https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

ŠSD Murska Sobota si želi nastopov v prvi ligi

Murska Sobota, 3.10.2013  

Športno strelsko društvo Murska Sobota in Občinska strelska zveza sta na včerajšnji novinarski konferenci predstavila tri velike prireditve v Murski Soboti, ki se bodo zgodili v mesecu oktobru. Dneve odprtih vrat občan strelja, državno prvenstvo upokojencev Slovenije in turnir ŠSD Murska Sobota za cicibane in cicibanke ter pionirje in pionirke.

V lanski sezoni je društvo imelo državno pionirsko prvakinjo

Na Kratko je zgodovino strelstva opisal predsednik OZS MS Štefan Celec. Delovanje OSZ je od leta 1991 do 2000 nekoliko zamrlo. Delo so ponovno aktivirali okrogo leta 2002, ko so pridobili nekaj zanesenjakov, ki so bili pripravljeni prostovoljno delati. Bivše Društvo Pomurke mesne industrije so preimenovali v Športno strelsko društvo Murska Sobota. Od leta 2003 naprej so bili dokaj aktivni in pridobivali mlajše člane. Ob strani so jim stale murskosoboške osnovne šole, od koder so pridobivali pionirje. Predvsem OŠ III, s katero še zdaj redno sodelujejo in katera na tem strelišču izvaja šolski krožek. Pionirji so se vsa leta uvrščali na državna tekmovanje, lani pa so imali tudi državno pionirsko prvakinjo Urško Horvat in tudi ekipne pionirske prvakinje v Sloveniji.

V oktobru se lahko vsak občan Murske Sobote preizkusi v streljanju

Dogodke v oktobru je predstavil predsednik ŠSD MS Igor Makari. V mesecu oktobru bo lahko vsak občan prišel na strelišče v TVD Partizan in se preizkusil v streljanju. In sicer vsak torek in četrtek med 19.30 in 21.00. Vsak bo dobil puško, strelivo in tarče, prav tako pa se bo seznanil z osnovami streljanja. Vabljeni občani vseh starosti. Nekoliko bolj tekmovalne narave bosta preostala dogodka. 11. oktobra bo potekalo državno prvenstvo upokojencev Slovenije. Na tekmovanje se je prijavilo 14 moških in 11 ženskih ekip iz 13 pokrajin, ki so tekmovale po celi Sloveniji. 26. oktobra pa se bo odvilo tekmovanje cicibanov. Izvedlo se bo po novih pravilih Strelske zveze Slovenije. Skrajša se čas, vsak tekmovalec ima 15 minut časa za priprave in 25 minut za 20 strelov, po en strel v tarčo.

Propadajoča streha ni bila menjana že 32 let

V društvu imajo okrog 20 cicbanov in 25 članov. Z uspehi cicibanov so zelo zadovoljni, ambicije pa so tudi na članskem področju. Trenutno tekmujejo v tretji državni ligi, v roku dvet let bi se radi vrnili v drugo, nato pa še v prvo B in kasnej v prvo A ligo, je bil ambiciozen Igor Makari. Vse to pa stane, cena pušk se giba med 2000 in 2500 evri, ostala oprema pa med 1500 in 2000 evri, tu pa so še tarče in naboji. Na enem treningu tekmovalec potrebuje 120 strelov, da doseže željeno fizično pripravljenost in kondicijo. Ni pa denarja za obnovo strehe, ki ni bila menjana že od leta 1981.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.