https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Na črni listi davčni neplačnikov se bo znašlo skoraj 16 tisoč podjetij

Ljubljana, 04.04.2013 ob 7:00  

Na seznamu davčnih neplačnikov, ki ga bosta Davčna uprava RS in Carinska uprava RS prvič javno objavili 15. aprila, se bo znašlo 15.917 pravnih in fizičnih oseb. Te so imele na presečni dan, 25. marca, davčni dolg večji od 5000 evrov in starejši od 90 dni. Njihove obveznosti so skupaj znašale 929,02 milijona evrov.

Po podatkih davčne uprave je imelo na dan 25. marca letos 4476 pravnih oseb davčni dolg večji od 5000 evrov in starejši od 90 dni. Njihov skupni dolg je dosegel 578,07 milijona evrov. Na tem seznamu je tudi 11.441 fizičnih oseb, katerih dolg je 25. marca skupaj znašal 350,95 milijona evrov, so zaradi velikega zanimanja javnosti danes sporočili iz davčne uprave.

Objavo seznama večjih davčnih dolžnikov omogoča novela zakona o davčnem postopku, ki jo je DZ sprejel novembra lani. Vlada je takšne spremembe predlagala z namenom zmanjšanja problema neplačevanja javnih dajatev in prispevanja k zmanjšanju sive ekonomije.

Davčna in carinska uprava bosta tak seznam prvič javno objavili 15. aprila na svojih spletnih straneh. Zatem se bo posodobljen seznam objavljal redno mesečno, najkasneje do 10. v mesecu. Na seznam bodo uvrščeni tudi tisti zavezanci, ki zamujajo s predložitvijo obračunov davčnega odtegljaja. V davčni upravi so napovedali, da bodo po dejanski objavi tega seznama naredili natančnejše analize navedenih podatkov in posledice ukrepa te objave.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2013 ob 10:58 smrkci gost

      Nič jim nemorejo,ker so njihovi kolegi, saj pa na dursu itak delajo sami tajkuni,kot v politiki.Če je pa navadni smrtnik dolžan tem baraban potem je že v časopisu na prvi strani.Pa marš u p,m barabe.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2013 ob 12:38 gostja gost

      Je pa vseeno drugače in dobro, da jih javnost vidi in se začne več govoriti o tem. Tako tudi veš, s kom pravzaprav imaš opravka. Potem steče tudi akcija čiščenja.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.04.2013 ob 13:52 šiba gost

      Nič ne pomaga, če se znajdejo na črni listi. lahko je lista črna ali rdeča. Papir in računalniški spomin vse premoreta. Ko se bodo tajkuni in veliki dolžniki znašli na DOBU, se bo začelo stanje izboljševati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.04.2013 ob 15:12 gost gost

      ste pomislili, da so nekateri na seznamu ker so izstavili račune katerih niso dobili plačanih za njih pa morajo plačat davek.... še lepše pa je na naših sodiščih katera ščitijo dolžnike in zadeve prelagajo ali jih zavrnejo zaradi malenkosti... v avstrji sterja dolg davčna samo račun je treba prnest tja pa ne rabiš nobenih zapletenih postopkov še manj pa takih spiskov

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.04.2013 ob 16:28 asd gost

      koliko od teh 16 tisoč podjetij jih še dejansko obratuje ali so že v stečaju ali prisilni poravnavi?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.