https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PLUS

Društvo KK Tim Mlin Beltinci - že deset let osvajajo svet

Beltinci, 30.10.2012  

Društvo KK Tim Mlin Beltinci vstopa v deseto leto organizacije potopisnih večerov. V teh letih so gostili številne svetovne popotnike iz domače občine in člane njihovega kluba. Gostili so natanko 50 gostov, obiskovalcev pa se je skupno zbralo čez 1500. Za Pomurec.com nam je knjigo vseh dosedanjih potopisov odprl predsednik kluba, Leon Mihalič.

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Potopisne večere so začeli s Sergejem Kaučevičem, ki je predstavljal potovanje s kolesom v severni del Afrike. V grajski dvorani je tako ob slikovnem gradivu odmevala glasba s Kube, Kambodže, Peruja, Bolivije, Avstralije, člani pa so predstavljali tudi Transibirsko železnico. Svoje vtise je nato predstavljala misijonarka Marija Sreš iz Bratoncev, ki je skupaj z dr. Eriko Zelko predstavila življenje v Indiji.

Gostili so tudi dva svetovna rekorderja - doma in v svetu uveljavljena športnika Marka Baloha in žal pokojnega Jureta Robiča ter organizatorje ekstremne dirke okrog Slovenije – DOS Extreme 2008.

Z Marijanom Makovcem so nato odkrivali Porabje, ki je tako blizu, a hkrati tako daleč, z mislimi pa so bili v Ameriki (Nevada, Grand Canyon, Dolina smrti, Los Angeles, San Francisco). Vzhodno Afriko je predstavljal profesor iz Maribora Boris Ferk, na povsem drug način pa je Afriko predstavil domačin Andrej Virag s kolegi. Sledili so Filipini, Šri Lanka in Venezuela, predstavljeni pa sta bili tudi dve humanitarni odpravi, in sicer v Kenijo in Ugando. Med drugim so potovali po Novi Zelandiji, doživeli CAMINO in spoznali zgodbo Dušana Kovača, ki je predstavil zgodbo Človek in reka.

Vsi ti dogodki so bili organizirani v beltinski grajski dvorani, ki resnično ponuja tisto, po čem se lahko neka prireditev loči od druge. Ima namreč svoj čar in reprezentativnost. Obiskovalci tovrstnih večerov pa se radi vračajo v ta ambient tudi zaradi pozitivne energije, ki se v jesenskih in zimskih večerih širi med oboki grajske dvorane. Vračajo se tako domačini kot tudi obiskovalci od blizu in daleč.

Leon Mihalič: "Spoštovani, prehodili smo del poti, nadaljujmo jo. Cilj je pot."

Leon Mihalič je za Pomurec.com povedal, da se zahvaljuje vsem dosedanjim gostom potopisnih večerov in seveda obiskovalcem. Posebej hvala tudi članom Tim Mlina, ki že vrsto let pomagajo pri organizaciji njihovih dogodkov.

Jubilejni 30. potopisni večer KK TIM MLIN Beltinci je bil v 12. oktobra 2012.

POTOPISNI VEČERI KK TIM MLIN

S poti v Afriko - Sergej Kaučevič

RAAM - Jure Robič

RAAM - Marko Baloh

DOS Extreme 2008 – Predstavitev Dirke okrog Slovenije

Predstavitev projekta »Po poteh starih mlinov« - Leon Mihalič in Dominik Šteiner

Kuba – Cvetka in Tinek Sreš, Lidija in Ivo Lovše

Kambodža – Vida Toš in Matjaž Korenjak

Peru, Bolivija – Virag Sonja, Tadeja Potočnik, Ksenija Strojnik

Avstralija – Dominik Šteiner

Transibirska železnica – Tomaž Tratnjek

S kolesom na Nordkapp – Damjan Kolar in Boštjan Marolt

Tour de France (Alde d'huez) – Tomaž Tratnjek

Indija - misijonarka Marija Sreš in Erika Zelko, dr.med.spec.

Japonska – Barbara Magdič

Nepal in Himalaja - Robi Wernig

Mehika – Tadeja Küzma in Damjan Kolar

Porabje, tako blizu, a hkrati tako daleč – Marijan Makovec

Amerika (Nevada, Grand Canyon, Dolina smrti) – Miran Muhič

Amerika (Los Angeles, San Francisco) – Avgust Bukovec

Vzhodna Afrika – Boris Ferk

Afrika (Zambija, Namibija, Bocvana) – Andrej Virag, David Duh, Klemen Kerpan

Šri Lanka – Gabrijela Küzma

Filipini - Branka Bensa

Venezuela – Cvetka in Tinek Sreš

Humanitarna medicinska odprava Kenija - Barbara Kokošar, Mitja Trošt,

Špela Kordiš, Petra Skok

Humanitarna odprava v Ugando – Katja Sraka, Vesna Muhič

Nova Zelandija – Simon Eržen

Camino – Mateja Hochstätter

Človek in reka – Dušan Kovač

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

PRIPOROČAMO:

VSI POM-PLUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.