https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

21. Občinska seja Občine Moravske Toplice: Nove cene oskrbe s pitno vodo

Moravske Toplice, 27.03.2013 ob 11:06  

Včeraj je v občini Moravske Toplice potekala 21. redna seja Občine Moravske Toplice, na kateri so svetniki povišali cene oskrbe s pitno vodo, obravnavali sprejem stališča do pripomb iz javne razgrnitve Občinskega prostorskega načrta občine Moravske Toplice, imenovali pa so tudi nove člane sveta DOŠ Prosenjakovci, nadomestnega člana nadzornega sveta JKP Čista narava d.o.o ter nadomestnega člana SPV.

Po potrditvi zapisnika 20. Redne seje OS O Moravske Toplice, je Občinski svet sprejel sklep o potrditvi elaborata o oblikovanju cene storitev javne službe oskrbe s pitno vodo na območju občine Moravske Toplice in sklep o določitvi storitev oskrbe  s pitno vodo v občini Moravske Toplice izvajalca Vodovod Murska Sobota, javno podjetje d.o.o. S sprejetjem teh dveh sklepov se uveljavljajo nove cene za storitev oskrbe s pitno vodo navedenega izvajalca javne službe. Nova cena vodarine (z 8,5% DDV) bo znašala 0,4366 EUR/m3 porabljene vode, omrežnina (z 8,5% DDV) za hišni priključek DN20, ki se uporablja pri večini gospodinjstev, pa bo po novem znašala 4,5406 EUR/mesec.

Občinski svet se je seznanil z Elaboratom o oblikovanju cene  storitev javne službe oskrbe s pitno vodo na območju Občine Moravske Toplice izvajalca javne službe Čista narava, javno podjetje d.o.o.

Sprejel je tudi sklep, da višina cene storitev oskrbe s pitno vodo na območju Občine Moravske Toplice, ki jih za naselja, določena z Odlokom o načinu opravljanja gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo na območju Občine Moravske Toplice (Uradni list RS, št. 90/11 in 1/13) v okviru izvajanja gospodarske javne službe zaračunava Čista narava, javno komunalno podjetje d.o.o., ostane za uporabnike nespremenjena, s tem, da se struktura uskladi z uredbo.

Poslovni rezultat izvajanja gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo za leto 2013, bo Občinski svet Občine Moravske Toplice obravnaval na eni izmed sej in v proračunu Občine Moravske Toplice zagotovil sredstva za pokritje morebitne izgube iz tega naslova.

Občina Moravske Toplice bo storitev obvezne občinske službe oskrbe s pitno vodo, ki jo izvaja Čista narava, javno komunalno podjetje d.o.o., za gospodinjstva in izvajalce neprofitne dejavnosti, v delu, ki se nanašajo na ceno uporabe javne infrastrukture od 01.04.2013 do 31.12.2013 subvencionirala v višini 100 %.

Občinski svet občine Moravske Toplice je v nadaljevanju obravnaval sprejem stališča do pripomb iz javne razgrnitve Občinskega prostorskega načrta občine Moravske Toplice, ki jih je pripravil ZEU, družba za načrtovanje in inženiring d.o.o. Murska Sobota, marec 2013. Občinski svet Občine MT ni sprejel stališč do pripomb iz javne razgrnitve Občinskega prostorskega načrta občine Moravske Toplice. Aktualna so stališča in pripombe na vodno akumulacijo v Sebeborcih, ki je pogoj za prostorsko umestitev vzhodne obvoznice v Murski Soboti. Izpostavljena so tudi stališča in pripombe okrog širitve kmetije Cigüt v Noršincih.

Na občinski seji so svetniki v skladu z določilom 46. Člena o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki določa, da svet vrtca oz. šole sestavljajo trije predstavniki ustanovitelja, pet predstavnikov delavcev šole in trije predstavniki staršev, v svet vrtca oz. šole soglasno izvolili Ladislava Sabotina in Tiborja Vöröša st. Določalo se je tudi o imenovanju nadometnega člana nadzornega sveta JKP Čista Narava d.o.o., saj je zaradi nezdružljivosti funkcij podžupana in člana nadzornega sveta JKP Čista narava d.o.o., prenehal mandat članu nadzornega JKP Čista narava d.o.o. Alojzu Trplanu, ki je bil za člana nadzornega sveta JKP Čista narava d.o.o. imenovan na 4. Redni seji občinskega sveta dne 24.01.2011. Novi izvoljeni na včerajšnji seji je s soglasjem večine članov občinskega sveta Franc Deutsch. Sejo so zaključili z imenovanjem nadomestnega člana SPV – predstavnika Policijske postaje Murska Sobota, in sicer so s soglasjem izvolili Romana Ješovnika.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2013 ob 12:58 Bandi gost

      Voda voda voda s ten do nas drapali, pa naj van van svetnikom keri sploj nevete za kakše bedarije roke zdigavlete raložijo ka je to hišni priključek, pa od ge se te prikluček zača.Ka vs Soboti de zdaj gratala cela revolucija kakše astronomske račune za radi priključka so lidge dobili.Če razložin če ti ide mimo kuče dn 100 pa si od toga priključka kraj zeti pa če gli z dosta tenkejšo cevjo ali pa maš števec dn 20 te kači dn 100 to pa je 500 pa nikaj evrov na mesec.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2013 ob 14:08 daj daj gost

      to pa nemre biti istina. Bandi malo lažne propagande, sli ka bi rad povedo?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2013 ob 16:53 Bandi gost

      Pa vse je res , za nulto porabo vode pa kanalščine ------------eurov.vzdrževanje priključka pa ne gučin na pamet.Sicer pa sami te gor prišli tak kak je že dosta Sobočancov.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.03.2013 ob 21:25 evo gost

      ekaj nnajlažjega izstaviti položnico in dvignit ceno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2013 ob 23:48 niko gost

      Govorijo o vodi pijejo pa Fructalov sok,ker je voda predraga narod bo vse poplačal samo vas ne bo več pri koritu

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.03.2013 ob 8:33 Borštnikov prstan gost

      Občinski svet MT ali umetniško društvo " Štrunpatlin" , znategnoli ste ka ste mogli , po-cecali do sirotke , v slučaji bankrota ste vsi na dobri mejstaj in cecate družbene evrobonbone , odskočne deske v oazne slujžbe tudi mate , taka kaj dobroga od vas človek niti nemre čakati , glede štrunpatlina pa malo razmislite ka vse je v toj besedi zavzeto

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.04.2013 ob 22:11 banda gost

      zdaj mi pa folga SDS banda , pvič ste plitki in delate sramoto stranki kateri pripadate , lobaranje , podtikanje in ponaverjanje in tudi pri volitvah ste umazani , sram vas naj bo gnide , hlastate samo za denarjem in se delate pametne a kaj ko vas vaša plitkost izdaja med prebivalci občine se že na veliko govori o lenosti od župana in gospodičin na občini , ki imajo rade denar s svojim sadističnim pristopom do revnih prebivalcev občine imate sploh obraz da hodite in se z neumnostmi bahate ,enga dneva vas odplaknemo ,dobro veste kaj se odplakne

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.