https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Zmaga nekdanjih mojstrov NK OLIMPIJE v Gornji Radgoni

7.10.2013  

V okviru praznovanj ob 18. občinskem prazniku Občine Gornja Radgona je ŠNK RADGONA, v počastitev občinskega praznika, povabil v goste, ekipo veteranov NK Olimpija iz Ljubljane.


Ekipo NK OLIMPIJE − veterani, ki je gostovala pod vodstvom Marka ELSNERJA, Rudija CORNA, Vukadina LALOVIČA, Zvoneta TERČIČA in Tomaža UŠTARJA, so sestavljali nogometni zvezdniki, mojstri nogometnega okroglega usnja, različnih generacij NK OLIMPIJE, ki so nastopali v nekdanji I. nogometni ligi nekdanje skupne države in tudi v tujini. Igralske legende: Marko ELSNER, Aleš ČEH, Mladen RUDONJA, Jani PATE, Robert ENGLARO itd., so bili tudi člani državne nogometne reprezentance Slovenije. Ekipo ŠNK RADGONA so sestavljali igralci različnih generacij radgonskega nogometa, pri čemer velja izpostaviti najstarejša igralca – Milana KOZARA in Andreja ŠAJNOVIČA.

Športno srečanje se je začelo ob kratkem pozdravnem nagovoru župana Občine Gornja Radgona Antona Kampuša, ki je tudi izvedel začetni udarec srečanja.

Srečanje je potekalo v prijateljskem duhu z vložki posameznih tekmovalnih iskric, kajti igralsko-tekmovalni naboj igralcev ni dopuščal prav nobenega popuščanja. Bojevitost, sicer izrazito v duhu športnega fair-playa, je srečanje samo še dinamično popestrilo. Na koncu sta večja kakovost in izkušenost, ki sta bili v prid igralcev NK OLIMPIJE, srečanje odločili. Poudariti velja, da so domači igralci pokazali dovolj borbenosti in kakovosti, da je ne glede na končni izid srečanja, le-to potekalo ves čas na dokaj enakovredni ravni, pri čemer ni manjkalo priložnosti na obeh straneh.

 

Končni izid srečanja :

ŠNK RADGONA  :  NK OLIMPIJA  1 : 3 (0:1)

Strelci zadetkov

za ŠNK RADGONA: Benjamin KRAJNC (iz 11-m) .

za  NK OLIMPIJA: Robert ENGLARO, Stane BEVC, Jani PATE (iz 11-m)

Ekipi sta odigrali srečanje v naslednjih postavah:

ŠNK RADGONA − veterani:

Matjaž HUSAR, Simon ŠTRAKL, Željko GAŠEVIĆ, Bojan ERLIH, Renato HVALEC, Vladimir MAUKO, Franc DUH, Benjamin KRAJNC, Andrej ŠAJNOVIČ, Marko PETERKA, Milan KOZAR, Viki LIPIČ, Dragan KUJUNDŽIĆ, Duško BUKVA, Bojan POTISK, Branko KOCBEK, Andrej SUBAŠIĆ.  (selektor - Milan KOZAR; tehnični - Milko ŠTELCER).

NK OLIMPIJA − veterani:

Zoran MATOVIĆ, Rade VUJNOVIĆ, Edo BARJAKTAREVIĆ, Jedinko PERICA, Nenad PODGAJSKI, Robert ENGLARO, Aleš ČEH, Marko GRUŠKOVNJAK, Jani PATE, Igor MAVER, Mladen RUDONJA, Dinko VRABAC, Stane BEVC, Darko PLEMENITI. 

Po koncu športnega srečanja se je nadaljevalo še prijateljsko, družabno druženje igralcev obeh ekip z izmenjavo priložnostnih daril med predsednikom ŠNK Radgona Bojanom Erlihom in vodjo NK Olimpije Markom Elsnerjem.

Hkrati je predsednik ŠNK Radgona v svojem nagovoru poudaril pričetek gradnje večnamenskega športnega objekta z novimi slačilnicami na TŠC Trate in s tem preselitev  delovanja ŠNK Radgona iz dotrajanih, življenjsko nevarnih, prostorov nekoč izgrajenih za potrebe speedwaya, danes pa že povsem neprimernih za uporabo. Ekipo veteranov NK Olimpija je povabil v  goste ob otvoritvi omenjenega športnega objekta. Marko Elsner pa je povabil veterane ŠNK Radgona, v goste ob odprtju obnovljenega »Plečnikovega« stadiona za Bežigradom, seveda ob predpogoju, v kolikor bo in če bo stadion obnovljen oz. izgrajen.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.