jasno zapisanega vsebinskega dogovora - Sporazuma o lotmerškem razvojnem partnerstvu. Člani in članice LRP so ocenili, da stranke in listi, ki sta izstopili, že dalj časa delujejo v nasprotju z vsebino partnerskega sporazuma, kar predstavlja kršitev tega dogovora o sodelovanju.

Karbova je povedala, da pozdravljajo izstop strank in list iz partnerstva, saj je to dobrodošla sprememba in bodo v prihodnje na ta način lažje in uspešnejše delovali. "Namreč naši pogledi in tudi zaveza do sprejetega programa so bili v praksi zelo različni", je še dodala. Poudarila je, da so doslej uresničili več kot 80 odstotkov vsega, kar so zapisali v program, prav tako pa je tudi večji interes posameznikov, organizacij in podjetij pri sodelovanju in dajanju predlogov in pobud. "Jaz osebno ne želim presojati, kdo dela prav, kdo ne. To je pravica občank in občanov", je povedala.

Dodala je še, da je osebno hvaležna vsem članom teh strank, ki so izstopile iz lotmerškega razvojnega partnerstva, za vso podporo, ki so ji dali v predvolilnem času in tudi podpise, ki so ji omogočili kandidaturo. "Tem članom strank bom osebno poročala o uresničevanju programa in jih tudi ne povezujem z ravnanji in odločitvami lokalnih vodstev, ki na nek način ustvarjajo vtis, da obstajajo konflikti. Teh konfliktov ni in tudi v resnici ne obstajajo izven tega ožjega kroga ljudi".

Glede dopisa (podrobnejše informacije najdete na tej povezavi: DOPIS), v katerem nekateri člani občinskega sveta občine Ljutomer županjo pozivajo, da na dnevni red sej občinskega sveta uvrsti v dopisu navedene točke, je povedala, da pismo ni vsebovalo podpisa svetnikov, po telefonu pa so nekateri izmed svetnikov, ki so bili z imeni in priimki navedeni pod dopisom, povedali, da nimajo s tem opravka. Prav tako je povedala, da dopis ni imel naslova uradnega pošiljatelja.

Komentirala je, da je "napisano, da to pisanje posreduje gospa Maja Klemenčič, ki bi naj bila koordinatorka svetniških skupin, vendar občinski statut ne pozna tega pojma oziroma te funkcije in tudi s strani svetniških skupin nismo prejeli nobenega uradnega ali neuradnega dopisa, da je ta gospa njihova koordinatorica. Mi jih bomo poklicali, da dokument podpišejo, mi ga bomo takrat, ko bo uradno urejeno tako kot je treba, tudi obravnavali in se do njega opredelili".

Karbova prav tako ne razume, zakaj svetniki ne napravijo določenih korakov in zakaj se ne podpišejo pod zadeve, ki jim niso všeč. »Ni odvisno vse od mene. Ko je pa potrebno ta korak narediti, potem pa se ustavijo. Ne razumem, zakaj. Lažje je očitati nespoštovanje, nedemokratičnost itd.«.

Janez Kardoš, predsednik lokalnega odbora ZARES in občinski svetnik, je poudaril, da je partnerstvo čudovito delovalo na samem začetku, dokler se je ukvarjalo predvsem s kadri in razdelitvijo položajev v organih občine. Dodal je še, da se "s kakšnimi drugimi zadevami in temami partnerstvo že od samega začetka ni kaj dosti ukvarjalo, pa tudi ni sodelovalo, še manj pa v zadnjem času. Tisti, ki smo drugače gledali na to partnerstvo, ki nam kadrovska vprašanja niso bila pomembna oz. najpomembnejša, smo normalno delovali naprej v tem partnerstvu od samega začetka do današnjega dne".

Prav tako je poudaril, da ti svetniki, ki so izstopili iz partnerstva, glasujejo v neskladju s partnerstvom že od dneva imenovanja podžupanov, drugi mejnik, ki je dodatno zaostril situacijo, pa je bilo imenovanje direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer.

Janez Vencelj, podžupan, član lokalnega odbora SMS in občinski svetnik je dodal, da morajo delovati v korist občine in ne za lastne interese. "Ti, ki so odstopili iz partnerstva, govorijo, da ne bodo prevzemali odgovornost za razvoj občine, to je po mojem mnenju nesmiselno, saj prav oni glasujejo na občinskem svetu, torej je njihova odgovornost. Če so predlogi dobri, bi morali biti sprejeti. Ne pa, da zaradi tega, ker nasprotujejo osebno oziroma zaradi kadrovanja, ne dvignejo roke oz. glasujejo proti. Se pravi, da so oni odgovorni, da ne gre razvoj naprej tako kot bi moral iti".

Jože Panič, občinski svetnik Občine Ljutomer in član stranke (NSi), ki je izstopila iz partnerstva, je razložil, da je več ali manj vedno deloval s samim programom lotmerškega razvojnega partnerstva, ki ga je sama stranka Nova Slovenija imela delno prepletenega v svoj program. "Ampak ravno zaradi tega mojega delovanja na sejah občinskega sveta je prišlo do enega velikega šuma med mano in samo Novo Slovenijo oz. med lokalnim odborom naše stranke".

Vsi so se strinjali, da bodo tudi v prihodnje postavljali iskanje odgovorov na razvojna vprašanja pred kadrovanje in iskanje načinov za izvajanje politične moči v organih občine ter z njo povezanih zavodih, torej pred edini dve vsebinski točki, v katere s po njihovem mnenju doslej vlagali čas in energijo njihovi politični tekmeci.

Izrazili so zadovoljstvo nad tem, da so sedaj pozicije bolj jasne in lahko kot partnerstvo lažje delajo naprej. Prihodnost načina delovanja partnerstva vidijo v ustvarjanju prostora za vse, ki jih vodi enak motiv kot sedanje članice in člane LRP, to je delati v dobro občank in občanov občine Ljutomer ter prispevati k reševanju razvojnih vprašanj.

Nadaljevali bodo z izvedbo programa dela, začenjajo namreč s pripravo napovedane srednjeročne razvojne strategije, ki bo vključevala sodelovanje širšega nabora deležnikov v celotni občini.

Kako bodo na podane odgovore reagirali podpisniki dopisa in stranke ter listi, ko so izstopili iz partnerstva, bo znano v prihodnje. Zagotovo pa zaenkrat ni pričakovati nekih jasnih in dokončnih dogovorov in umiritve trenutnega položaja v občinskem svetu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2012 ob 20:28 beautifullady gost

      Bravo županja & co. Štirje (ter dva v ozadju) - bodo sedaj peljali razvoj občine???? Mogoče pozabljate, da današnji sistem deluje na principu večine.. Županja naredi si bilanco dvoletne vladavine. Za tabo so samo ruševine in razočaranja, zavržen zaupljiv krog ljudi....ter pet ali šest ljudi, ki imajo nesporne koristi od tvoje vladavine. Bravo in čestitke še enkrat.

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2012 ob 20:31 lotmerk gost

      o podžupan ma pa napisano ka more povedati :) zej bi še eno fešto občina lehko naredla... drugo tak ne delajo

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.08.2012 ob 20:47 jelko gost

      se dosti toga bi se lehko o njem napisalo, samo kaj ko se na prleskem forume po ukazu vse izbrise.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.09.2012 ob 10:28 prlek gost

      Eni govorijo o kadrovanju, ali si upate javno povedati iz katere stranke prihaja novo zaposlena na ljutomerski občinski upravi?

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.09.2012 ob 16:45 svetnik gost

      Janko očitno ti spomin malo peša. Tako prvi kot drugi mejnik sta malo drugačna kot praviš. Prva razhajanja so se začela s sprejemanjem proračuna za leto 2011, ko je v drugem branju izginila obnova zadružnega doma na Cveni. Ta se je potem z amandmajem uvrstil nazaj. Zakaj je bil v prvem branju notri in so se vsi svetniki strinjali in je v drugem branju izpadel do sedaj še ni nihče pojasnil. Ponavadi se na prvo branje nanašajo spremembe in se potem sprejme. Tukaj pa je šlo za neko čudno zadevo, ko že večina potrdi prvo branje proračuna se ga gre spreminjat. Pa svetniki niso od včeraj. Da si je večina na levi in desni želela Nemca za direktorja ZD je bilo že dolgo v zraku. Samo nekaj vas je, ki ne vem iz kakšnih razlogv ste proti njemu. Tudi v prvem letu, kar je na položaju je črno na belem pokazal, da je kos nalogi in je delo opravil več kot odlično, kar ste mu seveda nasprotniki fauš. Ko je šlo za pokrivanje izgube za nazaj, ko Nemca še ni bilo tam, dejstvo je, da je ZD v dobro občanov in izguba bi prizadela občane, ste tudi najbolj nasprotovali temu pokrivanju, čeprav bi s tem trpeli občani in ne direktor. Večina svetnikov je seveda bila toliko modra, da so stvari, čeprav s hudimi mukami, speljali do konca. Sedaj pa razloži, zakaj so ti mejniki vplivali na razdor in kdo je odgovoren? Večina, ki je želela Cvenarjem obnoviti dom, večina, ki je želela dobrega gospodarja na čelu ZD in poravnavo starih dolgov v dobro občanov??? In govoriti, da se sprejme vsakega občana in mu prisluhne je norčevanje, če se ignorira 13 svetnikov. Kaj res še kdo razmišlja, da so se svetniki sami imenovali? Za temi trinajstimi stoji stotine občank in občanov, ki so na volitvah dali svoj glas za njih in so tako predstavniki ljudstva, čeprav nekdo želi dopovedati drugače, da bi naj vrhovi strank krojili dogajanje še vprašam, če bi res toliko ljudi nasedlo in bi šli za hec na volitve? Oba, ki sedita na vsaki strani županje ne predstavljata niti desetine občanov in se brez veze repenčita. Mlajšega na skrajni levi se je stranka itak odkrižala, kolikor je znano. Zanima me tudi, kdaj bo podžupan kakšno stvar povedal sam in ne, da prebere kaj mu napišejo?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.09.2012 ob 1:47 slavko gost

      p9dzupan je upokojeni usluzbenec policije! Zakaj ne bi smel brati? Ne vem kaj vas to tako moti.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.09.2012 ob 10:32 lotmerk gost

      saj nas ne :) nas veseli ka ve brati :) ampak totih par stavkov bi venda zna tudi na pamet povedati :)

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.09.2012 ob 11:14 podzupan gost

      V nekaterih občinah so podžupani častni oziroma volonterji, ker imajo svojo eksistenco že urejeno. Tukaj se pa lepo vidi, da se mu gre za denar. Če bi res kaj želel storiti v dobro ljudi bi delal volontersko ali se umaknil in drugim dal možnost.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.09.2012 ob 11:31 občan gost

      PA kaj žuanja misli s tem kadrom resno??? Kaj to je zdaj njena ekipa....bog pomagaja, kam smo prišli v Ljutomeru. SAj pa v začetku je imela kar nekaj pametnih ljudi ob sebi....kje so tisti???

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.09.2012 ob 13:04 gost - pametni gost

      Seveda ni več pametnih ljudi ob njej, če pa se je z vsemi pametnimi skregala.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.09.2012 ob 13:16 pametni gost

      ....... oziroma ima "šum v komunikaciji" s pametnimi.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.09.2012 ob 16:13 kreso gost

      boljse bi blo, da je barona marka postavila na mesto podzupana kak pa venceljna. Samo se fali, ka de "zet" vleka obcinske peneze, te pa de tuti fruti.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.09.2012 ob 16:25 prlečka gost

      Ti svetniki niso bili izvoljeni z voljo ljudstva,ampak so se prvi napisali,da so prišli v občinski svet,ljudje so volili to stranko ne ljudi.Saj to je žalostno,ker tem že ne bi dala glasu saj so totalno nesposobni,mlatijo prazno slamo,rešujejo svoje probleme, obuga županja s kakimi primitivci se mora ukvarjati. Ali res nimamo v Ljutomeru bolj pametnih ljudi.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.09.2012 ob 0:46 slavac gost

      akoda da podzupan Vencelj ni zupan, bi pomojem bilo vse drugace.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.09.2012 ob 8:43 podzupan gost

      Seveda bi bilo drugače. Rabil bi še dva ki bi mu pisala govore in namesto njega mislila in delala.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.09.2012 ob 9:37 prlečka gost

      Ali ti svetniki mislijo kaj za razvoj občine Ljutomer,ne oni delajo za svojo stranko, da bojo všeč onim v Ljubljani, briga njih razvoj občine. Namesto, da bi reševali brezposelnost,ter poskrbeli da bi prišli v občino ljudje,ki bi odpirali nova delovna mesta, se prirejajo same veselice,ljudje pa temu nasedajo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.09.2012 ob 12:57 lotmerk gost

      prlečka ti ali nemaš nejbole popucano kej se delovanja OS tiče al? :) za prvi komentar te moren direkt pitati, če si že ka čula za preferenčni glos? Vači pa... svetniki nemrejo glih brezposelnosti rešuvati, niti ne organizerajo veselic... to dela županja :) oboje. No prvo glih ne...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      03.09.2012 ob 16:07 podzupan gost

      Tak kak ti je lotmerk reka prlečka. Na listi je 21 kandidatov in vsak ima možnost preferenčnega glosa. Tak ka je ne glih kak bi eni radi pokozali ka se določene devle na prvo mesto ka do avtomatski svetniki. Kar nekaj svetnikov je ki neso bili na prven mesti pa so s preferenčnimi glosi prišli notri. Pa še nekaj. Četüdi bi resen vodilni naredli za 80 % haska bi ta hasek bija tüdi zasluga ostalih 13 svetnikov ke so proračun podprli. Če ga nebi se neben procent nebi nareda. Ka nebi kdo misla ka so samo tak za niginič tan sedeli. Če do pa še dale proračun podpirali pa mo vidli v krotken. Jesen de itak vroča.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      04.09.2012 ob 16:23 đoni gost

      Kar se tiče vladanja, se vidi kaj ima za pokazati v teh 2 letih, vsi projekti kateri so se do sedaj realizirali oz. se bodo je delo prejšnjega župana, ona pa ni do sedaj izpeljala nič od nič, pa še hvali se z C sistemom, vemo pa točno kdo je ta dotična oseba, na občini kateri grejo vse pohvale in zasluge za 47mil EUR, kateri so prispeli v osrčje Prlekije. Važno je da se gre klepetalnice, raznorazna srečanja pa še bi se lahko naštevalo. Glavno da prireja za zaposlene ta teden spust po reki Muri, med službenim časom.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      04.09.2012 ob 21:57 podzupan gost

      Pa drugo nimajo kaj k deli te se pa malo grejo po vodi pelat. De več haska od jih kak na Vrazovi 1. Tisto ka si reka đoni pa maš fest praf. Pa še hudo je to ka so šteli toto najbolj sposobno osebo, ki je sprava sistem C v Lotmerk spraviti iz občine pa so svetniki preprečili s ten ka neso sprejeli ene stvari ki bi dola prosto pot za takšno podlo dejanje. S plačilnega sistema občine ga so spravili ka so lehko povedali ka neso nikoga zaposlili. Svetniki nedo nikdar pistili ka se totega človeka spravi f krej kak so eni planerali.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.09.2012 ob 22:04 Olga Karba gost

      Spoštovani! Ponosna sem, da živim v tako lepi občini in, da se nas ogromno trudi delati. Hvaležna sem tudi za vsako pobudo, predlog občank in občanov. Ne razumem, a očitno je možno, da se ljudje hranijo od laži, zavajanj ...Projekti kanalizacija Krištanci, Šalinci, Grlava, kanalizacija Pristava, dovozna cesta Stročja vas, nova streha na šoli Cvetka Golarja, nova streha na bloku v Cezanjevcih, razna projektna dokumentacija za projekte v prihodnje (kolesarska steza Radomerje, Puchova poslovna cona, dopolnitev projektov za pločnik Kamenščak), sončne elektrarne na strehah osnovnih šol, znižanje nadomestila občanom, cene komunalnih storitev se ne dvigujejo....sistem C je projekt, ki zahteva različna strokovna znanja in razprave saj se dnevno sprejemajo ključne odločitve.. končne odločitve se ve kdo sprejema...a res to je vse iz prejšnjega mandata? Edini projekt, ki se še "vleče" iz prejšnjega mandata je obnova mestnih ulic-to je projekt za katerega je občina dobila sredstva iz razvoja regij. Občina je upravičena do teh sredstev v vsakem primeru, ker je občina upravičena do te kvote-odločitev vodstva pa je za kaj bo ta sredstva porabila. Odločitev je bila dobra in tega si nihče ne lasti. Ja dolgovi so sanirani! Srečna sem, da so prireditve številno obiskane in, da so občani zadovoljni. Zanimivo bi bilo, če bi sneli maske in bi se vsi na forumim pojavili s svojim imenom in priimkom in bi argumentirano razpravljali kot vas poziva Pomurec.com. Take razprave pozdravljam sicer pa vas ne bom nadlegovala z mojim pisanjem saj izkušnje kažejo, če nekdo želi, lahko še vsako tako dobro stvar prikaže na zelo poseben način. Ampak verjamite mi, občanom sem hvaležna, da sem lahko županja, rada opravljam svojo službo in to me bogati saj se srečujem s številnimi srčnimi, poštenimi in delovnimi ljudmi, ki mi vedno znova daje nov zagon in energijo. Hvalažna sem tudi ekipi s katero delam. Verjamem, da ste spremljali delo mojih sodelavcev tudi v času občinskega praznika. Poprijeli so za vsako delo, nič jim ni bilo težko in si zaslužijo tu in tam kakšno pozornost saj si želim, da bodo pozitiven odnos in ustrežljivost prenašali na naše občanke in občane. Neizmerno sem hvaležna svoji družini, brez njih moji dnevi ne bi bili tako sončni kot so! Hvala še enkrat vsem. Olga Karba, županja Občine Ljutomer

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.09.2012 ob 22:23 Tone P. gost

      Bravo zupanja, upam da boste na naslednjih volitvah spet kandidirali, zmagali in imeli tudi bistveno vecje stevilo v obcinskem svetu. Zelim si pa tudi, kar je sicer tudi moj predlog za vas, da se izvede sanacija tlakovcev na Glavnem trgu, saj je pokanje med voznjo avtomobilov ob starem jedru mesta povsem neprimerno in motece, predvsem za tamkajsnje prebivalce predstavlja nekakovostno zivljenje.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.09.2012 ob 22:58 Olga Karba gost

      Gospod Tone se popolnoma strinjam z vami. Prav hudo se mi je peljati po Glavnem trgu in verjamem, da je kvaliteta življenja bistveno slabša kot si jo zaslužijo. Opravljeni so bili razgovori z izvajalcem, projektantom, nadzornim skratka z vsemi, ki so sodelovali pri tem projektu. Na splošno bi lahko podali oceno, da je vsak malo prispeval k temu nesprejemljivemu stanju. Sanirati se mora čimprej vendar se je potrebno dokončno dogovoriti kdo bo pokrival stroške sanacije. Odločitev bo padla najkasneje do marca saj je do takrat veljavna bančna garancija. Ampak tudi ta korak ni enostaven saj se lahko zgodi, da bomo deležni očitkov, da smo zaradi tega ogrozili delovna mesta naših občanov. Upam, da bomo kmalu našli rešitev, ki bo bolj ali manj sprejemljiva za vse. Delamo v tej smeri.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      05.09.2012 ob 6:59 Tone P. gost

      Spostovana gospa zupanja, lepo od vas da resujete tudi ta doticni problem, vendar pa ne vidim razloga kje in na kaksen nacin, bi lahko ogrozili delovna mesta obcanov obcine Ljutomer. Sicer mislim, da bi glavno vlogo pri placilu sanacije moral meti vsaj izvajalec, ce ne tudi vsi preostali zgoraj nasteti akterji. Bojim se pa in sem tudi skepticen, da ne bo izvajalec sledil stopinjam ljubljanskega gradbenega podjetja, kjer vec ni bila mozna uveljavitev bancne garancije za vodovodne cevi pri gradnji OI, saj je podjetje slo v stecaj. Mislim pa, da je edina sprejemljiva odlocitev sanacija le-tega, ne glede na ceno, saj taksno stanje mece predvsem slabo luc na obcino in sele kasneje pride vse ostalo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      05.09.2012 ob 18:38 gost gost

      O bravo županja. Čestitke,da ste se pojavili z imenom in priimkom...pa četudi za tem pisanjem mogoče ne stojite vi ampak stoji kaki informator ali pa kaki drugi mandeljc. Seveda bi bilo fajn, da se maske razkrijejo tudi mogoče na kakim drugem forumu. Ampak mi je vseeno , navsezadnje se z zelo redkimi izjemami ne spuščam na nivo forumov. Ne želim biti pameten, saj ste celo magistra in ker verjamem, da ste se že srečali s kakim psihološkim vprašanjem učinkovanja obtožb na posameznika, me seveda čudi, da kljub vsej vaši inteligenci, ki jo tako vehementno kažete in vašim svetovalcem, takim in drugačnim, tako odreagirate. Kako pravijo resnica boli, ali pa ste pokazali, da ste ranljivi točno v tej točki na kateri ste se oglasili. PA veliko modrosti naprej in lep pozdrav.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      06.09.2012 ob 13:11 plačanec gost

      po mojen mnenje to tak baron marko gor poka v soglasju seveda.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      06.09.2012 ob 20:52 Milan gost

      Pustite žensko pri miru in spravite se delat za dobro vseh občanov.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      07.09.2012 ob 17:31 Janez gost

      Nimam pojma kaj vidite nekateri v tej županji. Ima občutek, da jo imajo zelo radi in da zelo, zelo dela,v resnici pa mlati prazno slamo. Skregala se je z večina "pomembnih" ljudi, okoli nje pa ostaja samo pogorišče. Noben ji več ne sledi, razen tistih nekaj piskrov in tistih delavcev na Občini, ki ji morajo kimati zaradi služb, da bi nahranili svoje otroke. V resnici pa je na Občini kakih sedem, ki imajo direktno korist, ostale, ko jih poslušaš izven zgradbe se samo zakrito smejijo in ji zelo privoščijo stanje kot si ga je zakuhala. Ta dama ni za županjo, njeno delovanje in zakrit fini odnos do nekaterih je katastrofalen. Pravo delovanje in sposobnost si poglejte v Lendavi, župan Balažek je pravi odgovor za to. Ta županja samo odslavlja dobre in sposobne ljudi, zelo pomembno pa je, da ima urejen novinarski oddelek. Naj samo snemajo in zapisujejo, bodo lahko naši otroci videli kakšno zgodovino je v resnici naredila spoštovana dama županja.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      08.09.2012 ob 10:58 janko gost

      Milan ide nazaj v tiste bregace s kerih si prisa.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      08.09.2012 ob 15:35 Fani gost

      Motor občine = župan. V Ljutomeru pa motor ne žene razvoja naprej, ampak se prepira z vsemi. Župan je tisti, ki bi moral povezovati in umiriti konje. Kaj pa se dela? Samo se prepira. Vse svetnike si je potrebno k sebi poklicati in jih vljudno povprašati kako sodelovati in se truditi, ne pa da se gre odprta fronta. Tako se tej stvari ne streže. Sama sem mnenja, da je od župana odvisno sodelovanje. Ne pa da se že v naprej prepira ravno ta. Motor je potrebno zagnati pri županu. To je moje mnenje, ko vas od daleč opazujem in se čudim nespretnosti in nepovezovalnosti županje. Sama sem si večkrat ogledala seje in vidim ta cirkus. Veste, seja je takšna kot jo predsedujoči vodi. Županji pa očitno paše, da se vsi prepirajo, ona pa se lahko pohvali, kako oblada poslovnik. Poslovnik, mediji, prepiri, nagajanja,... to vse ne prinese razvoja. Dajte vi gospa županja pokažite povezovalnost in vse bo lažje. Verjemite mi.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      16.10.2012 ob 21:08 veseljak gost

      Ljutomerski SDS naj bi ravnokar izstopil iz lotmerškega razvojnega partnerstva - koalicije z županjo. ČESTITAM ! Bravo SDS !!!!! "Tudi ta izstop iz LRP je dobrodošla sprememba" hahahaha

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.