https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

10 najlepših romantičnih mest na svetu

23.11.2012  

Bi radi v svoje življenje vnesli malo romantike? Odpotovali kam z vašo ljubljeno osebo, ali pa samo v sanjah za hip pobegnili z njo v kak prelep kotiček našega planeta? Poglejmo 10 mest, ki bodo brez dvoma v vas prebudila romantične skomine.

1.       BENETKE

Če Benetke ne bi obstajale, bi verjetno zaživele in dobile podobo, kakršno imajo danes, v kakem Hollywoodskem filmu, kjer bi si jih nekdo zamislil za romantično ozadje ljubezenskega prizora. Ampak tudi v domišljiji ne bi mogle biti tako pravljične, kot jih pričara dih jemajoča arhitektura, prepletena z vodnimi kanali v realnosti. In kaj bi bilo lahko bolj romantično, kot je izlet z gondolo pod številnimi mostovi skozi mesto, kjer  boste lahko, če boste imeli srečo, poslušali še petje gondolista. Sprehodite se lahko čez ozke mostove, se izgubite skozi ozke ulice in se zaljubite…v mesto.

2.       PARIS

Paris si je nekako dovolil, da sam sebe promovira, kot mesto ljubezni. In kdo bi mu lahko to zameril? Resnično je mesto zaljubljencev, ki se potikajo vzdolž reke Sene, pijejo kavo v majhnih kafičih prekrasne okolice, kakršna je Montmartre. Na vas čakajo še Champs Elysees, Eifflow stolp, ki ves osvetljen ponoči deluje resnično veličastno ter mnogo vrtov, kot so »Jardin du Luxembourg«. V Parizu je ljubezen resnično v zraku, kamorkoli pogledate.

3.       SEVILLE

Prevzeti ste lahko od eksotičnega šarma in atmosfere najlepšega mesta Španije, ki odseva Maversko arhitekturo. Ujeli boste lahko ples flamenga in se s konji in kočijo zapeljali po mestu, preden se boste kar naenkrat znašli na sprehodu skozi bele ulice, polne barvitih rož. In mesto boste zapustili z bogatimi vtisi, spomini na eno najlepših mest na svetu.

4.       KYOTO

Na vsakem koraku se boste srečali z bogato tradicijo. Če vas bodo pota kdaj zares zanesla v ta mističen kraj, se čez dan lahko odpravite do mesta Nare, kjer vam bodo iz roke jedle srne, zvečer pa  ostanite v tradicionalnem ryokanu in preizkusite odišavljene kopeli.

Med travnato jaso in milijoni rož se boste izgubili v omamnih dišavah japonskega vrta.

5.       JAIPUR

To mesto z intenzivnim starodavnim šarmom in  zgodovino, ki seže daleč nazaj v 17. Stoletje, vas bo v celoti prevzelo. Med tem, ko se boste izgubili v čarobnih trenutkih in se na slonu podali na razgled med rožnato obarvanimi stenami, boste v celoti začarani.

6.       LISBONA

Z vrha gore lahko zrete v starinsko mesto, kjer brez besed obstanete ob opečnatih strehah, kamnitih zgradbah in reki, ki se izteka v Atlantsko morje. Če vam to ne bo zadoščalo, pa se ob prekrasnem sončnem zahodu  lahko odpravite v Sintro, v bližini pa še najdete slikovito mesto Obidos, v kateri se je nekoč poročil kralj s svojo kraljico.

7.       PRAGA

Praga je zahvaljujoč pravljični arhitekturi eno od najlepših romantičnih čudes na svetu. Z roko v roki boste šli od gradu do monumentalnega starega mestnega jedra, preko Karlovega mostu, med tem, ko boste poslušali zvonjenje 600 let stare astronomske ure. Takrat je čas, da se izgubite v lepoti tega romantičnega starodavnega mesta.

8.       DUNAJ

Za Dunaj se zdi, kot da je ustvarjen za sprehode skozi ovekovečene drevorede, ki objemajo pešne poti.  Glasba ki vas spremljala,  so verjetno klasični zvoki Motzarta in ko si bodo vaše noge zvečer utrujeno zaželele počitka, se boste s kočijo popeljali skozi osvetljene ulice, medtem  ko si boste za hip zamišljali, kako bi bilo živeti, kot kralj in kraljica.

9.       BUENOS AIRES

Buones Aires pronica strast, posebno, če ujamete ples tanga sredi mesta. Ulice so polne senzualnosti evropske elegance in latinsko-ameriškega zapeljevanja, ki ob drevesnem bulevarju in večerjah v fresco restavracijah vzbujajo nepričakovane strasti.

10.   MARRAKECH

Dišave, labirintske trgovine, kamele…Marrakech ponuja več kot tisoč in eno noč čutnih užitkov, ki jih lahko preživite z nekom, ki vam je ljub. Je dom najlepših butikov in sprehajalnih poti, ki so obkrožene s palmami, s pogledom na gorovje Atlas in seveda s puščavo Sahara, ki je čisto blizu.

Seveda pa vam z ljubljeno osebo ni treba pobegniti tako daleč vstran. Lahko sedite z njim/njo sredi ničesar, pod nebom, ki odseva vse vaše sanje in vam je lepo – če se le imate radi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2012 ob 20:10 lol gost

      Med omenjanimi je mogoče edino pariz stolp in kyoto vreden ogleda, ostalo me sploh ne mika. Dunaj.... umazano mesto sploh nič romantično, Praga... razen ljubiteljev starih zgrad ni kaj prida pa še ljudje v mestu so zelo nevljudni. Za mene bi bilo bolj romantično na kakšnem manj naseljenem otoku ali v pragozdu preživeti noč na drevesu. Ali pa pozimi ko je sneg preživeti v kakšni vikendici nekje visoko na bregu.Nič kaj romaničnega pa ne vidim v velemestih

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2012 ob 11:12 smrkci gost

      Naj lepše nesto na svetu je tisto kje živiš (povsot je lepo doma je pa naj lepše ).

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.