https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prvi strel na otvoritvi novega strelišča v Dobrovniku pripadel Rajmondu Debevcu

Dobrovnik, 30.12.2012 ob 7:00  

V soboto, 29. decembra je v mansardi nad dobrovniškim zdravstvenim domom potekala slovesna otvoritev novega strelišča za zračno orožje.


Dobrovnik se ponaša z dolgo in bogato tradicijo v športnem streljanju, njihove korenine segajo v leto 1951, ko je bila v Dobrovniku ustanovljena strelska družina Enotnost. Ta je leta 1983 svoj naziv spremenila in se poimenovala v SD Jezero Dobrovnik, po tamkajšnjem »biseru« Bukovniškem jezeru. Klub dosega zavidanja vredne rezultate, čemur pričajo številni pokali in druga odličja, razstavljena na novem strelišču. Njihovi strelci z zračno puško nastopajo v elitni državni ligi, zanje pa nastopa tudi madžarski reprezentant Peter Somogyi.

Ker dobrovniški strelci niso imeli primernega prostora za vadbo, so se v Dobrovniku ob gradnji zdravstvenega doma pred leti odločili za izgradnjo mansarde, kjer so uredili tudi prostor za novo strelišče. Kot je povedal podpredsednik Strelskega društva Jezero Dobrovnik, Ernest Bedek, vrednost novega desetsteznega strelišča znaša okoli 100 tisoč evrov in je trenutno eno najbolj urejenih strelišč v okolici. Ob novi pridobitvi pa si v društvu želijo, da bi v svoje vrste privabili še več bodočih strelcev tako iz njihove občine kot tudi širše.

Prvi strel pripadel Rajmondu Debevcu

Na sobotni slovesni otvoritvi so bili prisotni mnogi znani obrazi iz domačega in madžarskega športnega in družbeno-političnega življenja, med drugimi tudi poslanec Laszlo Gönc, Marika Kardinar, generalmajor Ladislav Lipič, predstavniki Slovenske vojske ter Robi Markoja, svoj pečat pa je otvoritvi dal tudi nosilec treh olimpijskih odličij Rajmond Debevec.

Priznanja tudi najzaslužnejšim in najobetavnejšim športnikovm

Podpredsednik društva Ernest Bedek je podelil zahvale tistim, ki so pripomogli k uresničitvi novega strelišča, župan Marjan Kardinar pa je ob tej priložnosti poklonil priznanja športnikom, ki ustvarjajo športno življenje v občini Dobrovnik. Priznanja so dobili rokoborec Klemen Podgorelec, nogometašica Nives Ferencek in SD Jezero Dobrovnik.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2012 ob 17:05 komunala gost

      vsa cast deckam pa stricu Vladuju

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.12.2012 ob 17:17 L! gost

      Bravo, Nives!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.