https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

SDS v Moravskih Toplicah: Vlada nas bo obremenila, v prihodnjem letu za pol milijarde več davkov

05.11.2013 ob 13:00  

Zaključek včerajšnjega obiska poslanske skupine SDS je potekal v hotelu Ajda v Moravskih Toplicah, kjer so poslanci in zbrani sodelovali na javni tribuni z naslovom »Novi in višji davki uničujejo gospodarstvo in podeželje«. Na tribuni so razpravljali Zvone Lah, dr. Vinko Gorenak, Sonja Ramšak, Romana Tomc, Robert Hrovat, Eva Irgl, mag. Andrej Šircelj in Franc Breznik.


Po uvodnem pozdravu župana Občine Moravske Toplice Alojza Glavača je sledila predstavitev stališč in mnenj poslancev SDS glede aktualnih zadev. Podpredsednica Državnega zbora Romana Tomc je uvodoma pojasnila stališča SDS glede aktualnega proračuna, ki je po njenem mnenju zasnovan nerealno, in izpostavila davek na nepremičnine kot sredstvo za polnjenje državnega proračuna.

 Štiričlanska družina bo plačala 1000 evrov več

Poslanec mag. Andrej Šircelj je spregovoril o vplivu velikih davčnih bremen na podeželje. Po njegovem mnenju bo država z novimi davki v prihodnjem letu pobrala pol milijarde evrov več. Preračunano na posameznega državljana bodo novi davki povečani za 250 evrov, to bo štiričlansko družino na letni ravni obremenilo za 1000 evrov več. Šircelj je izpostavil še davek na nepremičnine, ki se bo povečal za več kot dvakrat. »S takšnimi rešitvami se država ne bo vrnila v gospodarsko rast,« je dejal. Po njegovem mnenju bi morala država narediti veliko več na ravni odhodkov.

Nov davek bo prizadel kmetijstvo

 V nadaljevanju je spregovoril poslanec Zvone Lah, ki je osvetlil nove ukrepe vlade, ki destruktivno vplivajo na slovensko podeželje. Na včerajšnjem delovnem obisku, so bili poslanci seznanjeni s konkretnimi težavami pomurskega kmetijstva, ki je, tako meni Lah, v Pomurju na robu preživetja, saj prihajajo nove obremenitve. Odslej bodo subvencije 100-odstotno vključene v izračun dohodnine. Lah je ob tem napovedal veliko obremenitev pri izračunu dohodnine za posameznega kmeta. »Na podeželju bo največ davka pobranega z davkom na kmetijska in stavbna zemljišča,« je povedal. »Politika, ki jo vodi ta vlada, pelje v  centralizacijo,« je še izpostavil.

Na koncu so se v razpravo vključili tudi posamezni župani pomurskih občin, ki so poslance pozvali k odločnejšemu zastopanju situacije v Pomurju v parlamentu. Župan Občine Rogašovci Edvard Mihalič je izpostavil pereče težave, izpostavil je problematiko nepobiranja nadomestila za uporabno stavbnega zemljišča (NUSZ). »Tega nismo delali, ker smo želeli, da ljudje ostanejo pri nas, bili smo sočutni, človeški, sedaj pa bomo tepeni,« je dejal Mihalič. Sledile so še pobude ostalih udeleženih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.11.2013 ob 13:21 gost lali gost

      Poglednite slike, eni in isti so prišli poslušat te SDSove bednike. Sramota za župana in njemi podobne, ka so sploj v toj stranki. So smeli prijti se brez kakopja? Takšo bedo sploj ne davlite več na vaš portal, škoda mesta.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.11.2013 ob 13:25 hotelir gost

      ka pa ta z mikrofonom kaže modno revijo za debelejše

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2013 ob 13:30 gost gost

      Gost Lali, ti si pravi Lali, ka te ge. Saki lejko ide ta kama šče, ti pa idi tudi ta kama ščeš.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.11.2013 ob 14:49 niko gost

      se vidi kak številčno je bila obiskana ta tribuna v prvi vrsti naš znani spreobrnjenec rogaševski šerif tej šteri so nas spokradnali zdaj gučijo kak nej trbej davkov plačuvati te so pa uvedli ZUJF pa vdarili po invalidaj pa upokojencih pa srmakan vzeli pomoč-tao je sramota kak tao lejko podperate,samo en najvekši poštenjak fali ka je on najbole čisti pri orožji ,PARIJI pri zaposlovanju rodbine pa še san ne vej odkec mu pejnezi v žep zletijo ma pa še bančnico ka njemi plačuje položnice,k meni pa je še nej prišla,ta stranka pa plačuje tudi odvetnike zato po brezplačno pravno pomoč k SDS pa lepo pozdravleni v naslednjoj vojni

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.11.2013 ob 15:23 niko gost

      vse najboljše pri brisanju komentarjev tudi vi sodelujete pri tranziciji in lopovščini v tej državi sram vas bodi

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.11.2013 ob 15:41 Del R gost

      So nikši tau ze kar "zreli k(g)orenaki". Tau vse pove o nivoju politike in zaupanju, ki ga imajo v današnji druzbi. Pa tau je še vidno v našon ljubon Prekmurji, keri smo pa baje za "devetin sveton".

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.11.2013 ob 17:52 prekmurka gost

      Zakaj je bil izbrisan moj tekst? Je mogoče sovražni govor to, da očitam Janševi vladi našo preozko avtocesto?Sramora.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.11.2013 ob 19:07 gost gost

      srečo mate nekdanji komunajzari te ste klumali pa zaj pa klumate robijaši šteroga so s partije vrgli ka je mislo ka bi tan tuj tak malo privržencov meu kak zaj ma ka se z njega že njegovi bivši norca delajo glupane jadni šavel ge maš partijsko knigo ka mi jo daš za spomin

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.11.2013 ob 21:38 podžupan gost

      ge pa Trplan eh on je pri ovij SLS Slovensko Ljucko SRANJE.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.