https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Koncert folklornega ansambla Hrvatskog Kulturnog Društva Pomurje v Radencih

Radenci, 19.03.2013 ob 11:00  

Minuli vikend se je na odru Kongresne dvorane hotela Radin predstavil folklorni ansambel Hrvatskog Kulturnog Društva Pomurje. Prikazali so narodne plese, značilne za pokrajino ob Muri na hrvaški strani. Večer so popestrili tudi nastopi pevk solistk in recitatorjev. Njihovemu nastopu je sledila predstavitev tamburaške skupine KD Peter Dajnko Črešnjevci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2013 ob 12:01 fox gost

      Večina Hrvatov ki se je na začetku udeleževala prireditev HKD Pomurje, se je z leti distancirala od tega kluba, zato ker je predsednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak naredil od tega kulturnega društva svojo privatno podjetje kjer služi denar za svoj žep. Obnaša se kot da je to njegova last, po drugi strani pa se prikazuje v javnost kot da je to kulturno društvo ki združuje Pomurske Hrvate, kar ni res. To je društvo profitnikov iz Murskega Središča, ki živijo in delajo v Lendavi in dobro bi bilo ko bi se imenovali Hrvaško Kulturno Druđtvo Lendava in ne Pomurje, ker drugih zraven ne spustijo. Na zadnjem hrvaškem balu v Lendavi je bilo lepo videno da je čedalje manj udeležencev iz Pomurja ker jim je ta koncept delovanja kluba nesprejemljiv, podcenjujoč in rahlo zakmetavzan, in edini udeleženci so bili iz Murskega Središča, prijatelji, družina predsednika tega takoimenovanega "kulturnega društva".

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. porabje
      19.03.2013 ob 21:19 porabje

      Človek ne vej, ka kak spodobni jezik gučijo kajkavski Hrvati, kak Slovenci v Prekmurji, Porabji pa Prlekiji. Pa ešče tej Hrvati bole ščejo svoj jezik ohraniti. Či bi tüj šteli kajkavske knige fejst dobro bi je razmili. Kajkavci ščejo jezično autonomijo na Hrvaškon, mi zato tüdi leko zahtevamo zavolo izjemne zgodbe prekmurščine. V Medmurji pejvajo tau pesen: Naj vino zaiskri bistrinu pameti / Naj plamen miseli k oblakom podigne / dušno zveličenje naj začne se v kleti / Pri pipi zemeljski, pri Sveti Margareti. – Telo pak naj se k zemlji privine / I zabinči tu mamu kaj tak lepo nas ziblje / Detešče naj znovič sisu poišče / Životne trdice mir i vuporišče.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.