https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Trajnostni razvoj reke Mure bo osnovno vodilo Zveze društev moja Mura tudi v prihodnje

Bakovci, 01.12.2013 ob 9:00  

Zveza društev moja Mura, ki se ukvarja s sonaravnim razvojem ob reki Muri je bila ustanovljena decembra 2009 in v svoji štiriletni zgodovini je v sodelovanju z različnimi društvi pripravila veliko projektov, izobraževanj in posvetov, predvsem pa se društvo skozi vsa ta leta ukvarja z ohranjanjem reke Mure in življenja ob njej.

Včeraj pa je v Bakovcih potekala skupščina Zveze društev moja Mura, na kateri se je zbralo devetnajst vključenih društev v to zvezo.

Ob uvodu v skupščino je potekalo predavanje Siniše Guloba, ravnatelja javnega zavoda Međimurska priroda Križovec iz Hrvaške, ki je predstavil nastanek, delovanje in izkušnje zavoda Medžimurska priroda, ki ga vodi, poleg tega pa je še orisal načrte bližnjih sosedov, ki živijo ob reki Muri. Po predavanju pa je sledil pregled dela Zveze društev moja Mura in predstavitev načrtov za prihodnost.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2013 ob 12:22 pamet v roke gost

      Upam da se naredijo čim prej ELEKTRARNE na Muri ka do naša deca meli kaj stoga ker z močvar nedo mogli plačevati položnic pa z svečami svetiti...........

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2013 ob 12:43 PAMET V GLAVO gost

      Tako je . Čimprej naj začnejo graditi elektrarne ! Vsi tisti , ki pa temu nasprotujejo , pa naj gredo na goričko . tam bojo imeli ptice , močvare in take stvari , ki jim bojo dajale kruh , da bojo lažje in lepše preživeli . MIJ samo znamo vsemu nasprotovati in tarnati . Alternative za pravi boljši razvoj pa nimamo !? Reko je potrebno izrabiti , kajti že stoletja teče mimo nas in se nam posmehuje , nesposobnežem , da bi lahko iskoristili njeno moč in bogastvo, ki ga nosi s seboj ,ko se nam odmika in zapušča naš teritorij !

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.12.2013 ob 21:18 Pamet pa taka gost

      Z močvare še kaj mamo, me zanijma, kakšna pričakovanja pa mate z bitouna. Močvara (pa vse, ka je z njouf povezano) davle prekmurskomi človöki krüj že tisočletja. Biton njemi te krüj lejko samo zeme. Dokeč nega elektrarne, ešče mamo alternetijvo, kda do elektrarne idnouk stale - e vidiš Miško, te pa rejsan več nede alternatijve....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.12.2013 ob 22:35 prava pamet gost

      Liter pa slatino na mizo - pa poslušati skoraj goričko strokovnjaka, ka pravi kak naj z muro (in njenimi poplavami ino močvarami) delamo :-)

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.12.2013 ob 23:04 @prava pamet... gost

      ... si žejden? bejle miši?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.12.2013 ob 21:26 zagor gost

      Jebeš letriko pomali mo tu takša sirotinja ka še za petrolej nemo meli pa za špice naj Mura bou takša kakša je bar šće 20 let ka bon je žijvo- živel filozof Štefan Smej pa njegovi somišlenijki on je bil za pravo stvar...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.