https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Tamara Borko zapustila Kemo iz Puconec in se seli v kamniški Calcit

Puconci, 10.7.2013  

Odlična blokerka Tamatra Borko, pred leti ena najobetavnejših slovenskih odbojkaric, je zapustila Puconce in se preselila v Kamnik k Calcit Volleyballu.


Nekaj mesecev nazaj je Borkova pomagala ŽOK Kema Puconci do doslej najboljše uvrstitve v državnem prvenstvu. Sedaj pa se seli k Calcit Volleyballu, kateri je v minuli sezoni prvič v svoji zgodovini osvojil naslov pokalnih zmagovalcev Slovenije in se uvrstil na zaključni turnir srednjeevropske lige, v kateri so bili na koncu tretji. Od ene najboljših igralk pretekle sezone v Puconcih se pri novem klubu veliko pričakuje, saj je do sedaj edina blokerka v klubu s pogodbo.

Postavna odbojkašica pa v poletnih mesecih ni imela časa za počitek, saj je skupaj z dosedanjo soigralko Saro Sakovič nastopala na turnirjih evropske lige v Badnu v Avstriji in Montpellierju v Franciji ter v avstrijskem Wolfsberu. Po evropski turneji pa sta nastopili tudi na domačih tleh, in sicer na turnirju v Mozirju ter pred tremi dnevi v Žuženbergu, kjer sta dekleti na drugem turnirju državnega prvenstva v odbojki na mivki ubranili lansko zmago.

Tamara Borko je ob tem za Pomurec.com povedala, da je selitev težka oziroma da bo težka, saj se trenutno še večino časa nahaja v Prekmurju zaradi beachvolleya. Tako jo bližji ljudje še zmeraj obkrožajo, zato se še ne zaveda, da dejansko odhaja. »V Puconcih sem igrala 3 sezone kar ni tako dolgo ampak sem se počutila kot doma v domačem klubu, saj so me punce ter vsi ljudje ki delujejo v klubu in ljudje ki so na tekmah dihali z nami lepo in predvsem srčno sprejeli, kot za svojo«, nam je zaupala svoje občutke.

Dodala je še, da se je dolgo ukvarjala s tem ali narediti ta korak in zapustiti klub o katerem lahko govori le v presežkih. Puconci so klub s pravimi ljudmi v vodstvu in talentiranimi igralkami, je klub s svetlo prihodnostjo, v kolikor bodo še naprej v njem delovali ljudje, ki res s srcem živijo za ta klub. Kljub temu je prišla do zaključka, da potrebuje korak naprej z vidika tekmovalnega nivoja. »V Kamniku bom igrala Interligo, pokal Chellenge in seveda tudi v končnici domačega prvenstva. Torej me naslednjo sezono čaka veliko močnih mednarodnih tekem na katerih upam, da se bom kar se da dobro izkazala«, nam je naštela razloge za odhod.

Prestop v Calcit Kamnik je zanjo velik korak, saj prestopa k lanskoletnim pokalnim prvakinjam, državnim podprvakinjam in tretje uvrščeni ekipi v Interligi. Kot pravi sama bo v novem klubu morala začeti znova in se vsak dan dokazovati, saj bo šlo za popolnoma drug ter višji nivo tekmovanja. Seveda si želi z ekipo, ki jo je Calcit letos sestavil skorajda popolnoma na novo osvojiti čim več lovorik.

»Pogrešala bom soigralke s katerimi smo se res odlično razumele, pogrešala bom prekmurščino katera mi je prav tako prirasla k srcu in katere sem se trudila naučiti, da ne bi zvenela štajersko ali out sidersko, predvsem pa bom pogrešala ljudi, ki so v soboto popoldan z nami na tekmi dihali, se veselili, čutili in živeli« je izrazila svoje občutke ob slovesu.

»Ob tej priložnosti bi se še enkrat iskreno zahvalila trenerju Bojanu Novaku, pomočniku Sebastjanu Lenarčiču, celotnemu vodstvu kluba, vsem navijačem in seveda svojim soigralkam za tri neverjetne sezone. Verjamem pa, da se punce letos spet uvrstijo med 6 najboljših ekip v Sloveniji in bom tako imela priložnost igrati tekmo v novi dvorani v Puconcih proti mojim puncam« je zaključila druga najboljša v točkah osvojenih na set v pretekli sezoni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.