https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Topič: Klub je sposoben preživeti, vendar moramo vsi skupaj verjeti v to

Murska Sobota, 24.12.2012  

Za klubsko spletno stran Mura 05 je predsednik Miroslav Topič pojasnil trenutno stanje v klubu in demantiral, da dolg presega milijon evrov, kot je to dejala računovodkinja Katja Prijol. In čeprav so že vsi obupali nad klubom, je prvi mož črno-belih še vedno optimističen in verjame v boljše čase.

Predsednik, kakšne so trenutne aktivnosti v zvezi z vlagatelji? Privrženci črno-belih smo dejansko »na trnih«?

Pri obisku predsednika SPINS-a, g. Stefanoviča na Nizozemskem, je dobil informacijo, da se bodo le-glede nadaljnjega sodelovanja odločili še v tem koledarskem letu. Po mojih informacijah, so v zadnjih dneh vršili kopico sestankov na to temo, do tega trenutka dokončnega odgovora še niso podali, ker izvajajo še določene aktivnosti za realizacijo projekta.

V medijih so se v zadnjih dneh pojavile izjave računovodkinje ga. Katje Prijol, ki trdi, da ima klub več kot milijon evrov dolga. Kakšno je vaše pojasnilo okrog teh zapisov?

Tovrstna vprašanja in namigovanja prikazujejo to, kar se okrog kluba dogaja že več kot leto dni. In to je - namesto da bi se klubu poskušalo pomagati, se na vsakem koraku okrog kluba ustvarja negativna klima, ki peščici ljudi v klubu na tak način zelo otežuje delo in možnosti za stabilizacijo kluba. Pri tem se pa nobeden ne zaveda, da klub ni od predsednika in da klub ni samo članska ekipa, ampak da ob morebitnem črnem scenariju, potegne to za sabo tudi ves mladinski pogon, kjer je več kot 200 otrok. In dvomim, da je to interes širše javnosti in staršev teh otrok in da kdo na to ob takem početju sploh pomisli. Sedaj pa k odgovoru na postavljeno vprašanje, ki me je zelo negativno presenetilo. Zaradi tega, sem se tudi povezal z go. Prijol, ki mi je potrdila, da so zadeve eskalirale v negativno smer in mimo dejanskega stanja, kar pa to seveda ni bil njen namen.

Glede na to, da je situacija v klubu težka, kar pa ni nobena skrivnost, je na tak način želela zbuditi okolje, da nam priskoči na pomoč in nič drugega. Okrog številk pa sledeče: predsednik Topič NI 22.12.2012 javnosti povedal, da dolg kluba znaša 500.000,00€. Predsednik Topič JE javnosti povedal, da dolg znaša DOBRIH 500.000,00 € na zboru članov konec avgusta. Ne nazadnje je bilanca, ki jo je naredila ga. Prijol konec septembra, izkazovala stanje dolga ca. 530.000,00€. Vmes so minili skoraj štirje meseci in drugih prihodkov, razen s strani Nizozemcev ni bilo. Pred časom sem že opisal, da so nam domače tekme prinašale zaradi stroškov izgubo, tako da tu realnih prihodkov ni bilo. Iz tega je logično sklepati, da je dolg nekoliko narasel, nikakor pa ne do številk, ki se pojavljajo v javnosti. V grobem je le-ta sestavljen takole:

- igralci: ca. 200.000
- komunala: 188.000
- obveznosti do države. ca. 85.000
- dobavitelji: ca. 115.000
- dolg iz naslova licenciranja: ca. 85.000

Natančno stanje bo verjetno prikazala revizija, ki jo klub za potrebe licenciranja mora v vsakem primeru opraviti.

Tako je. Za potrebe licenciranja je potrebno vsakoletno narediti revizijo poslovanja, ki bo pokazala dejansko stanje. Pri tem pa je potrebno omeniti še to, da za samo stabilizacijo kluba in normalno delovanje in razvijanje naprej ni v tem trenutku potrebno odplačati ves dolg. Večji del dolga je moč odplačati na daljše obdobje, seveda pod pogoji, da klub začne normalno delovati, kar pa v zadnjih treh letih ni bilo mogoče. Tu sem večkrat poudaril, in mogoče zaradi tega napačna interpretacija mojih besed, da klub za stabilizacijo in normalno delovanje naprej potrebuje 500.000,00 €, s pomočjo katerih bi se poplačali najnujnejše obveznosti, predvsem do kadra in določenih dobaviteljev, del tega zneska, pa bi klubu omogočil normalno delovanje po novem letu.

Na tak način, bi lahko končno začeli delovati na trženju lastne blagovne znamke in pa seveda igralcev. Zavedati se moramo, da so igralci naš največji kapital, ki so v tem trenutku na tržišču vredni 6.000.000,00 € in z normalnim procesom v spomladanskem delu, lahko ta vrednost poskoči do 10.000.000,00 €. Vsekakor so te številke v tem trenutku nedosegljive, ker glede na trenutno situacijo, vsi klubi želijo dobiti naše igralce bolj ali manj zastonj. Zaradi tega, pa je potreben kapital, da se "investira" v igralce in da potem prek normalnega procesa lahko oplemenitimo kvaliteto posameznikov.

Računovodkinja trdi še, da so bile pri poslovanju nekatere nepravilnosti ter da ji ni bila dostavljena še vsa dokumentacija.

Če pogledamo preteklo leto, je v klubu bila zelo velika anarhija. Praktično je bil zaposlen samo tajnik, situacija je bila zelo slaba. Pol leta smo imeli tudi blokiran račun, prihodkov praktično ni bilo. Vsled tega, je tudi samo obvladovanje dokumentacije bilo težko, tako da se posamezna dokumentacija ni vedno pravočasno obdelala in v tem je tudi delno vzrok za razhajanje v dejanskih številkah. Z go. Prijol je dogovor, da se le ta za celotno leto zaključi in z naše strani preda najpozneje do 15.1., kar bo njej potem omogočilo, da do konca januarja zaključi bilanco na dan 31.12., kar bo pa tudi osnova za revizijo poslovanja in naprej za licenciranje.

Na koncu bi dodal še nekaj. Po državi že ves mesec potekajo demonstracije. Le te nakazujejo, da je življenje v državi izredno težko. Gospodarstvo, predvsem v naši regiji je zelo v težkem položaju. Vse to posledično vpliva na stanje v klubu. Klub je sposoben preživeti, vendar moramo vsi skupaj verjeti v to in si pri tem pomagati, kajti od uspešnega kluba, bo celotna regija občutila pozitivne učinke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Novo
      24.12.2012 ob 10:28 Novo

      Kdo je tebe Praslovan . . .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.12.2012 ob 10:32 P.D gost

      Saj mi vrvlemo v Muro, ne vrvlemo pa v tej, ka nas že več kak leto dni za norca majo....

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.12.2012 ob 10:33 branik gost

      Zavedati se moramo, da so igralci naš največji kapital, ki so v tem trenutku na tržišču vredni 6.000.000,00 € in z normalnim procesom v spomladanskem delu, lahko ta vrednost poskoči do 10.000.000,00 €. Komedija se nadaljuje. Tudi Fajić je vreden 5M evrov. Igralec je toliko vreden koliko ti ponudi kupec, ne pa koliko določa neka posrana stran transfermarkt.de. Glede na to, da je pa klub nestabilen je lahko sploh srečen če dobi za kakšnega igralca več kot 10 000 evrov.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. prekmurjerepublika
      24.12.2012 ob 10:55 prekmurjerepublika

      Daj topič spizdi že inouk s toga kluba, ker navijače te mamo pun kuferr!!! Dosta je toga zavajanja, nejsi sposoben in gotovo !!

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.12.2012 ob 10:58 e.t. gost

      na evo.kda mijsliš,ka te neandertalec nemre nikaj bole noroga več povedati kak je že povedal,me on že pa preseneti.trbej njemi dati viktora za posebne dosežke-na žalost negativne.kakši klub-takši predsednik-keromi igralci pa se tou ne vijdi,pa naj ide drugam,če do ga ge šteli imeti.glede na tou,kelko bi naj bili vrejdni tej igralci (zadnji v prvi ligi),itak nedo meli problema najti si kluba-či vorvleš hahahahhah.pol igralcov ne vej do 15 žonglejrati,te pa so vrejdi 10 miljonov-što tou izjavi je pa zreli za psihiatrijo-zaprti oddelek

      24 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.12.2012 ob 11:01 Gost gost

      No pa nismo dolgo čakali na novo pravljico gospoda Topiča. Naj samo to povem da je vse to skupaj eno prazno mlatenje slame in nič drugega. Spomnite se kak so govorili da bodo za Lotriča, Fajiča in nevem mislim da Janžo zaslužili oz. da so vredni 800.000 €. To da je ekipa vredna 6.000.000 je mogoče samo v kakem Football managerju ali pa v Topić managerju, vsak ki malo realno pogleda na stvari (te realnosti manjka v vodstvu kluba) seveda ve, da so tej zneski samo neko mazanje oči, resnica pa je daleč stran. Sam primer vam je Fajić ki je odšel za borih 30.000, zdaj bi pa oni tu prodajali ostale igralce za skupno 6mio, Topić in vsi ostali edino kar vi lahko prodajate za 6mio je MEGLA in nič drugo. Ah ja, agonija se kar naprej nadaljuje tudi v novo leto.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.12.2012 ob 11:01 komedijant gost

      TOPIČ NE GA SERI , VEČINA IGRALCEV NE MORE V DRUGI KLUB GRATIS:) Določeni igralci se s polne ponujajo in jih nobeden noče vzeti!!

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.12.2012 ob 11:04 Gost gost

      aja pa ka še dodam zgornjemu komentarju..spomnite se tudi Nafte kak so sanjali da se bodo rešili s prodajo Vinka in Vaša. Vinko je odšel za 50.000, Vaš pa zastonj, toliko o tem :)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.12.2012 ob 11:05 MB gost

      Toti vaš Topić je prava soboška maskota, lahko bi ga zravn muze zabetonirali.._))

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.12.2012 ob 11:06 božo gost

      Ali ni zanimivo,TOPIČ se vedno oglaša,ko mu stopijo na rep. IGRALCI, GA ŽE CEL MESEC kličejo pošiljajo mesiče, pa ni odgovora so že mislili, da se v zemljo pogrezno, sedaj ko pa prihaja resnica počasi na dan pa se spet pojavi NENADOMESTLJIV BOSS. Pravo Topič srečni smo da spet poslušamo tvoje laži, igralcom pa davčna rubi avte , hiše, pa vse do česa lahko pride.NAMESTO DA BI POSLALA KONTROLO V KLUB. MALE OBRTNIKE bi že davno zaprla, TU PA SE DELA PO DOMAČE PA NIKOMU NIŠTA.. SRAMOTA

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.12.2012 ob 11:27 aoxd gost

      je baje topić vstopil med pisatelje, da bo pisal pravljice, materiala ima zadosti.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.12.2012 ob 11:31 bule gost

      Fajić je po transfermarktu "vreden" 500.000 eur, pa je odšel za 30.000. Igralec je lahko vreden milijon, pa ti nič ne pomaga, če mu poteče pogodba. Junija 2013 bo potekla vsem (razen Buzetiju), tako da imate le enega igralca za drugo sezono. Da ne omenjam možnost prekinitve pogodbe s strani igralcev zaradi neizpolnjevanja obveznosti. To pa se uredi mislim da v največ tednu ali dveh.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.12.2012 ob 11:42 krompir gost

      TOPIČ KAK TE JE NEJ SRAN ?'?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      24.12.2012 ob 11:43 branik gost

      Še Slovenski nepremičninski trg je bolj prožen kot Topičeve odškodnine za Murine nogometaše.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.12.2012 ob 11:45 evo gost

      Koliko se sliši, stara Nafta še obstaja in dobi še za Vinka 250.000, za Lesjaka ob prestopu še 100.000 evrov. Mura pa bo morala za Vaša še plačati, ne tak malo. Tudi občina še mora nekaj dati za sodelovanje kluba v reklamnem projektu Lendava vabi. Denarja kak blata.Ja, še AC Milan za Noviniča ... ho, ho

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.12.2012 ob 11:46 miroslav gost

      priznam, da sem lažnivec, vi pa priznajte, da vedno nasejdete mojim lažem. Vesel božič. Vaš predsednik!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.12.2012 ob 12:09 dsflkač gost

      Topič pa što še tebe kaj verjame????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Razen debilov nihče!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      24.12.2012 ob 12:14 malo tak gost

      topič si mislo, ka boš nas s svojimi lažmi pa okrog prineso

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      24.12.2012 ob 12:33 Gost gost

      DRAGI POMURCI: BODITE MALO UVIDEVNI: ZNATE KAK JE NJEMU TEŠKO?? MISLIM PA DA MU LAHKO ŠE KDO POMAGA: TO PA PRESODITE SAMI: MOGOČE BOŽIČEK; DEDEK MRAZ............

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.12.2012 ob 12:42 Jani gost

      "...ampak da ob morebitnem črnem scenariju, potegne to za sabo tudi ves mladinski pogon, kjer je več kot 200 otrok..."---------Pa če je ND Mura mlajše selekcije ločena od članov ali ??? Je pa res, da mlajšim selekcijam Mure to ne more biti ponos in inspiracija če bo Mura končala v 5. ligi. Boljše da otroci ostajajo v Verežeju, Čardi, Beltincih.....od koder jih na veliko privablja Mura.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.12.2012 ob 13:42 mura4ever gost

      Ugled kluba je tak uničen ka niti mladi igralci nedo sceli v klub, pa mladi so ločeni od članov.. Za polleta ekipa nebo vredna nic ker vsem potece pogodba.. Niti dolgorocnih pogodb z mladimi so nej bli sposobni podpisati, trije igralci prve ekipe pa so odsli ze skoraj zastonj... Me zanimle ge do meli priprave...vsi ze majo nekse plane,itd.. tu pa se nika neve..Sramota!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.12.2012 ob 13:53 vivadva gost

      mladi igralci so ločeni od starejših, še vedno do v svoji ligaj. Pa po noven do imelii prednost igrati v pomurski ligi kar je dodaten plus za izkušnje

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.12.2012 ob 13:58 piki gost

      Gost-e.t. tudi ti si zrel za psihiatrijo,ker pišeš takšne bedarije. Za igralce ne skrbi oni si bojo že našli klube, samo morajo spoštovati pogodbo, sedaj januarja bojo šli v akcijo, ker lahko 6 mesecev pred potekom pogodbe . podpišejo predpogodbo z drugim klubom, samo sedaj bodo lahko šli zastonj tako da ne bo problem,tako dobre igralce si želijo drugi klubi pa še zastonj jih dobijo. Sedaj vidiš da bluziš brez veze. Pobrigajte se rajši za novega predsednika.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.12.2012 ob 14:25 fery01 gost

      Moj komentar k vsemi temi je takšen ka več in tudi nikdar nisan vervo v rdečo kapico. To ka nan Topič naklada je žalostno in žaljivo za navijače Mure najbole pa za igralce šteri so dali za te klub največ. Katastrofa je za prekmurski nogomet ka en dober klub ma takšega predsednika šteri gleda samo za svojo rit pa njemi vsi drugi doj visijo žalostno ali resnično. Ges san že pred nekaj časa napiso ka je čas za Mura 13 ka nači to nede šlo. Potrebno je narediti zdravo gedro in voditi klub z glavov in ne z žepkom kak ga Topič vodi. Nujno je ka bi vstopo domači kapital in rejšo ka se rejšiti da in začnoti na novo ovačik de tak kak san povedo. Dugo san že navijač toga kluba ali takše anarhije šče nej bilo ka bi si predsednik ustvaro svojo bazo in bi ga vsi podperali.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.12.2012 ob 14:53 bule gost

      Na papirju morda. V realnosti pa ne. Po transfermarktu je ekipa Mure vredna 5.925.000 €. So pa to zelo vprašljive cifre. Veiko mladincev je ocenjenih na 50.000 € (veliko za slo razmere). Seveda pa se jih ne more prodat, sploh pa ne za ta denar. Pa še vsem igralcem poteče pogodba junija 2013 (edino Buzetiju konec leta 2013), torej lahko že januarja podpišejo predpogodbo z komurkoli. Lahko pa zaradi neizpolnjevanja obveznosti dosežejo prekinitev pogodbe na NZS. Torej je dejanska vrednost ekipe nič eur (če vsi prekinejo pogodbo na NZS ali odidejo po izteku pogodbe junija 2013). Pa tudi ocene so relativno smešne. Vaš je več vreden od Boharja??? Buzeti pa enako??? Pa Cipot pri 36 letih vreden 150 čukov??? vrednost ekipe: http://www.transfermarkt.de/de/nd-mura-05/startseite/verein_4059.html pogodbe: http://www.nzs.si/resources/files/doc/dokumenti/ostali_dokumenti/Pregled%20pogodb%20med%20igralci%20in%20klubi%201.SNL%20na%20dan%2003.12.2012_.pdf

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      24.12.2012 ob 16:59 gost gost

      SPIZDI SVINJA MANIPULATORSKA,JOJ ČI MI PRIDEŠ V ROKE

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      24.12.2012 ob 17:34 Chico gost

      Vsi igralci si iščejo druge klube. Papire bodo dobili in to zastonj in relativno hitro. Gost E.T. še naš mali 5 let star dečko zna 15 krat žonglerati, taka če tij ne vejš je to tvoj problem. Vido san že med polčasom pri murinih igralcih ka jin je pri podajanji na 30 metrov žoga dol nej spadnola vsaj 10 minut, taka prosim nej na pamet.O Topiči san mel bokše mnenje. Kda kaj nuca te hitro zna pozvati, medtem ko on sam ne dviguje telefona ... Na žalost emocije so premalo, če hitro in nespametno zgubiš še tisto zaupanje , ki ga je imela inštitucija kot je MURA05 in ga še ima. Me pa fejst zanijma kam gre sponzorski denar, denar od rekvizitov ( šale, kape, dresi ). Murin dres je tak dragi kak od Barcelone.( CCA 80 Evrov).. , verjetno nekaj 30 % more kapnuti tudi klubi od tega, saj je to zaščitna znamka. Šalov za tekmo z LAZIOM se je prodalo 500 , .... kap sigurno 1000 , ma škoda je naštevati. Samo igralci si zaslužijo pohvalo za nekaj dobrih iger v sezoni, ostalo pa na nivoju 4. lige, .... pa še tan je bokše. Primeri brezveznih kazni zaradi nedostave dokumentacije na tekmi v Kideričevem, avion za tekmo tam v Bakuju, potovanje iz Dunaja, nočitev v MB, nejso znali zrihtati vizumov za Baku, posledično so doma pustili brezveze igralce, glavno ka je bil močen štab, 4 trenerji v prvem moštvu, to je samo metanje pejnez v prazno. TE pa še izjavi ka je premalo gledalcev ... saj jih niti nede več ( vsaj 20 % ) jih ne odi zaradi tebe.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      24.12.2012 ob 18:28 denis gost

      Kako se mi smeji! Norca ste se delali iz Beltinec in Nafte, sami pa ste še v večjem dreku!HAHAHAHAHAHAHA Kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade. Prekmurec za vedno.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      24.12.2012 ob 18:51 muraš pa pou! gost

      GOTOF SI!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      24.12.2012 ob 19:22 salama gost

      topič strejli se drugo nemren povedati..........

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      24.12.2012 ob 20:29 Gost Bivši igrač mure gost

      Pkrekmurci nemate jaja.Tako vam treba.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      24.12.2012 ob 20:43 Mate gost

      @Bivši igrač mure: kako si mi Fajo? Jesi zadovoljan sa novim klubom?

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      24.12.2012 ob 20:46 Alf gost

      Topic je edijni sposoben....ce mu uspe smo na konju v teh teskih casih !!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      24.12.2012 ob 20:52 Google gost

      Dobra topič dobra :D

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      24.12.2012 ob 21:21 Muraš gost

      @Bivši igrač mure: Nemaš ti ništa u (praznoj) glavi !

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      24.12.2012 ob 21:54 goost gost

      Ne pišem rad po teh portalih, ali tu moram dati nasvet g. Topiči. Če imaš kaj v glavi, se nehaj že enkrat sramotiti. Če si se danes na predbožični večer še 1001 pribil na križ sramu na tem portalu, ne misli da boš izpadel mučenec ali pa še kaj več. Žal mi je teh igralcev, navijačev ter vseh sodelujočih v eni najslabših zgodb v zgodovini MS. Pa srečen Božič.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      24.12.2012 ob 22:06 SERĐO gost

      SPIZDI LOPOV IZ MURE PA VRNI DOLGOVE KI SI JIH FKRADNO GOTOV SI TOPIČ

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      24.12.2012 ob 22:41 gost ukolist gost

      Prekmurci mislim da vam ne morem več pomagat, ker ste čisto slepi.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      24.12.2012 ob 22:51 gost BOSANAC gost

      Točno tak. Slepi so. TOPIČ MAJSTORE: ZA TO TREBA IMATI MUDA: NEDAJ SE MIRO; SVI ON I SO LJUBOMORNI: DRŽIMO TI PALČEVE: SVI BOSANCI:

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      24.12.2012 ob 23:17 miroslav1 gost

      Fala za podporo, obljubim, da bom zvesto še naprej lagal in kradel!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      24.12.2012 ob 23:23 majster gost

      SVAKA ČAST TOPIČ, ŠE RAČUNOVODKINJO SI USPEL PREPRIČATI, KA DOBRO NE VIDI ŠTEVILK!! TOPIČ IN ŽUPAN STA NAJVEČJA CARA SOBOTE! NITI EDEN JE NIKA NEJ KRIV!! LAŽI, LAŽI, LAŽI ME, TI TO RADIŠ NAJBOLJE !!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      24.12.2012 ob 23:51 lol gost

      Topič se mi že vse smili. Vupan ka si je resno kaj dal na stran za črne dni, ker ge na njegovon mesti bi se nekan odselo....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      25.12.2012 ob 0:19 lauraas gost

      Kako pa potem naprej, bodo spet ubogi delavci na komunali, ki je še celo v izgubi, delali za tale tretje klasni nogomet?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      25.12.2012 ob 0:30 gost:-):-):-):-) gost

      župan je mogo dosta dobiti

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      25.12.2012 ob 10:17 markec gost

      Koga pa sploh mate namesto g. TOPIĆA ? NIKOGA !

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      25.12.2012 ob 10:41 navijač gost

      ZDAJ MI PA REJSAN NEKAJ NEJ JASNO,KAK JE LEJKO TELKO DOLGA???KAK?????JA KJE PA JE DENAR OD EVROPE???KJE???400.000 EVROV JE TO??PA ŠE SPONZORJI,TV PRAVICE,VSTOPNINA,ŠALI ITD...PA KA JE TOPIČ Z TABO??REKEL SI DA ZADNJE MESECE NI BILO NAKAZIL'?JA KAMA JE PA TE ŠEL DENAR OD EVROPE??PRAVI,DA SO DOMAČE TEKME IZGUBA,KER NI GLEDALCEV??HJA,KAK PA TE PREŽIVIJO DOMŽALE,TRIGLAV,RUDAR,CELJE,GORICA ITD Z 400 IN MANJ GLEDALCI'??ČUDNO JE TO??KJE V PIZDI SO PRIDELALI TOLKO DOLGA??PA ČE NIKOMUR NE PLAČUJEJO PLAČ ITD;;PA TO NEJ JASNO??SAN TRENER JE PRAVO,KA NEJ DOBIL CELE PLAČE NITI ENKRAT..PA KDO TU LAŽE??PA KOMUNALA JE DALA DENAR,PA TERME..JA KAMA JE PA TE ŠLO TO??TOPIČ,A SI TI DOBIL VSE PLAČE??PA TE BI NAJ NIZOZEMCI PODPISALI,PA DAJTE NO,KDO DE PA PREVZEMAL TAKE DOLGOVE??PA TE BI BILI REJSAN NORI..V DVEH LETIH STE PA MURO ZAVOZILI,PA TO REJSAN NEJ ISTINA..

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      25.12.2012 ob 10:57 e.t gost

      chico-svaka čast tebi pa tvojomi malomi,ka znata tak žonglejrati.murini igralci nemrejo držati žoge na zemlji 2 minuti nej ka bi jo v zraki 10 minut.tij odeš nekše drujge tekme gledat nej murine.pejneze vkup dejvli pa idi malo v svejt nogomet gledat,nej tou srmaštvo.tij boš cejli život samo tou muro gledal ,zato pa ne veš kak ju indri,samo da tv gor vižgeš pa kokice jejš pa gučijš kak je messi slab ka je nej trij gole dal.tij si nogometni bedak-milo rečeno

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      25.12.2012 ob 11:06 riki gost

      Namesto njega rejsan več ne najdeš takšnoga patološkega lažnivca za klub, te pa izjava od njega, ka če on odstaupi je tau nej rešitev!!!! Sake euro si odneso iz kluba, ka je bil namenjene igralcom. Spizdi iz kluba ti, pa vsi ostali grobari, keri podpejrajo tvojo ciganijo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    49. gost
      25.12.2012 ob 11:09 e.t gost

      piki-či so igralci tak dobri ,zakoj so zadnji tij pametnjakovič.pa vsi do si najšli klub.ja keri sebeborce mali nogomet.či je za koj naj ide v maribor ka de te nogometaš, zdaj samo tou murino travo na stadioni dol klači.tij tou tak neboš nikdar razmo-jebi ga

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. gost
      25.12.2012 ob 12:01 Fantazija gost

      Tou nemreš vrvati 6.000,000 za Murine igralce? Fajiča so pa ta dali ta kikirikije, lipou vas prosin. Na spomlad do si igralci prousti zatou ka do šli na arbitražo pa do lejko šli kama do ščeli. Mura de dobijla za njih eno kilo mele pa tou de se.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    51. gost
      25.12.2012 ob 12:54 topič gost

      dragi komentatorji,želim vam lepe božične praznike,podpisali smo z nizozemci na 5 let,hvala vam na spodbudi in komentarjih!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. gost
      25.12.2012 ob 14:57 dejan gost

      Evo sam topič se je javil? Verjamete da je res on to napisal in predvsem če je res podpisana pogodba?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    53. gost
      25.12.2012 ob 17:38 piki gost

      Gost-e.t,kaj si ti res z drugega planeta,da pišeš take buloze,da nevejo igralci mure žoge držati v zraki 10 minuit,pa ne moreš verjet,saj zato pa vi nemorete imeti kluba in je res najboljše ,da greste v 5 ligo pomurja, ti drugo ne delaš kot pluješ po igralcih,ne vem zakaj sploh gledaš nogomet.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. gost
      25.12.2012 ob 17:58 mura gost

      poglejte gremo realno če je dolg tolko potem nimamo več kaj iskati v prvi ligi gremo v pomursko ligo pa gremo z nulo kak je nafta napravla pa gotovo to je še edijno ka lejko napravimo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    55. gost
      25.12.2012 ob 18:12 dejan gost

      A ne vidite da je Topič pravi da je podpisana 5 letna pogodba z Nizozemci. Še podpisal se je

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    56. gost
      25.12.2012 ob 21:38 Miroslav Topič gost

      Z nizozemci smo podpisali 5 letno pogodbo, v vrednosti 3 miljone € na leto. Poleg tega je poslal uradni sponzor kluba Sky Sports, kar nam prinaša dodatnih 1,7 miljona € na sezono. Tudi v igralskem kardu bo prišlo do sprememb. Pogodbo bomo podpilsai s štirimi igralci, ki trenutno igrajo v najmočnejših evropskih ligah in sicer za B. Dortmund, Mainz, RB Salzburg in Udinese. Vesele praznike vsem, Miroslav Topič, predsednik Mura 05

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    57. gost
      25.12.2012 ob 22:11 topič gost

      budalo

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    58. gost
      25.12.2012 ob 22:34 sss gost

      jebe blento..glupe prekmurske ovce....že duuugooooo

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    59. gost
      25.12.2012 ob 23:17 Miroslav Topič gost

      Lej. Jaz sem tudi lahko Topič. Res ni težko. Se gremo igrico, kdo je v resnici Miro?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    60. gost
      25.12.2012 ob 23:29 miroslav topic gost

      Obljubim, da bom odstopil of keden

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    61. gost
      25.12.2012 ob 23:43 dejan gost

      kaj, so že štirje Topiči? Očitno gre res vse k vragu

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    62. gost
      26.12.2012 ob 2:17 lauraas gost

      Kriminalisti pa od te ciganije še nič ne vejo, ko bo po televiziji bodo skakali.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    63. gost
      26.12.2012 ob 5:38 Ciganjscek gost

      Tou ka kelko milijonof evrov so vredni murini igralci je navadno basanje raje pa murinih drukerov. Tou ka guci topic le laz stoletja. Ce bi igralci bilij telko vredni MURA ne bi bijla brez pejnez pa bi mejla poravnane obveznosti do igralcev in s tem tudi vupanje ka ostane v ligi incena igralcov pa naraste. Zdaj pa je vse tousamo luk pa voda pa prdec v lampas. Kuda koji mili moji i onako nismo vasi.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    64. gost
      26.12.2012 ob 5:46 Ciganjscek gost

      @lauraas. Neje tou ciganija, ka njsmo mij pokradnoli. To je kriminal belo ovratnika, sportni tajkunizem. Kriminalisti pa nemrejo priti, ka je nesce v trotendorfi fkradno kokous, ka deco nahrano za svetke.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    65. gost
      26.12.2012 ob 9:29 markec gost

      Imate boljšega od Topiča? NE. Vsi samo nakladate. Če ne bi bilo T. še kluba ne bi imeli , kak ste nesposobni.

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    66. gost
      26.12.2012 ob 11:01 e.t. gost

      piki-kujpo bi ti karto za pravi nogomet(najbliže je udine),ka bi te tij kmet enkrat v življenji gledal pravi nogomet-samo tij ga itak neboš razmo.tou je isto kak či jes iden opero gladat.či se ne razmiš rajši tiho boj pa idi gledat nemčavce-mali nogomet.tou boš bar razmo,pa dvej pijvi spij pa boš v nebesaj ,samo naj še tvoj klub zmaga-bougo si tij dejte

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    67. gost
      26.12.2012 ob 13:13 Fery01 gost

      Žalostno da si nekateri ne morete pomagati ne da bi se žalili jaz mislim čisto drugače saj moramo stopiti skupaj in tako rešiti Muro pred propadom. Verjamite mi da ima nekdo od tega hask ko se vi kregate in njemu nabijate točke.Moje mišlenje je da se združimo sestanemo na igrišču in poskusimo zamenjati te nesposobne ljudi ki vodijo klub.Mislim še da je Topič klub prodal saj mora Stevanovič na Nizozemsko se pogovarjat o igralcih na vse to se zamislite in ne da se kregate. Mislim še da je veliko zavezništvo Štihec-Topič krivo za to stanje v klubu. Vsi zisti ki se podpisujete pod ime Topič naj vas bo sram ko se za nekom skrivate pokažite svoje ime in za svojimi izjavami stojte.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    68. gost
      26.12.2012 ob 14:17 KAR NEKDO gost

      Kaj se ima Stevanovič za pogovarjati z Nizozemci' Se pravi da so vsi v MURA 05 NESPOSOBNI. In vse to je res.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    69. gost
      26.12.2012 ob 23:17 piki gost

      Gost-e.t, jaz sem več nogometa prešpilal kak si ga ti vido, zato me ti ne boš učil o nogometu,ti pa se res ne spoznaš na nogomet,ker verjetno hodiš na tekme gledat mlade punce, drugače ne bluzi takšne kozlarije, vedno imaš nekaj proti igralcom, pa ne veš,da so oni zaslužili denar,ki ga je nekdo zapravo, oni pa nimajo za preživetje,davčna pa jim jemlje hiše avte,ter vse do česa pride, oni so samo od evrope dobili več kot 500.000eu, denarja pa ni,zato ne govori,da so zanič, oni ne morejo iz kluba,KER IMAJO POGODBE DO 30.6.2012.,če jih prekinejo so kaznovani, zato čakajo, do 1.1.2012.,ko se lahko začnejo pogovarjati z drugimi kljubi,prej pa se ne morejo. Zadnji pa so zato,ker jih Topič psihično uničuje,ker od njih zahteva,da igrajo ZASTONJ, TI JE SEDAJ JASNO.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    70. gost
      26.12.2012 ob 23:20 aut gost

      Ne vem kaj se ima Stevanovič pogovarjat z Nizozemci,ali ni on predstavnik sindikata nogometašev, on bi moral poskrbeti,da bi nogometaši dobili redne plače, ne pa podpira Topiča. KOMU ŠE LAHKO VERJAMEMO?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    71. gost
      27.12.2012 ob 2:06 Ciganjscek gost

      @ PIKI spustu zogo. Tu se samo pogucavlemo. Ne vem, ce nejsi malo datume pomejso verjetno si mislo, ka majo pogodbe do 30.06.2013 in se lejko pogovarjajo oz . Dogovarjajo po 01.01.2013. ali kak ze tou dale ide. Po kaksnih paperaj so pa dozdaj igrali? Verjetno kak vse kaze na lepe oci! Topicova taktika je tak kak v parlamentarni demokraciji in v parlamenti. Ce sces ka ti nika nedo nika dokazali si zmisli kaksne interne komisije ali kontrole pa ti niksi boug nede nika dokazo. SRECNO PA ZADOVLJSTVA PUNO VSO LETO 2013 VAM ZELEM VSEM VAM ! Se bomo brsali pa ce glij parkrat v meglo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    72. gost
      27.12.2012 ob 8:55 fudbalista gost

      No hat, Buzeti je dobo fraj papere, pogodbo je prekino..pa Travner ma fraj papere...uh počelo je!!

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    73. gost
      27.12.2012 ob 9:20 KAR NEKDO gost

      Bohar je baje pred vrati Olimpije, ker ima tudi fraj papirje, zaradi neizplačil. Kak to pomeni da gredo lahko vsi, ki niso dobili denarja?

      34 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    74. gost
      27.12.2012 ob 9:42 iii gost

      E.T.-baogi si ti, pa tvoja mati kera te narodila... žalostno razmišljanje maš, rejsan žalostno... vse naše je ološ, vse drugo pa dobro... tele prizadeto, povej ge je handanovič prle špilo kak je v udine prišo, v kakšij ligaj so špilali, razni baste, armeroji, asamohe, sanchezi, prle kak so ta prišli... se vijde ka si opica!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    75. gost
      27.12.2012 ob 10:36 antipomurec gost

      Pomurec.com , če se že imate za nek "portal" vsaj preprečite takšno javno komentiranje, da lahko komentira vsak ki si izmisli. SOBOTAINFO vam je lahko ZGLED. Naredite, da bo komentiral lahko le vsak prijavljeni pa bomo potem videli koliko komentarjev bo!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    76. gost
      27.12.2012 ob 10:41 fausija1a gost

      sramota kakšne primitive mamo v prekmurje, malo se zamislite lidgej dragi kakse obnašate. nej vas sran izkoriščate portale samo zato ka javno blatite določeno stvar? da ste že sami tak daleč te se že zna ka je z vami neka redno redno narobe! samo ka to pac je glavna znacilnost nekaterih prekmurcev. v konci fazi si pa le dajte duska. bomo videli na koncu kdo se bo zadnji smejal. tisti se bo najslajse smejal!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    77. gost
      27.12.2012 ob 11:44 diksi gost

      Odgovornost prevzeti pomeni, stati za svojimi stališči. Hkrati pa je odgovorno tudi če nekdo častno odstopi s svojega položaja, ko ne vidi več rešitve za probleme in prepusti mesto drugim. Tako bi moralo biti vsepovsod, na vseh področjih družbe. Od politeke do šorta.lp

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    78. gost
      27.12.2012 ob 13:24 jernej gost

      KAR NEKDO: Ni Bohar že vse dogovorjen z Mariborom? Baje že od začetka decemra naprej?

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    79. bukev05
      27.12.2012 ob 14:27 bukev05

      Kar nekaj prijateljev iz Maribora mi je govorilo da naj bi bil zanimiv Kramar za prestop v Maribor!

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    80. gost
      27.12.2012 ob 14:57 piki gost

      Popravljam prešnji komentar z datumi 30.6.2013 ter 1.1.2013, drugo pa vse ostane

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    81. gost
      27.12.2012 ob 18:02 Chico gost

      Dragi gost e.t. ( vesoljček) nej san se ti mogo oglasiti, ka san šal malo po sveti pa se mi nej dalo gledati Pomurec.com. Mel san tudi priložnost gledati eno tekmo futsal lige v bivši JUGI, taka tij meni nej pameti soliti na pamet in gučati ka san obsojeni na gledanje Mure, pa kokice pa takšne. Več san prešpilo pa pregledno nogometa kak tij za to ne motaj na pamet. Evropske tekem san gledo v živo že prle kak je Mura špilala prvo tekmo v evropskon pokali in sicer v Maribori in LJubljani in Spliti. Ogledo san si že tekme Bayerna, Arsenala, Valencie,.... hrvaških klubov ka ne naštevan,madžarskih prvoligašev, Partizan, CZ, Sarajevo ... V Udinese pa me ne vleče, ker ne igrajo atraktivno. Italijanjska liga je po mojem mnenji nej atraktivna, taka me ta nika ne vleče. Malo se zamisli nad svojim pisanjem, pa ne omalužuj igralcev, keri tu špilajo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    82. gost
      27.12.2012 ob 18:23 Gost DR gost

      Manje vina, Manje vina....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    83. gost
      27.12.2012 ob 19:36 wqer gost

      Topic je car..

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    84. gost
      27.12.2012 ob 19:39 deryk gost

      Vass gre...

      0 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    85. gost
      27.12.2012 ob 20:20 Chico gost

      Na koncu bo spet izpadel kot nedolžna ovčka ( TOPIČ namreč). Zapomni si nekaj g. TOPIČ (klub so igralci in gledalci), če teh ni, ni več kluba. Povzemama besede iz intervjujaV klubu je bil namreč zaposlen samo tajnik in nikakor klub ni imel predsednika, kaj bi te še mel računovodjo ?. Investitorji bodo podpisali pogodbo na nikdarovo. Mura 05 samo še nekaj dni .... Na žalost ... vidli smo nekaj lepih evropskih tekem v letošnji sezoni, čeprav zaradi nesposobnežev v UO in MO MS v Lendavi in MB ( primer DUDELANGE - evropska liga), tan v Luxemburgu se lejko skrijejo pred soboškim stadionom, nimajo pogojev za igranje v tretji slovenski ligi ( razen pejnez seveda).

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    86. gost
      03.01.2013 ob 9:19 info gost

      Kaj je z MURO 05.Kje so nove informacije?

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    87. gost
      03.01.2013 ob 9:36 Chico gost

      Kda do začali s pripravami na spomladanski del? Of keden mogoče. Kje so strašni nizozemski investitorji? Še novo leto proslavljajo? Dajmo novinarji!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    88. gost
      03.01.2013 ob 10:32 Ciganjscek gost

      Vprasanjse: po vsem znanon , sto de pa sploj propravljen priti na priprave, ce so obveznosti neporavnanne, besed pa so igralci in kibici siti. Ista plosca z glasom Topica se pa de dale vrtela!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    89. gost
      03.01.2013 ob 12:12 info gost

      Tak jih bojo napelali kak lani. Kibici, sezonske karte valajo.Na lokalnom radiju so pravle, ka je bil nekši sestanek na občini pa je se zgučano, samo pejnez nega.Glavno ka de se špilalo.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    90. gost
      05.01.2013 ob 15:08 mura4ever gost

      Skoda za Muro, baje jih dosta odide od poletja dale pa tak vec noben nede scel sodelovanja z topičon... Zalostno ka en stevanovic more biti v kontaktih z nizozemci pa čakati na odgovore, zaj se vidi kakso avtoriteto ma topic pri njih... Te clovek res ne kapira ka zaj ze zaradi ugleda, vsega sranja ka je blo noben resen investitor noce v klub dokler je on tu... O prodaji igralcev pa skoda zgubljati besed, to bi nan mogo biti najvecjih vir dohodka pa nan 3 igralci prve ekpie odidejo skoraj zastonj... Folga ze teh njegovih izgovorov, pač nej nej sposoben, skoda ka nisce ne ukrepa preden nebo PREPOZNO!!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.