https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Muc ob obletnici ROMICa: Orali smo ledino in še zdaj smo edini romski radio v Sloveniji

Murska Sobota, 07.10.2013 ob 7:00  

V soboto se je v gledališču Park odvila svečana prireditev ob 10-letnici ROMICa in 5-letnici radia ROMIC. Predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat Muc je v uvodnem nagovoru dejal: "Orali smo ledino. Naredili smo nekaj, kar morda ne samo v slovenskem, ampak tudi v evropskem prostoru ni uspelo nobeni romski skupnosti."

Zbrane so nagovorili tudi župan MO Murska Sobota Anton Štihec, predsednica Sveta romske skupnosti RS Janja Rošer, dr. Sašo Gozdič z Ministrstva za kulturo RS in mag. Stane Baluh z Urada za narodnosti RS. Slednji je v svojem nagovoru dejal: "Če si romski novinar ali novinarka, ni dovolj, da si enkrat ali dvakrat, ampak moraš biti trikrat ali štirikrat boljši, kot so neromski novinarji ali novinarke, da te sprejmejo kot enakovrednega" in še "ali se slišimo? Bojim se, da ne. Ali se razumemo? Bojim se, da ne. Ali se vidimo? Bojim se, da ne. To niso moje besede, ampak besede Romob, ki živijo v Sloveniji."

Med dogodkom se je z glasbenimi točkami predstavilo nekaj romskih in neromskih skupin in nastopajočih. Moira, Leonardo & Palko, Daniel Horvat, Horvat Dušan Vajta, Dejan Erceg & Deki Bend, Vedran Franc Husar, Halgato Bend, ob koncu pa še vse skupaj z novo pesmijo ROMIC radia Mi smo ROMIC radio.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2013 ob 9:22 jooos gost

      sramota!!!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2013 ob 9:42 haha gost

      mater je te muc grdi :) ovak pa čestitke ob obletnici

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.10.2013 ob 13:04 gost gost

      še dobro da so povabljeni gosti prišli , ni čudno če pa na odru vidiš vedno iste, tisti ki so pa kaj vredni se pa izogibajo muca in njegovega razmišljanja 100 let nazaj ,, ampak vse eno čestitke ob obletnici

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.10.2013 ob 14:45 Suzy gost

      Pomembni gosti so bili povabljeni in so se udeležili dogodka. Sodeč po slikah jim je bilo zelo všeč. Kdor je manjkal mu je lahko žal. Prireditev je bila na nivoju. Se vidi, da so jim takšne prireditve mala malica. Vidi se, da se vsakršne zadeve lotijo profesionalno, kar pa mnogim ne odgovarja. Namesto kritik, ki jih dajate, se raje od njih kaj naučite. Čestitke celotni ekipi ROMICA, le tako naprej!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.10.2013 ob 14:49 Mery gost

      Gost. Muc je faca. Očaral je mnogo dekleta in žensk. Je pa tudi oseba, ki je vpisana v zgodovino. Kar pa vi ne boste morda nikoli. Ne sežete mu niti do kolen. To je prava resnica.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.10.2013 ob 14:57 katie gost

      Gost, vi sploh neveste kaj je talent, ko ga vidite. vsi so tan carski na Romicu. Lahko vas je sram, da tako mislite in kako bi lahko bil Muc slabi, či je car. ČESTITAN ZA OBLETNICO, VELIKO SREČE NAPREJ.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.10.2013 ob 16:38 gost gost

      vi živite na tem romic -ku 100 let nazaj nastopajoči se mi pa zdi smešno ko vidim neke ,danjele ,pa vajta pa neki halgato z urijem,to so se nepismeni ,RAZEN MOIRA KI JE KAJ IZOBRAŽENA O GLSBI IN FANT NA FLAUTI, OSTALO PA ŽAL, kot langa ŠESTITKE PA VSE ENO ZA PRAZNIK PA NE ROMICU AMPAK VLADI KI DAJE DENAR

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.10.2013 ob 6:32 mrki gost

      zakaj prazna dvorana? Slab signal ali pa so ljudje končno spregledali?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.10.2013 ob 9:29 matjaž gost

      Najprej čestitke radiju Romic gost najprej se prepričaj kaj je to sploh za inštrumenta pa pol piši to ni flavta ampak KLARINET :D. Škoda je res da ne-romi bolj poslušamo romski radio kot sami romi kajti to se ve to je Rudaševo maslo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.10.2013 ob 9:52 gost gost

      ja smešno mi je ko vidim na odru take ki se imajo za glasbenike iin vodilne na romic, ali je gdo končal osnovno šolo naprimer URI,IN HALGATO ALI VAJTA.IN DANIJEL JOJO , O MUCU PA DA NE GOVORIM SAJ JE PA ŠE VEDNO NA TEM VLAKU KI PELJE NAZAJ V 100 LET NE DA BI RAZMIŠLJAL V NAPREJ. NI ČUDNO DA BODO ROMI ALI CIGANI KAKOR ŽELITE ,ŠE 100 LET NE SPREMELJIVI,ŽALOSTNO TO SE LAHKO ZAHVALIMO SLABI REKLAMI ROMICU' .VLADA JE PA ITAK SAMO ZA TO DA SE REŠI IN SPET GRE PO SVOJE,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.