https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

Dvoranski športi: Adrijan Gomboc osvojil bron na svetovnem mladinskem prvenstvu v judu

28.10.2013 ob 8:16  

Pomurske ekipe v dvoranskih športih imajo za sabo dokaj uspešen vikend. Poraz so doživeli le murskosoboški košarkarji, ki so na domačem terenu klonili proti KK Terme Olimia Podčetrtek. Največji uspeh je dosegel Rakičanec Adrijan Gomboc, ki je na svetovnem mladinskem prvenstvu v judu dosegel izvrstno tretje mesto.

KOŠARKA

KK RADENSKA CREATIV SOBOTA : KK TERME OLIMIA PODČETRTEK 77 : 82 (17:17, 16:21, 19: 22, 25: 22 )

Izjava po tekmi trenerja Primoža Slaviča:

včeraj smo igrali proti zelo močni ekipi iz Podčetrtka, ki je pred tekmo tudi veljal za favorita na tej tekmi in zasluženo odnesel par točk in M. Sobote. Če bi bili v končnici bolj zbrani pri odprtih metih bi se tekma lahko končala tudi z našo zmago. Glavni razlog za poraz je predvsem slaba obramba in prejetih kar 82 točk, kar je absolutno preveč na domačem igrišču. Dejstvo pa je, da imamo kar velike težave s poškodbami, zato tudi ne morem rotirati toliko igralcev in posledično nam pada agresivnost. Definitivno moramo popraviti igro v obrambi, v napadu pa igrati hitreje in tudi pretok žoge mora biti hitrejši. V soboto potujemo v Ljubljano k ekipi Parkljev, ki so trenutno na vrhu lige z dvema zmagama in še brez poraza. Pričakujem težko tekmo, katero pa s pravim pristopom lahko zmagamo.

ODBOJKA

V gosteh so bili uspešnejši odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so v 1. DOL premagali ekipo Krke. KRKA : PANVITA POMGRAD 0 : 3 (-19, -17, -9). Ekipa je trenutno na tretjem mestu in se bo v soboto, 2. novembra pomerila proti drugouvrščeni ekipi Calcit Volleyballa, tekma bo v Murski Soboti ob 19.00.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Aljoša Bogožalec 11, Gorazd Flisar 11, Andrej Tot 9, Dejan Pelemiš 8, Uroš Pavlović 3, Ivan Čolović 3.

Uspešni sta bili tudi ženski ekipi. Ekipa Keme Puconec je bila uspešna v gosteh, Zgornja Gorenjska : Kema Puconci 0:3 ( 21:25, 20:25, 13:25 ). Naslednja tekma jih čaka v sredo, 30.10.2013 ob 18:00, ko se bodo v 1/8 finala pokala pomerile z ekipo iz Prevalj. Odbojkarice Murske Sobote so prav tako slavile v gosteh, Swatycomet Zreče : M. Sobota 0:3 (10:25. 16:25, 13:25). V naslednjem krogu jih čaka dvoboj z Benediktom.

ROKOMET

Rokometaši Pomurja so se iz Sežane vrnili z zasluženo zmago, kjer so premagali tamkajšnjo ekipo Mitol Sežane z rezultatom 27:26 (13:15). S tem so se povzpeli na deveto mesto 2. DRL, že v sredo pa jih čaka dvoboj z ekipo iz Ajdovščine. Tekma bo na sporedu ob 20:00.

foto: rk-pomurje.si

STRELJANJE Z ZRAČNO PUŠKO

V Športnem strelskem društvu Murska Sobota so minuli vikend organizirali prvi turnir za mlajše selekcije: cicibane in cicibanke, mlajše pionirje in mlajše pionirke ter pionirje in pionirke. Tekmovanja se je udeležilo 56 tekmovalk in tekmovalcev. Vsi končni rezultati so v priponki.

JUDO

Na svetovnem mladinskem prvenstvu v Ljubljani je Adrijan Gomboc iz Rakičana v kategoriji do 66kg dosegel odlično 3. mesto.  Imel je kar šest borb, izgubil pa je le proti aktualnemu svetovnemu prvaku Japoncu, za 3. mesto pa je premagal Srba Ciganoviča, ki je na evropskem mladinskem prvenstvu dosegel 3. mesto.

foto: judoklub-ms.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    28.10.2013 ob 20:14 xx gost

    Vsa cast fant,čestitke tebi in trenerjem,samo tako naprej. lp

    3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.