https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurci odločni: Janša in Janković morata odstopiti, kot premierja bi radi videli Židana

17.01.2013 ob 7:00  

Janša in Janković bi po mnenju mnogih Pomurcev morala odstopiti, Pomurci pa imamo tudi nekaj idej, kdo bi lahko bil morebitni novi mandatar. Med predlogi se je našel tudi pomurski kandidat.


Za dvig temperature na slovenski politični sceni je pred dnevi poskrbela objava poročila protikorupcijske komisije, ki je ugotovila večkratno kršenje zakonov proti korupciji in integriteti ter razpolaganje z nepojasnjenimi viri premoženja Janeza Janše in Zorana Jankovića. Medtem ko čakamo na poteze dveh vodilnih mož slovenske politične srenje, smo povprašali tudi Pomurce, ali menijo, da bi Janša in Jankovič morala odstopiti z vrhovnih položajev, ki jih trenutno zasedata.

V kolikor pa bi v Sloveniji iskali novega mandatarja, ki bi na položaju predsednika vlade nadomestil Janeza Janšo, pa smo naključne mimoidoče v pomurskih naseljih povprašali tudi, koga bi radi videli na mestu bodočega mandatarja.

Preverite, kaj menijo Pomurci:

 

Vili iz Strukovec (zgoraj)»Ja, po moje bi morala.« »To pa nimam pojma, ne obvladam še politike.«

 

Barbara iz Murske Sobote (zgoraj): O odstopu Janše in Jankovića pravi: »Ja, takoj. Zahtevam,« ter dodaja, da kandidata za morebitnega novega mandatarja nima. 

 

Vid iz Gornje Radgone: »Definitivno. Oba. In večina politikov. Kradejo več ali manj vsi. V politiki je le malo poštenjakov. Za prihodnjega mandatarja pa želim nekoga, ki se še ni ukvarjal s politiko, ki ni obremenjen z delitvijo na leve in desne. Ki bo svojo funkcijo opravljal vestno ter v skupno dobro vse državljanov naše podalpske dežele.«


Kristjan iz Radencev meni, da bi oba morala odstopiti, na mestu novega mandatarja pa bi rad videl Dejana Židana. »Zdi se mi pošten, trudi se, pa Prekmurec je.« 

 

Toni iz Šulinec (zgoraj): »Ja morata,« odgovarja na prvo vprašanje, kdo pa bi po njegovem mnenju lahko bil novi mandatar: »Nihče, vsi so lopovi.«

 

Anton iz Boreče (zgoraj): »Seveda morata,« predloge za novega mandatarja pa prepušča politikom: »Naj si ga sami izberejo.«

 

Boris iz Gornjih Slaveč (zgoraj): Tudi on se strinja, da morata oba prvaka strank odstopiti, v političnem vrhu pa trenutno ne vidi primernega kandidata za novega mandatarja.

 

Tudi Rudolf iz Gornjih Slaveč (zgoraj) meni, da morata Janša in Janković odstopiti, za novega mandatarja pa predlaga Pomurca Radovana Žerjava.

 

Tudi Marko iz Križevcev pri Ljutomeru meni, da bi morala tako Janković kot Janša odstopiti. Novi mandatar pa bi po njegovem mnenju lahko bil Cerar: »Ker ni politično opredeljen, ni pokvarjen in ni obremenjen s preteklostjo.«


Tereziji iz Motovilec (zgoraj) je vseeno, ali bosta Janša in Janković odstopila, za morebitnega novega mandatarja pa ima predlog: »Prejšnji minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.«


Sabina iz Ljutomera»Boli me … za slo politiko, še bolj politike, ker kdor koli bo, bo isto kradel, mi pa sprememb, vsaj kratkoročno ne bomo čutili. Tako, da mi je vseeno.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2013 ob 8:14 prekmurc gost

      samo Avstrija nas lahko reši. Premier Franz Vranitzki. Dokler ne bodo sodišča izterjala denar od tajkunov, (vemo pa kak delajo - kurje tatove in prometne prekrške 55 km/h kaznijo), SLO nima rešitve.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2013 ob 8:21 POKRADENA SLOVENIJA gost

      Žalost ,neizmerna žalost ste vsi ,ki ne vidite preprostega dejstva. Če odide Janša ne boste nikoli izvedeli kdo je razdelil 10milijard in kdo jih je prejel. Slovenec enkrat neumen,vedno neumen...... Več kot očitno je, da tega slovenceljni nočejo vedeti. Razlog tega pa tiči v tem, da se bojijo osupljive resnice, ki bi butnila v njihov ponos in ga totalno povozila. Če bi namreč zvedeli resnico, bi si morali priznati, da so vseskozi živeli v hudi zablodi, ko so nasedali levičarskim lažem in populizmom zoper slovensko desnico. Priznati bi si namreč morali, da je imela slovenska desnica ves čas prav, ko je trdila, da največji tajkuni, ki so izropali to državo, izhajajo iz levičarskih vrst. S to resnico, bi se jim namreč podrl svet, zato zaslepljen in mehkužen narod beži od resnice, kot hudič od križa in tišči glavo v pesek, kot noj.

      17 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.01.2013 ob 8:38 stine23 gost

      ja glih jj bo razkril kam so šle milijarde če pa so prav v mandatu njegove prve vlade tudi nastali ti tako imenovani tajkuni

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.01.2013 ob 8:52 brez favoriziranja gost

      Lepo vas prosim, rekli smo vsi sedanji naj spakirajo brez izjem.Če bi pa že, je Žerjav dosti bolj sredinski politik.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.01.2013 ob 9:05 jap gost

      @prekmurc.....tako je, vzemimo si Avstrijo za vzgled......samo oni niso imeli Kučanov pa Stanovnikov, Potrčov, Zemljaričov in Kardeljev......ko smo mi nabijali o naših junaštvih, so oni delali, nas pa so naši "šolali" kak je tam delavec izkoriščan, pri nas pa samoupravljanje.....in to je ostalo v nas.....in ta laž se prenaša na mlade....in se jih "zastruplja"!! Tajkuni so se res rodili v času Janševe vlade, samo vprašanje je, kdo jih je zaplodil, Janša je le dežurni krivec, očetje pa se ve kateri so. In zakaj sedaj taka panika za prevzem oblasti, "Janša mora nočas pasti"....pravijo dobro obveščeni....in znajo zakaj......mi pa bomo ugotovili, ko bo prepozno.....mogoče bo pa kot Patrija, tudi KPK padla....pok se razkadi...in ostane resnica. Poročilo KPK in njeni avtorji....vse jasno!

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.01.2013 ob 9:12 Pomurec gost

      Kaj je pa dobrega naredil Židan za prekmurje? Kmetan vzel denar, da nesmemo sadit tetirane kuruze in oljne ogrščice, zaščitil je Panvito zaradi pomora čebel. take si želite??????????????

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.01.2013 ob 9:32 gost gost

      NIČ SE NE BUNITE.. TRGOVINE SO VAS POLNE . VSI BI SAMO VSE IMELI...' E TO PA NE GRE PREKMURCI. TREBA ZMAJŠAT APETITE. PA BOMO VSI ZADOVOLJNI. V AVSTRIJI SE DELAVCI NE VOZIJO Z MERCEDESI V SLUŽBO. TO VEM KER SEM TAM DELAL. L.P.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.01.2013 ob 9:35 smrkci gost

      V naši državi ni politika,ki bi znal voditi državo.V naši državi so samo tajkuni in to že 21 let.Nas lahko reši samo združene države evrope drugi nihče.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.01.2013 ob 9:53 gost gost

      Tisti kateri zagovarjate dokazane lopovščine Jankoviča in Janše ste ali isti lopovi, ki kradete na vsakem koraku in pač branite sebi enake ali ste pa tako zabiti, da ne vidite kaj se že dvajset let dogaja v Sloveniji. Politiki so ljudi razdelili na leve in desne, sami si pa vzajemno pomagajo in se podpirajo pri svojih nečednih poslih in nepotizmih, neglede iz katere stranke prihajajo. Ljudje pa se še naprej kregajo zaradi levih in desnih, zaradi komunistov in domobrancev in zaradi tega kateri od lopovov je največji lopov. Niso politiki neumni, ljudje, njihovi volilci smo neumni. Kaj nam pomagajo predčasne volitve, če bodo pa na njih spet kandidirali isti ljudje iz istih strank z istimi sprijenimi idejami. Lahko se vsako leto zamenja vlada, pri nas se na političnem prizorišču ne bo nič spremenilo. Neumna raja voli "neumne" politike, ki se pred volitvami spustijo na nivo primitivnih volicev kateri se potem v nedogled kregajo kateri kandidat je boljši. Kandidati pa imajo itak svoje mnenje o volilcih in jim je glavni cilj prihod na položaj in potem delanje za lastno dobro. Ldje pa se še naprej veselo kregajo in zagovarjajo poštenost lopovov.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.01.2013 ob 9:58 gost gost

      Mi nismo sposobni sami preživeti, ker so tako levi kot desni sami lopovi, ki skrbijo za svojo rit in za rit svojih prisklednikov. Med njimi ni nobene razlike, najboljše bi bilo, da se priključimo npr. Avstriji, seveda, če bi nas hoteli, potem bi morali plesati po enih drugih pravilih, parazitske podgane (politiki) bi pa itak poginile od lakote, ali bi pa zbrisali nekam v neznano.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.01.2013 ob 11:23 gost gost

      Tij zgornji se lejko komout odseliš v avstrijo. Eni smo se za samostojno slovenijo borili z orožjon eni pacijenti bi nas pa zdaj oudali nekšin jodlaron. Namesto ka bi spucali ološ med politikami pa ka bi nan začnoli državo voditi nekši kredibilni ljudje keri so nej sakši teden vpletene v nekše nouve afere in se iz tedan v teden morejo javlati na sodiščaj ge prouti njin tečejo nekši postopki ali pa jin dokažejo ka so ponarejevalci in lažnivci pa še vedno brez sramu sidijo v parlamenti, in bi vsi skupaj začnoli delati za dobro vseh, bi nas eni najraje oudali. Vej tou zdaj glij ščej ta naša aktualna vlada. Že itak nemamo nikše samostojnosti. EU nan diktejra zakone, ovi ameriški klovn Musomeli pa skaše po našon parlamenti pa delij tanače našin politikon. Tou je nej nikša samostojnost in ge san se nej za to boril.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.01.2013 ob 14:33 goost gost

      Kak te zaj pa Židana. Vej pa ščeli so Jankoviča. Vej pa šče dobroga poslanca Fickoja smo tu naokauli zvolili z PS. Un bi lejko premjer bil, ka bi fal špricer meli. Pa srbsko kolo bi z njegovin zamrznjenin lideron plesali. Malo smejšno ampak resnično.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.01.2013 ob 15:22 ... gost

      sama sreča ka je avstrija tak bluzik.. Brez toga bi v pomurje bila 10x vekša beda, ka od goričkoga sploj ne gučin...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.01.2013 ob 20:32 s gost

      banda rdeča katera nas že dvajset let izčrpava in živi na veliki nogi.Zdaj ko jih JANŠA začne odvajati od "cecka" države je ogenj v strehi.Pri vsem tem gre za denar,katerega rdeči nikakor nočejo odreči in stem privilegijev.Prinas bodo rdeči uničili državo,neglede na ceno katero bodo plačali mali ljudje in jo tudi občutilli.Narod je naiven in še vedno verjame tej kliki bogatih ljudi ,ki so v preteklosti nakradli miljone.Za vse kaj je naroba v naši državi pa je seveda kriv JANŠA ,ta človek je pa res sposoben ,vsemogočen in na oblasti le 5.let.Mediji tolčejo po njem z vsemi topovi,vse to negdo plača in za vse je kriva stranka SDS.Razumem pa da ostali politiki tipa Virant,Žerjav,Rjavec niso nevarni za rdečo mafijo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      17.01.2013 ob 20:41 gost gost

      Jaz se tudi nisem boril za rdečo bando..

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.01.2013 ob 0:01 gost gost

      Kot pravita POKRADENA SLOVENIJA in jap. Strici iz ozadja se bojijo, da bi stvari prišle na dan. Ljudje pa pač slepo verjamjo KPK, ki ni nič drugega, kot podaljšek stricev iz ozadja. Takemu ljudstvu ni pomoči. Po vseh anketah vidim, da določen del populacije še vseeno ima glavo na mestu. SDS vodi. Sicer so pa danes ministri imeli normalno sejo vlade in nič nikazalo, da se razhajajo. Samo Štruklje še zrihtamo pa bo. JIm bo že pošla sapa, kot je protestnikom. VIVA SDS !!!! VIVA Janša !!!! VIVA SLOVENIJA !!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.01.2013 ob 0:07 gost gost

      Ti zgoraj si redno zblojeni.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      18.01.2013 ob 0:12 VIVA gost

      ŽIVELA KOMUNISTIČNA PARTIJA, ŽIVEL TOVARIŠ JANŠA !!!

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      18.01.2013 ob 1:28 VIVA gost

      VIVA SDS !!! http://www.24ur.com/tozilstvo-potrdilo-poslanka-sds-predlozila-ponarejeno-spricevalo.html

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      18.01.2013 ob 10:25 gost gost

      vij samo širite lažno propagando,ampak Janša ma več privržencev v Prekmurji, kak si lejko vi predstavlate, bole te srali proti nejmi, več podpornikov de mel..znamo mi ge smrdij v Sloveniji..

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      18.01.2013 ob 13:40 gost gost

      Tak kak praviš gost nad menoj. Če bolje prebereš članek o spričevalu vidiš, da je tožilstvo zadevo zaključilo in ni bilo obravnave na sodišču. Ženska je pač plačala bolnišnici, ker ni želela trošiti časa. AMPAK NIKOLI, ponavljam NIKOLI NE BOMO VEDELI, če je res bilo ponarajeno. Ker krivda se lahko DOKAŽE edino NA SODIŠČU !!! Tak, da Kućanci ne bluzite brez veze. VIVA JANŠA !!! VIVA SDS !!!! VIVA SLOVENIJA !!!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      18.01.2013 ob 21:03 Čika-pajo gost

      Pri nas v Sloveniji imamo Slovenci velik problem prvi je ta da smo strašno nevoščljivi in tej nevoščljivosti smo sedaj dodali še diskreditacijo vsega in vsakogar.Na tak način da bomo iskali vsake še tako male napake posameznikov ne bomo prišli nikamor.Res je da je politična koltura na zelo niski ravni,ampak naj samo poudarim besede odrešenika NAJ PRVI VRŽE KAMEN TISTI KI JE BREZ GREHA.Seveda se pa zdaj moramo vprašati kdo pa je brez greha.Ni več takega v

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      18.01.2013 ob 21:12 Čika -pajo gost

      naši ljubi državi imamo vsi napake.Vsak ki pride do neke politične funkcije mora skozi neko določeno obdobje dela .Pri tem delu se pa marsikaj dela po narekih.Take stvari pa dostikrat hodijo po robu zakonitosti.Seveda pa večina ljudi dela v veri da delajo prav.Moje mnenje je da je res čas za spremebe nove ljudi , odo ti novi ljudje vprašanje je pa kako bodo ti novi ljudje delali.Moj odgovor je da se v takih pogojih ne da delati ker tudi časi blaginje so mimo in ker prihajajo še težje razmere ne bo O žive duše ki bi uspešno vodila vlado.PREPROSTO TUDI ŽIDANU NE BO USPELO-MU PA ŽELIM ZA RAZLIKO OD NEKATERIH ki govorijo od nas Slovencov v pomajnševalnicah-Slovencelji VELIKO SREČE.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      19.01.2013 ob 3:01 Legija gost

      BOG ŽIVI JANŠO; JANŠA NE DAJ SE TEM BARABAM POKVARJENIM, Janša volil te bom ker si bil prvi med prvimi ki si se boril za samostojno Slovenijo NAŠO SVETO ZEMLJO, bil si tisti ki so te zaprli zaradi tega, bil si naš obrambni minister, bil si vse ves ta čas le ČLOVEK NE za te gnide smrdljive komunistične za tega pokvarjenega Kučana in NJEGOVO KOMPANIJO POKVARJENO, naj si raje pogleda kako izgleda njegova rojstna hiša v Križevcih na Goričkem, da ga ni sram tega PARAZITA, DA GA BOG KAZNUJE IN VSE NJEGOVE koliko zla je je naredil ta satan. Janša v vseh teh letih so po tebi samo pljuvali te sramotili in te zaničevali kot navadno uš, koliko vsega je padlo na tvoja pleča, koliko laži in sramote iz vseh strani. JANŠA kot smo leta 1991 stali drug ob drugem teritorjalci in policija da smo se rešili te Srbske gamadi in komunistov ti bomo stali tudi zdaj ob strani. Veš BOG vidi vse to in na vsakega ki trosi laži pride VELIKA KAZEN IN TO STRAŠNA. JANŠA TI SAMO ZOVI PRIŠLI BOMO TVOJI SOKOLOVI; SAMO ZOVI JANŠA ZA TEBE SMO TU KOT TUJSKA LEGIJA ZVESTI. IN NA KONCU BOSTA ZMAGALA RESNICA IN LJUBEZEN, to je pred smrtjo zapisal tvoj IDOL pokojni ČEŠKI PREDSEDNIK Waclev Havel. OBA STA LEGENDI KI SE NE POZABIJO, ker sta naredila veliko dobrega. GORJE PA TISTIM, KI LAŽEJO; PODTIKAJO; SRAMOTIJO Z LAŽMI IN ZAVAJAJO: GORJE GORJE NEKEGA DNE PRED BOGOM.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      19.01.2013 ob 21:23 jap gost

      ne bojte se.....Janša nede odstoupo.....on bo dokazo ten pokvarjencon, ka je vse to zrežirano.....že stotič......le kak se ne naveličajo lagati.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      20.01.2013 ob 9:45 grbanj gost

      LEGIJA - lepo te prosim nehaj povzdigovati JANŠO! Tak kak Janša, ta še dosti drugih bi že davno moglo biti v zatvori, pa bi meli mir pa pejneze. Tisti shod SDS, ki je bil ta teden me je spominjal na na nacistične shode med 2. svetovno vojno. p.s. nisem politično opredeljen

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      20.01.2013 ob 16:24 jurček gost

      Grbanj, na katerem nacističnem shodu pa si ti bil, da se ga spominjaš? Kako lehko pišeš takšne neumnosti? Ali pa so ti popustile tablete?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      20.01.2013 ob 16:55 grbanj gost

      Jurček - mij eni mamo televizijo, pa si kaški film oz. oddajo poglednemo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      21.01.2013 ob 20:34 legija gost

      grbanj, če bi kdo mogel biti v zaporubi to moral biti Kučan, pa njegovi kompanjoni ki že vsa ta leta živijo na račun nas vseh tudi tebe in mene in lepo te prosim ne govori mi da bi imeli denar, tega ni nikjer na pretek, je pa odvisno kako z njim delajo. Da boš vedel ta baraba Kučanova je v Prekmurje hodil samo po volilne glasove, pa v Pomurko po meso za sebe in svoje kolege širom Slovenije, v tovarno Mura pa po obleke, pa pri gostilni Rajh v bakovcih na partizanske sestanke

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.