https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Večernica zasvetila Petru Svetini

Murska Sobota, 27.09.2013 ob 7:00  

V Gledališču Park v Murski Soboti so včeraj podelili  večernico – nagrado za najboljše mladinsko literarno delo, izšlo v minulem letu, letos jo je prejel Peter Svetina za knjigo Ropotarna.

V spremljevalnem kulturnem programu slavnostne podelitve so nastopili učenci Osnovne šole I Murska Sobota, ki so brali odlomke iz literarnih del, nominiranih za letošnjo večernico, in člani Plesnega foruma Celje, ki so izvedli predstavo Škrat Sanjavec.

311 prijavljenih del

Letos je strokovna žirija za nagrado večernica, ki ji je predsedovala Dragica Haramija, izbirala med 311 izvirnimi slovenskimi deli, izmed katerih je izločila pet nominiranih knjig. Poleg Svetinove Ropotarnice so bili med nominiranci Mate Dolenc s knjigo Mali princ z otoka, Nataša Konc Lorenzuttiz delom Kakšno drevo zraste iz mačka,Andrej Rozman Rozas knjigo Čofliin Barbara Simoniti z Močvirniki. Na koncu je žirijo najbolj prepričal ravno Peter Svetina, pri katerem potep po njegovi Ropotarni, tako žirija, napeljuje k ustvarjalnejšemu branju, polnemu neulovljivih obratov in premen. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.