https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Nina Jančar je na ogled postavila »Portrete«

Radenci, 13.09.2013 ob 9:45  

Včeraj so v avli Doma starejših občanov – DOSOR v Radencih odprli likovno razstavo z naslovom Portreti, mlade avtorice Nine Jančar. Na otvoritvi, ki jo je popestrila znana prekmurska pevka Nika Zorjan, so si obiskovalci lahko ogledali okoli dvajset portretov, ki so nastali v različnih tehnikah, v različnih velikostih..

Vsi obiskovalci so sodelovali tudi v posebni nagradni igri za brezplačni osebni portret, prav tako pa je bilo poskrbljeno tudi za pogostitev vseh obiskovalcev, pri čemer so ji na pomoč priskočili iz Vinogradništva Lesjak,Rado Julijan.

Nina Jančar prihaja iz Črešnjevcev pri Gornji Radgoni, kjer živita njena starša Marija in Mirko, a večino časa preživi v Mariboru.  Risanje je njen najljubši hobi odkar pomni, zato je ta hobi prerasel v njen vsakdan. Končala je Srednjo šolo za oblikovanje Maribor, kjer je imela čas za odkrivanje same sebe.  Po srednji šoli se je odločila za svojo pot, ki jo imenuje »Umetniška pot«, saj se je intenzivno  usmerila v slikanje in risanje. Najraje poprime za svinčnik, slika z akrilnimi barvami, uporablja pa tudi ostale materiale kot so oljne barve, oglje, pasteli.... Na listih papirja največ nastajajo portreti ljudi, ki so njena strast in vedno znova se rada vrača k risanju obrazov, nastajajo pa še fantazijske in iluzionistične risbe, ter portreti živali in modne ilustracije ter ostale dekorativne slike. V letošnjem letu je pričela tudi s karikaturami.

Občasno postavi kakšno razstavo, sodeluje pa tudi na dobrodelnih prireditvah in na likovnih kolonijah. Kot ena izmed najmlajših članic Likovnega društva Gornja Radgona, svojo prihodnost vidi v likovnem ustvarjanju. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2013 ob 11:13 opa gost

      Bravo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2013 ob 14:24 simon gost

      Bravo Nina, kar tak naprej!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.09.2013 ob 21:28 Dare gost

      Vse čestitke Nina in ogromno uspeha še v nadalje ti želim .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2013 ob 14:23 gost gost

      Jaz bi tuj rad čestita pa nemren odpreti slik.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.