https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ljudske pevke iz. Sv. Jurija ob Ščavnici z novo zgoščenko Gda sen moli bija!

Sveti Jurij ob Ščavnici, 15.09.2012 ob 8:45  

Ob praznovanju 30. jubileja so članice Kulturnega društva ljudskih pevk iz Svetega Jurija ob Ščavnici predstavile svojo novo zgoščenko »Gda sen moli bija!«.

Marija Simonič, Marjeta Kurbos, Melita Kocuvan, Daniela Brumen, Slavica Nedog, Alenka Ketiš, Slavica Trstenjak, Marta Kurbus, Vera Mihalič, Monika Simonič, Marta Ajlec in Frančiška Štuhec so pred polno dvorano Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici zapele pesmi preprostih ljudi, kmetov, deklet, pijančkov, kmečkih opravil; tako  zabavne, nabrite in šegave... Pridružili so se jim tudi Trije vűjeci iz Svete Trojice v Slovenskih Goricah in Završki fantje.

Vodja območne izpostave javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Gornja Radgona, Simona Pirc Katalinič, je ob tej priložnosti povedala, da ljudska pesem predstavlja za naš narod neprecenljivo vrednost, saj z njo ohranjamo bogato kulturno dediščino, naš lep slovenski jezik, naša čudovita narečja in se zahvalila ter čestitala pevkam ob tako visokem jubileju. Za 30 let dela jim je čestital tudi župan Anton Slana.

Ljudske pevke so se zahvalile županu občine Sveti Jurij ob Ščavnici za vso podporo; gospe Rozini Kraner, ki je daljnega leta 1981, kot takratna ravnateljica šole, dala pobudo za ustanovitev skupine; Petru Brumnu, ki je poskrbel za oblikovanje naslovnice zgoščenke in prezentacijo; gospodu producentu Borisu Roškerju, ki je zaslužen da so pesmi posnete in bodo kot take ostale večne ter Jasni Brumen, ki je oblikovala fotoknjigo z vsemi slikami ter Trem vűjecom in Završkim fantom.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.