https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Na Mozartovem koncertu prepevali otroške pesmi, samospeve in arije

Ljutomer, 21.09.2012 ob 16:09  

Včeraj je v Domu kulture v Ljutomeru potekal Mozartov večer, na katerem so učenci oddelka za petje Glasbene šole Murska Sobote prepevali otroške pesmi, samospeve in arije.


Nastopili so Marija Kašić, Dominik Kerčmar, Matjaž Zanjkovič, Julija Fajhtinger, Felicita Heric Taškov, Tanja Kološa, Sandra Ulen in Klavdija Vrečič. Njihova mentorica je Gabriela Bratina, na klavirju jih je spremljal Predrag Šantek. Zapeli so del Figarove svatbe in Čarobne piščali, Due Pupille Amabili, Luci Care, Luci Belle, Pridi, pomlad...

Oddelek za petje so ustanovili leta 1998, njegov razvoj vse do danes pa kaže na izredno zanimanje za petje.

Oddelek je sestavljen iz zelo raznolikih učencev, od najstniških srednješolcev in študentov, do odraslih zaposlenih pevcev. Prav ta starostna pestrost pa daje oddelku za petje poseben čar. Zrelost učencev, njihova želja po učenju in petju odpirajo možnosti nadpovprečnega dela, kar sami dokazujejo s svojimi uspešnimi gostovanji (Grad, Ilirska Bistrica, G. Petrovci, Razkrižje,…) in koncerti, tudi včerajšnjim.

Prirejajo celovečerne koncerte, tudi tematske (Schumannov večer, Mozartov večer,…), prav tako pa se udeležujejo internih in javnih nastopov na šoli, revij glasbenih šol in tekmovanj. Zadnjo nagrado, marca 2011,  je osvojil Grega Benko, ki je prejel srebrno nagrado na mednarodnem tekmovanju v italijanskem Trevisu.

Učenci na oddelku se poleg individualnega in solističnega petja vključujejo tudi v komorno oziroma ansambelsko muziciranje.

Več fotografij si lahko pogledate v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.