https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prestopi in spremembe v pomurskih klubih 3.SNL - vzhod

19.3.2013  

Ta vikend se bo pričel spomladanski del sezone 3. SNL - vzhod. Preverili smo, kako dejavne so bile pomurske ekipe v zimskem prestopnem roku.


Po prvem delu najbolje kaže ekipi iz Martjanec NK Čardi, ki je trenutno na odličnem drugem mestu. Kljub temu pa je prišlo do velikih sprememb igralskega kadra. Za zamenjavo veznega igralca so se dogovorili z ND Muro 05, h kateri je odšel Tomi Šipoš, nastalo verzel pa bo poskušal zapolniti Uroš Kos. Iz Martjanec je odšel tudi obrambni igralec Mitja Satler, ki se je pridružil ŠNK Radgona. Klub so zapustili še napadalec Aljoša Cipot, obrambni igralec Iztok Kerčmar, vezni igralec Damjan Gjergjek ter trener Štefan Šavel, ki bodo svojo igralsko pot nadaljevali v sosednji Avstriji.

Kljub okrnjeni igralski zasedbi je njihov cilj obdržati trenutno 2. mesto, vendar bi za uspeh šteli tudi končno uvrstitev v zgornjo polovico 3. SNL – vzhod.

NK Rakičan za obstanek v ligi

Drugega ravenskega predstavnika vzhodne skupine 3.SNL NK Rakičan, so okrepili vratar Boštjan Vereš, ki je prišel iz Bakovec in vezni igralec Lapoša Marko, ki je prišel iz Dokležovja. Vrnil se je tudi vezni igralec Marko Bagari, katerega so posodili v Šalovce  ter Škerlak Sebastijan, ki je pred tem igral za Kemo Puconce. Vsi ti igralci so v preteklosti že uspešno nastopali za NK Rakičan. Klub pa je zapustil njihov prvi napadalec Mihael Karas, ki je odšel v Avstrijo. Kot so omenili v moštvu, ga bodo pogrešali kot nogometaša, strelca in še najbolj kot motivatorja ekipe.

Njihov cilj je obstoj v ligi. Z upanjem, da bodo fantje s poštenim, vestnim in dicipliniranim delom ta cilj tudi uresničili, optimistično gledajo na prihajajoče tekme. V primerjavi z drugimi klubi se opredeljujejo kot majhen klub z najmanjšim proračun v ligi, zato bi obstoj v 3.SNL pomenil velik uspeh.

 Foto: Arhiv Pomurec.com

Trenutno drugi najuspešnejši pomurski klub Farmtech Veržej, se v tem prestopnem roku ni okrepil. Izgubili pa so Mateja in Davida Vinkoviča, ki sta svoj nov klub našla v Avstriji. Sezono 2012/2013 bi radi končali v zgornjem delu lestvice.

Ljutomerčani pod taktirko Zemljiča

Drugi prleški predstavnik Avto Rajh Ljutomer, je v tem prestopnem roku doživel kar nekaj sprememb. Novi trener je postal nekdanji nogometaš Beltincev, Mure, Nafte, Maribora in Rudarja, Boštjan Zemljič. Zemljič je doslej treniral Središče ob Dravi. Njegov prvi pomočnik je postal nekdanji nogometaš Ljutomera in Veržeja, Mario Hošpel. Ekipo so okrepili nekdanji vratar Beltincev, Nafte, Maribora in Korotana, Stanislav Kuzma, ki je v preteklih sezonah branil na Cipru in Ferskih otokih, napadalec Denis Vogrinec, ki je pred pol sezone iz kluba Avto Rajh Ljutomer okrepil Beltinčane ter napadalec Goran Šnajder, ki je doslej igral pri drugoligašu Zavrču. Po nekajmesečnem premoru se v ekipo vrača tudi igralec vezne vrste Patrick Jelen. Po drugi strani pa se je vodstvo kluba sporazumno razšlo s hrvaškim trenerjem Josipom Piskaćem. Ekipo Avto Rajh Ljutomer je zapustil tudi nekdanji hrvaški reprezentant Veldin Karić.

Z doseženim v jesenskem delu prvenstva je vodstvo kluba zadovoljno. Glavni cilj še naprej ostaja obstanek v ligi ter formiranje ekipe za prihodnjo sezono, ko bodo še večje breme nosili doma vzgojeni nogometaši.

 Foto: Arhiv Pomurec.com

Kar se tiče igralskega kadra petouvrščenega kluba Agroservis Beltinci je prišlo do nekaterih sprememb. Po zglajenem nesporazumu bo zopet zaigral vezni igralec Jernej Tkalec. Prav tako sta se iz NK Bratonci v klub vrnila posojena igralca Tomaž Krauthaker (napadalec) in Aleš Kelenc (vezni igralec). Prišel je tudi novinec Miha Berden, ki je do sedaj nosil dres NK Bogojine. Slednji bo nadomestil nastalo vrzel ob že omenjenem odhodu Denisa Vogrinca v NK Ljutomer. Klub sta zapustila še vezna igralca Borut Majcen  (NK Lipa) in Marko Ilič (FC Jennersdorf). Cilj kluba je uvrstitev med prvih šest mest 3.SNL – vzhod.

Odranci oslabljeni zaradi poškodb

Drugega dolinskega predstavnika NK Odranci v tem prestopnem roku ni okrepil noben nov igralec, se je pa iz posoje vrnil Aleksander Horvat (NK Velika Polana). Kluba v prestopnem roku ni zapustil noben igralec, vendar pa imajo smolo s poškodbami. Na zadnji tekmi jesenskega dela se je namreč poškodoval Nikola Tompa, ki še čaka na operacijo in v spomladanskem delu verjetno ne bo nastopil. Prav tako je bil na operaciji Jernej Tkalec, ki po posegu še okreva. V klubu upajo, da se jim bo lahko pridružil v najkrajšem možnem času.

V spomladanskem delu ekipa cilja na zgornji del lestvice. Cilj je torej uvrstitev med prve tri ekipe v 3.SNL – vzhod. Vodstvo kluba zaupa trenerju Rudiju Viherju ter verjame, da bodo fantje dali vse od sebe in tako zadani cilj tudi dosegli.          

 Foto: Arhiv Pomurec.com

Tudi NK Tromejnik cilja na obstanek v ligi

Vratarjev dres NK Tromejnika bosta po poškodbah obeh dosedanjih vratarjev nosila Damijan Bohar in Dragan Miličevič. Prav tako pa bo rumeno-črni dres ponovno oblekel vezist Danijel Mešič. Klub sta zapustila brata Pavel, ki se selita v Avstrijo ter Vito Šuša, ki bo nogometno pot nadaljeval v Rogaševcih. Odšel je tudi Gregor Bunderla, ki bo kot posojen igralec branil barve bivšega prvoligaša iz Lendave. Osnovni cilj kluba iz Kuzme je obstanek v ligi.

Tudi v NK Grad si želijo, da bi si v drugem delu zagotovili obstanek v družbi tretjeligašev še v naslednji sezoni. Klub so v zimskem prestopnem roku zapustili Vrabelj Niko, ki je odšel v tujino k ekipi Mureck, Gaber Marko se je vrnil v matični klub Goričanka iz Rogaševcev, medtem ko je Miha Zajc poškodovan in ta del tekmovanja ne bo mogel odigrati. Klubu pa so se v prestopnem roku pridružili napadalec Rogač Mitja, ki je nazadnje igral v Kobilju, prav tako napadalec Štrukelj Rene iz Malečnika ter njegov brat Jan iz Dravinje, ki bo zapolnil mesto na veznem položaju. Pripravljalni cikel je oddelal tudi igralec sredine Dugonjič Denis iz NK Pohorja Ruše in domači igralec Recek Damir, ki se je vrnil po polletnem premoru.

Pomurski klubi optimistično o ohranitvi Pomurske lige

Najboljše pomurske klube pa smo povprašali tudi o tem, kakšno je njihovo stališe glede razpustitve Pomurske lige. Vsi klubi so si bolj ali manj enotni, da do razpada Pomurske lige ne bi smelo priti, kajti s tem dejanjem bi naredili velik korak nazaj pri razvoju nogometa v Pomurju. Že tako je ob gospodarski krizi težko zagotavljati delovanje športnih društev, s takimi dejanji pa samo še pripomoremo k poglabljanju težav. Opozarjajo, da mora prevladati zdrav razum in interes športa nad interesi nekaterih posameznikov. Prepričani so, da bi ideja ponovno zaživela v trenutku, ko bi se vodilni možje tega dejstva zavedali in bi presegli svoje individualne interese ter posledično delovali v prid razvoja pomurskega nogometa. Namreč že sedaj je prehod iz Pomurske lige v 3. SNL velik preskok, z razpadom Pomurske lige pa bo ta prehod še veliko težji in tako bodo ekipe iz te regije manj konkurenče ostalim klubom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2013 ob 19:15 opet gost

      Nobeno drugo vodstvo, samo vodstvo iz Grada!!! Vsaka čast.. butalci

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2013 ob 20:56 mafija gost

      nk grad zapustil GABER-Rogaševci,en štajerec-avstrija,prišli en štajerec ,žabar pa en primorec

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2013 ob 21:47 ? gost

      kdo sploh spremlja to biciklin ligo samo se klubi matrajo iz sezone v sezono, boljse ce bi se zmenli in igrali futsal prvenstvo zalostno

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.03.2013 ob 21:53 mafija gost

      opet ti si butalec ka je mater sran ka te je rodila

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.03.2013 ob 21:54 MURA gost

      še malo pa do igralci MURE fraj za 3 ligo :)

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.03.2013 ob 23:10 Brzi gost

      Čarda je v rijti!Vsi so jo napujstili...te vidli kak de kapala po lestvici!Me zanima če de tej Šipoš pri Muri odšpilo kakšno tekmo? Kerčmar pa Gergjek pa tak samo na pejneze glejdata,glavno ka je Šavle ospelo ka jivaj je odpelo iz kluba,s ten namenom je prišo ka eno par igralcov odpela s sebof v Avstrijo!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.03.2013 ob 7:45 post gost

      Brez panike za Čardo. Je res da so odšli zelo dobri igralci in nosilci, ampak ostalo je še dovolj dobrih. Za naštete pa prosim brez žalitev saj gre za prave dečke ki so svoje znanje dokazali na igrišču in ob njem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.03.2013 ob 8:04 realist gost

      Ali mora bit res vsaka novica deležna toliko negativnih, škodoželjnih in nesmiselnih komentarjev. Pa v kaj smo se spremenili? Ali res ni več prisotne bar malo morale? Šport je še edino kar je nekaj vredno v tej naši državici in trdno sem prepričan da vsak želi uspeh in najboljše okolju v katerem deluje, po svojih najboljših močeh. Zato pa želim vsem "našim" klubom obilo uspeha in zadovoljstva v nadaljevanju tekmovanja pa ne glede kdo je trener pa neglede kdo igra.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.03.2013 ob 9:06 šinfač gost

      Dragi komentatorji, A ste se kdaj vprašali koliko denarja občine vložijo v te klube? Upam si trditi, da procentualno precej več kot recimo MOMS v Muro. Torej zakaj ne bi tudi MOMS več vlagala v Muro? Da se nekako izenači tudi z ostalimi občinami, ki financirajo "svoje" klube. Nekak logično, ane? :P Evo vam kost za glodanje, pa fajn jo obdelajte.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.03.2013 ob 9:06 nogomet gost

      MIKI POGREŠALI MO TE....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.03.2013 ob 9:25 @šinfač gost

      A si se ti mogoče vprašal koliko športnih in ostalih društev je v MOMS in koliko v ostalih občinah? V teh malih občinah se igra nogomet, tu in tam je še kako kulturno društvo in to je vse. Zato te občine procentualno dajo več nogometnim društvom. Medtem ko je v MOMS veliko več društev. Zato se ta denar razporedi med vsa društva in je ta procent manjši. Upam, da ti je moj odgovor razumljiv :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.03.2013 ob 10:12 eden gost

      mislin ka je že enih 7,8 igralcov od grada, pri goričanke pa še vseeno nikan nemrejo prite

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.03.2013 ob 11:06 igralec gost

      se strinjin stebov gost-brzi. nemrejo igralci spilate v 1 lige pri mure ci so nej nika pokazale v 3 lige . niksno vlogo so nej spilale v 3 lige pa se pakivajo k mure kao ka do spilale tan. zatou pa je mura tan ge je.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.03.2013 ob 19:27 jaa gost

      Odrance

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.03.2013 ob 10:48 legenda gost

      ka pa za PNL nemrejo kaj podobnoga objavite?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.