https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi davčne zatajitve kazensko ovadili direktorico in prokurista iz območja UE Murska Sobota

12.10.2012 ob 14:48  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota  so kazensko ovadili direktorico gospodarske družbe iz območja UE Murska Sobota, ki je utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve po prvem odstavku 249. člena kazenskega zakonika (KZ-1B).


Osumljena je z namenom, da bi se gospodarska družba deloma izognila plačilu davka na dobiček in da bi družba dobila v celoti vrnjen davek na dodano vrednost, dala lažne podatke o stroških drugih storitev v vrednosti 368.600 evrov za dobavo energenta za ogrevanje.

Ker se pogodba za uporabo energenta v skupni vrednosti 475.000 evrov nanaša na obdobje desetih let, je direktorica z namenom, da bi se izognila plačilu davka od dobička odredila, da se poknjiži v celoti za leto 2010. Prav tako je gospodarska družba pridobila protipravno premoženjsko korist, ker si je neupravičeno obračunala vstopni DDV v višini 73.720 evrov.

Za pomoč pri kaznivem dejanju davčne zatajitve bodo kriminalisti ovadili tudi prokurista navedene gospodarske družbe, ker je direktorici in računovodkinji dajal nasvete in navodila, kako naj postopata, da bi se družba izognila davku na dobiček.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2012 ob 15:59 zaskrbljen gost

      kera je pa to, ve kdo?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. dobrastreha
      12.10.2012 ob 16:28 dobrastreha

      Pa to je posel stoletja! Grdbeni delavec ali delavec v Muri za vsoto 368.600 eur hrmba do penzije. Sposobni to uredijo v enem letu.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.10.2012 ob 19:22 gost gost

      Kje so sedaj imena? Pri določenih stvareh so takoj dali imena zraven, sedaj pa nič. Naj raja ve, kdo sta lopova. Zato pa je takšno stanje, kot je, ker vsak drug utaji davek in potem je treba varčevalne ukrepe, ker država nima denarja. Eno fuuuul hudo finančno policijo iz tujine pripeljat in jim dati vsa pooblastila. Seveda temu primerno še spisati davke in sojenje po hitrem postopku. V letu dni se spostavi red. Lopove pa ne v zapor, ker to stane. Ampak družbeno koristno delo. Zanimivo bi bilo gledati kakšne podjetnike, ko bi čistili sneg po mestih. In aboslutno zaplemba premoženja. Prodati jim BMW-je, Audije, Mercedese in z denarjem plačati otrokom malico in kosilo v šolah.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2012 ob 21:08 marija gost

      avtobusni promet

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.