https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Žerjav: Ključna teža tretjega paketa na urejanju trga dela in pokojninski reformi

14.09.2012 ob 14:08  

Ključna teža tretjega paketa ukrepov za spodbujanje gospodarstva, ki ga je v četrtek potrdila vlada, je po besedah ministra za gospodarstvo Radovana Žerjava na urejanju trga dela in pokojninski reformi.


Paket sicer zajema 60 ukrepov, med drugim 21 zakonov, 12 podzakonskih aktov in 10 strateških dokumentov. Gre za 155 različnih ukrepov in rešitev.

"Gre za enega od najpomembnejših strateških dokumentov, ki predstavlja program dela vlade do konca leta," je o tretjem paketu na novinarski konferenci v Ljubljani poudaril minister Žerjav. Vlada se po njegovih besedah s tem paketom zavezuje, da bo vsebino paketa sprejela, realizirala do konca leta.

Foto: Tadej Buzeti (arhiv Pomurec.com)

"Seveda je ključna teža paketa na urejanju trga dela in pokojninski reformi," je izpostavil minister in pojasnil, da gre za spremembe in dopolnitve zakonov o delovnih razmerjih, o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, o urejanju trga dela ter o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Za Žerjava je ta paket eden od ključnih. "Da se soočimo s tem togim trgom dela in odgovorimo na potrebe slovenskega gospodarstva, predvsem v smeri ustvarjanja konkurenčnejšega okolja," je poudaril.

Drugi sklop paketa je vezan na sanacijo slovenskih bank. Med drugim vsebuje zakon za krepitev stabilnosti bank, ki predvideva nov sklad za reševanje slabih naložb, kreditov, znotraj bank. Ta zakon bo spremljal tudi zakon o bančništvu.

Tretji sklop je po ministrovih pojasnilih namenjen izboljšanju poslovnega okolja, sestavljajo pa ga mnogi zakoni, predvsem s finančnega področja.

STA

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2012 ob 15:39 Znan gost

      Ja zelo tog trg dela, kjer delodajalec lahko krši delovno zakonodajo, pa se mu ne zgodi nič. Tukaj bi bilo potrebno res malo več elastičnosti in bi se država morala lastniku takoj vsesti na premoženje, ko ta ne plačuje več prispekov in ne plač, dobiček pa si še zmeraj polni v svoje žepe. S tem, ko delodajalci kršijo bistvene obveznosti, svoje finančno breme prelagajo na dobrodelne organizacije in državo. Država pa smo vse davkoplačevalci. Tako nas ti pogoltneži nenehno nategujejo. Zdaj ko gradbene firme ne morejo več nategovat Bosancev, pa taisti ljudje, ki pogodbeno delajo s firmami v tujini, nategujejo Slovence. Pri nenhnem kričanju o fleksibilnosti ne gre za nek napredek, ker o tem najbolj jamrajo tisti, ki imajo zanič proizvode, radi bi pa velik dobiček. Edini način, da lahko obstanejo je seveda, da k nam preselijo kitajske razmere.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.09.2012 ob 8:20 bomo videli gost

      Slabo kaže.Preveč komplicirano in splošno, preveč če-jev, tudi političnih, in ,prekratki rok za izvedbo-preveč časa je bilo porabljeno za pripravoi.Še vedno nedefinirani učinki saj gre za nerazumevanja bistva, da brez zagona gospodarstva zdaj in takoj ter ustvarjanja denarnega presežka ni izhoda.Mi nimamo pojma o učinkih našega notranjega trga na gospodarstvo in kaj pomeni izvoz ter sinergija obeh.Prerazporejanje denarja v prazni in zelo luknjasti malhi ni rešitev,pelje samo v še večjo socialno neravnovesje in revščino.To so večje ekonomije že dale skoiz , tudi zelo boleče, zato so rešitve pri njih celostne. Skratka daleč premalo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2012 ob 8:59 smrkci gost

      Dokler do vsi politiki,sodniki,stečajni upravitelji,delodajalci,poslovneši,direktorji,odvetniki tako imenovani tajkuni, kradli denar nam navadnim smrtnikom se nebomo rešili, krize le še poglobili v krizo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2012 ob 20:05 pisecresnice gost

      http://www.fugitivec.si/kaj-dela-prepis-zasebnega-pogovora-radovana-zerjava-na-spletni-strani-dz/

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.