https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Matic Maruško: Žal mi je za Muro 05, saj sem tu preživel prijetne trenutke

Murska Sobota, 18.7.2013  

Tudi 22-letni Matic Maruško si je našel nov klub in bo svojo nogometno kariero nadaljeval na Slovaškem. Čeprav je že treniral pri Rudarju iz Velenja je naposled podpisal enoletno pogodbo s Spartakom iz Trnave.


»Razlog, da se nisem odločil za igranje pri NK Rudar je v tem, da sem si želel v tujino. Imel sem še nekaj drugih ponudb, a sem se na koncu odločil za Slovaško« je bil kratek lanskoletni član mlade slovenske reprezentance.

Maruško nam je zaupal, da je že v zimskem prestopnem roku razmišljal o odhodu v Trnavo, ko je tam uspešno opravil trening tekmo, a se takrat ni odločil sprejeti izziva, saj so ga poklicali iz ND Mure 05 ter ga z novo vizijo kluba prepričali, da ostane. »Prepričan sem bil, da bo novemu vodstvu uspelo, predvsem pa sem ob dobro vodenih treningih videl, da lahko v tem času še marsikaj pridobim. Navsezadnje me na ND Mura 05 vežejo prijetne stvari, soigralci, trenerji, liga Evropa in še marsikaj. To ne gre kar tako pozabiti, zato sem ostal«, je takratno odločitev razložil nekdanji kapetan Mure 05.

Spartak iz Trnave velja za enega najuglednejših slovaških prvoligašev in rednega udeležence evropskih pokalov. Leta 1969 so celo prilezli do polfinala današnje Lige prvakov. »Tukaj sem šele nekaj dni, vendar ocenjujem, da so pogoji dela dobri, gradi se tudi nov stadion. S klubom že treniram, občutki pa so zaenkrat mešani. Prvi vtis je dober, tudi soigralci so v redu«, nam je svoje prve vtise v klubu iz Trnave opisala njihova nova dvajsetica.

»Kot sem že zapisal v zadnjem sporočilu za javnost, želim, da se Mura 05 začne graditi na zdravih temeljih. Pomurje in njeni navijači si zaslužijo prvoligaša. Žal mi je, saj sem tu preživel prijetne trenutke ter doživel veliko lepega in uspešnega, vendar moja pot gre dalje in upam, da bom na njej uspešen«, se je dotaknil problematike glede svojega bivšega kluba. Na vprašanje glede dolga pa je odgovoril le, da le ta ni poravnan.

Mladi nogometaš iz okolice Apač je tako naredil prvi korak proti mednarodni karieri in zapustil svoj domači kraj. »Po odhodu iz Slovenije bom najbolj pogrešal svoje domače, prijatelje in ljudi, ki mi zmeraj stojijo ob strani ter seveda svojo punco«, nam je zaupal svoje občutke ob slovesu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2013 ob 14:05 fata gost

      Čestitam Maruško ti si zame LEGENDA MURE vedno govoriš lepe besede o MURI zato te pravi navijači Mure imamo radi in mogoče se še kdaj vrneš nazaj med nas.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2013 ob 20:26 eden gost

      Matic,uspešno igranje ti želim,brez poškodb, mogoče se še kdaj vidimo na Fazaneriji.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2013 ob 21:05 muraš gost

      Si vzor mojemu malemu nogometašu. Želimo ti veliko, veliko uspeha!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.07.2013 ob 23:26 gost realnost gost

      NAIVNEŠI MURE VEČ NIKOLI NE BO......

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.07.2013 ob 0:54 mura gost

      naivneŠ ti je med nogami butec nepismeni...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.07.2013 ob 3:39 Bobi gost

      Pa pravo sem ges, ka Maruško dugo nede v sloveniji špilo. Bravo care!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.07.2013 ob 22:55 LFL gost

      Gost realnost ---če obstaja tvoja prazna tikev te bo tudi MURA o5 mogoče pod drugim imenom tvoja anti Prekmurska tikev pa naj ostane tebi v sramoto . Konju jedan nepodkovani . Sram te bodi BIK seljački.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.