https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Janša v Murski Soboti: Bela knjiga slovenske osamosvojitve je tudi pripoved o izdajstvu

Murska Sobota, 06.12.2013 ob 0:00  

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je včeraj v dvorani Miklavževega zavoda v Murski Soboti organiziralo predstavitev zbornika Bela knjiga slovenske osamosvojitve avtorja Janeza Janše.


Predstavitev se je pričela s pozdravnim nagovorom župana Občine Murska Sobota Antona Štihca, ki je povedal, »prav bi bilo, da ima vsak Slovenec doma knjigo, s katero si bo lahko v marsičem izostril dogajanja takrat, ko je naša država nastajala.« Vse zbrane je nagovoril tudi predsednik Združenja VSO, Aleš Hojs, ki je predstavil združenje VSO, katero se bori za vrednote kot so: pravična pravna država za vse, pošteno sodstvo, pošteno tožilstvo, gospodarska rast in blaginja za boljše življenje. Za popestritev in glasbene točke so poskrbeli čisto sveže ustanovljeni kvartet Panonia. Nekaj besed sta spregovorila včeraj izvoljeniva predsednika Občinskega odbora VSO Beltinci Leon Antolin ter predsednik Občinskega odbora VSO Ljutomer Andrej Lah. Za predsednika VSO Murska Sobota je bil izvoljen mag. Hugo Maučec.

Janez Janša: »Bela knjiga je tudi pripoved o izdajstvu.«

Prireditev se je nadaljevala s predstavitvijo 700 stranskega zbornika Bela knjiga slovenske osamosvojitve, ki je sicer razdeljen v štiri sklope – razorožitev Teritorialne obrambe maja 1990, nasprotovanja ukrepom za zavarovanje osamosvojitve, ogledalo zakulisja, ter javna nasprotovanja in politično zakulisje. Knjigo sta predstavila moderatorka, direktorica študijskega centra za narodno spravo, dr. Andreja Valič Zver ter avtor zbornika Janez Janša.

Zbornik vsebuje spremno besedo Slavka Kmetiča, Janeza Janše in Toneta Krkoviča ter številne dokumente o razorožitvi slovenske teritorialne obrambe, o tem, kako so poskušali zamajati DEMOS, o nasprotovanju osamosvojitvenim procesom. Po besedah Janeza Janše je »dokumentacija v knjigi ključna za razumevanje današnjih političnih in ekonomskih razmer«. Po njegovem mnenju so vsi tisti, ki so v času slovenske osamosvojitve le tej nasprotovali, bili pozneje v življenju nagrajeni v smislu svojih lastnih karier, nikoli ni noben izmed njih priznal, da se je zmotil, nikoli se ni noben niti opravičil. Dotaknil se je tudi jugo nostalgije, saj smo še vedno edina država bivše Jugoslavije, ki na proslavah maha z agresorskimi simboli totalitaristične ideologije.

Janez Janša o aktualnih razmerah pri nas: »V Sloveniji ni nobene enotnosti!«

Janša se je dotaknil tudi aktualnih političnih in gospodarskih razmer v Sloveniji, »vsak, ki se danes rodi v Sloveniji, je že zadolžen za avto srednjega razreda v vrednosti okrog 11 tisoč eurov. Slovenija bo slej ko prej morala sprejeti pomoč Evrope, čeprav se tega vključno s predsednico vlade vsi otepajo.«

Zbornik po akcijski ceni 35 eurov

Po zaključku predstavitve so obiskovalci lahko kupili zbornik po akcijski ceni 35 eurov namesto 49 eurov. Vsi, ki so želeli, da jim Janez Janša podpiše knjigo, so lahko izkoristili včerajšnjo priložnost.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2013 ob 13:14 Ponosni Slovenec gost

      Več kot je demokratičnega socializma, bolj mladi bežijo v liberalni kapitalizem. Na naslednjih volitvah gre moj glas SDS in Janezu Janši.

      16 39 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2013 ob 13:42 janče gost

      ka pa tej Janša tu lejče,kak je pa te bilau kda je on bil na vladi. pa zanima me što je vse bil poleg kda so srmaka Krambergera spakivali. marš banda od kejc ste prišli,pa župan pa vsi ostali politiki.

      25 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.12.2013 ob 13:58 J.J v zatvor gost

      naslednja njegova knjiga ma lejko naslov: Bela knjiga izza rešetk

      30 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2013 ob 14:04 šče en gost

      Ka li pa škof tan dela? Ka je gejst prišo? Ka na večer fejst lačen grata. Pomali ga papa spakiva v en samostan ka do ga na linijo spravili. Tej je f Soboti več moralne škode napravo kak Stres v Maribori s pejnezi. Za ovoga poulek njega z Rakičana pa nebon tastature nüco, ka je škoda.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.12.2013 ob 14:10 KAR NEKDO gost

      IJJ, ta je res v temi. Sploh še zna normalno premišljevati? Bi mu bilo treba malo podstrešje pospraviti.

      18 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.12.2013 ob 15:01 Prekmurec-Rakičanec gost

      Zanimiva predstavitev dejstev in dokazov, ki so predstavljeni tudi v beli knjigi. Vsi ki ste a priori proti Janši, preberite knjigo, vsaj eno njegovo, pa eno od ta starih komunistov, pa si potem ustvarite svojo mnenje. Če bi mu bilo vseeno, bi bil pri družini in malemu sinu, pa mu ni, pa lep miklavžev pozdrav.

      12 28 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.12.2013 ob 15:21 istina boli gost

      JJ in ostali strahotepci okrog njega, ali niste opazili, da v beli knjigi slovenske osamosvojitve manjka sklop o prodaji orožja, ki je izvirni greh lopovščine v Sloveniji.

      26 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.12.2013 ob 15:25 Del R gost

      Cerkveni prelati(dostojanstveniki) še itak mlatijo 1000 let zastarele dogme oz. po domače povedano "prazno slamo". V ton primeri se isto podpira "delikvente", ki so bili že pravnomočno obsojeni, potem pa na drugem "posvečenem" mestu kao da smo vsi pred Bogom enaki. Jih še kot kaže ni izučilo skozi zgodovino. Samo zdaj nimajo več oblasti, da bi lahko podpisovali razne konkordate in blagoslovljali domobrance ter častili njihove "posvetelitelje" kot svetnike, kakor se je pred nekaj časa ( z njihovimi posmrtnimi ostanki). Evo vam pravičnost oz. enakopravnost. Deus lo volt.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.12.2013 ob 15:33 niko gost

      Praktičen primer korupcije z lažmi ki jih prodaja zdaj še služi vsi privilegiranci imate možnost akcijske cene mene bi bilo sram če bi napisali tako delo pa se sam podpišem pod njim ker pa še ni vsega olastninil mu ni vseeno do tega kar je ostalo zdaj ne more zraven žalostna je država kjer največji zaslužkarji in z korupcijo obremenjeni predavajo o poštenosti malo se poglejte v ogledalo tudi ŠKOF-za časa ko je bil še v ZKJ mu je dosti ostalo pridno spreminja v prakso svoj teoretični del ki ga je spisal takrat

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.12.2013 ob 17:02 Gost Rakičanec gost

      Murgeljčani so se že v 80. in 90. letih znali dobro organizirati, Kučan, Turk, Kranjec, Jaklič, Školj...vsi so bili proti osamosvojitvi in neodvisni Sloveniji, kje so danes, nagrajeni, vsi na udobnih stoljčkih - barabe na kvadrat, no ja razen tistih, ki so že v penzionu :)

      8 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.12.2013 ob 17:08 gost gost

      Na Dunaju bi že klavir špilo za rešetkame. Baraba pokvarjena, podkupljena. Lahko se je njemu v eni taki državi od sprdačine ven metat pa ljudem smejat v kamero češ, da mi noben nič ne more. Fuj.

      25 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.12.2013 ob 17:33 janče gost

      PREKMUREC RAKIČANEC ja rejsan prav maš on je bil tu na miklavžev večer,če bi bil pošteni bi bil rejsan doma pri familiji toda njemu več pomenijo glasovi kere dobi od vas nimakov slepih.

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.12.2013 ob 18:48 prekmurka gost

      Ja, Janša prodaja vernikom svojo interpretacijo zgodovine. Še dobro, da smo še živi vsi tisti, ki imamo dober spomin in vemo za njegova sprenevedanja laži, manipulacije, falsificiranje dokumentov, prisluškovanja, narodno izdajo in polnjenje lastnega žepa s preprodajo orožja. V kateri državi obsojen kriminalec toliko javno nastopa? Zanimivo, da je zadnje čase toliko v Prekmurju.Kaj je Janša, kaj pa predavanja v tujini?-jih ni, a ne. Zakaj ni Janša,ki je vložil toliko tožb proti zasebnikom ,nikoli tožil pisce knjig o trgovini z orožjem-zanimivo . Ko bo Janša v zaporu, se bo v Sloveniji pričelo počasno čiščenje POKVARJENIH IN SKORUMPIRANIH POLITIKOV.Tudi Jankovič bo prišel na vrsto. Največji izdajalec slovenskega naroda je Janša-pokvarjen kriminalec in psihični bolnik.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.12.2013 ob 19:04 gost gost

      ene bi mu ga rade putegnole..hehehe..kak čujejo za janšo, su ži mokre odspodaj, ali hebi ga, Janša ma fejst lejpo Urško, ta ka babe, najte se razburjati..nikak nete na vrsto prišle..Janša ljubi samo Urško..

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.12.2013 ob 20:13 gost bralka gost

      Kak upa ta Janša še sploh hoditi po Sloveniji in prodajati meglo z neko knjigo? Naj rajši napiše, kak je kradno orožje, zgodba še ni zaključena, denar pa ima on, dalje kak je kradno pri Patriji, zdaj se pa dela nedolžnoga, pa so vse male ribe krive, pa še bi se našlo. Pod njegovo vladavino so se delale največje svinjarije, ker so si vupali, saj jim je bil on vzgled in jamstvo, da se jim ne bo nič zgodilo. Ja sramota, ka še hodi okoli, pa zanimivo ka je telko v Prekmurju. Očitno verjame, da so tu najbolj butasti ljudje, ki mu verjamejo. Poslušat pa ga tak pridejo eni in isti, ki imajo prazno glavo. Moral bi biti že davno v zaporu, ne pa, ka še upa stegovati jezik.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.12.2013 ob 20:30 mar gost

      Tisti kateri podpirate novi sistem, tajkune, lastnike firm kateri izkoriščajo svoje delavce, da bi se na lahek način obogatili, se vprašajte kaj je bilo v času socializma. Prihaja čas, ko bodo delavci ponovno prevzemali tovarne ( dva primera v Mariboru )In to se bo nadaljevalo. Mladostniki prišel bo čas ko bo delavec gospodaril s svojo tovarno in ne tajkuni in kapitalisti kateri so nas okradli, z jemanjem kreditov uničili banke. Prišel bo čas , da taki kot so Janša, Bavčar, Zidar, Tovšakova , Kodež itd..., ne bodo več vladali in imeli narod za norce. Jim obljubljali oblake in bogastvo. Jemali kredite in jih nikoli odplačali, imeli denar za katerega nimajo nobenih dokazil o izvoru in imajo premoženje katero si niso mogli zaslužiti s svojo plačo.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.12.2013 ob 21:09 gost4 gost

      Gost bralka, ka se pa ne vprašaš, kak upa jankovič hoditi po sloveniji ,ki jemilijonske zneske poharal ?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.12.2013 ob 21:16 bogdaj gost

      Zgrožen sem nad primitivnostjo nekaterih komentarjev, s takšnimi, za Slovenijo ni upanja. Na žalost.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.12.2013 ob 22:03 bandi gost

      Sploj me ne zanima Janša sploj me ne zanima Jankovič ,sploj me ne zanima Kučan pa vsi ostali.Za vse te se naj zanimajo kriminalisti odvetniki pa sodstvo.Mene zanima samo edno kda de se ednok pojavo eden keri de znaul Slovenijo popelati vo iz krize vo iz te nesnage v šterji smo zgleda enako kak 41 prvoga leta. Ka se pa tiče Jugonostalgje meli smo vse zdaj nemamo več nikaj in nede dugo ka mo ostali še brez toga malo če se nemo vsi skuper streznili.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      06.12.2013 ob 22:42 gost marko gost

      Vüpan ka v knjgi tüj kaj piše ka je bilo te da je bil vodja romanja po poteh AVNOJA v Jajce, pa zakoj se je proso nazaj v partijo da so ga vö vrgli.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      06.12.2013 ob 23:34 LOL gost

      Meni pa nej jasno kak zdaj Štihec Janši rit liže, negda pa z njegove stranke izstopo in nej ščel za poslanca SDS kandidejrati, če glij Janša tou zahtevo. Te ide k Viranti previranti in zruši vlado Janše. OK, te pa opet Janši lejpi govor drži .... Tu je nešče nouri. Ka tej model misli ka smo si ka v cerkef odimo totalni butlni ?????

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      06.12.2013 ob 23:53 parkln gost

      Točno tako. Vi imate debelega škofa, pokvarjenega župana, zapitega Šooša in obsojenega Janšo. Še bog vam ne more več pomagat !!!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      07.12.2013 ob 8:03 lauraas gost

      Janšo "baš" vsi preiskujejo za nekaj tisoč evrof, drugi ki so pa pokradli milijone, pa imajo lepo mir in točno tile hočejo Janšo za vselej pokopati.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      07.12.2013 ob 9:27 ferko gost

      ko li piše vtej knigi sigurno o tem kak so prodali našo lepo slovenijo saj dobro znamo ka sta k temu pripomogla največ JANŠA IN KUČAN če bi njijo pospravili takrat namesto Krambergera bi SLOVENIJA danes bila druga Švica.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      07.12.2013 ob 9:31 VANEK gost

      Tak je ! Vso tole smetano , je potrebno RASTIRATI ! Vsi tile (nesposobneži ) gledajo samo za svojo rit . Škof je isti ! Benkovič mu diktira naloge . Vsem vse odvzeti in strpati v zapor ! Na državni vrh pa postaviti zunanje ljudi !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      07.12.2013 ob 15:55 slovenec gost

      Povprečna starost publike pa okrog 65-70 let.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      07.12.2013 ob 19:52 bogokletstvo gost

      Po ustavi je Cerkev ločena od države. SDS in Janša s svojimi priskledniki N.SI pa se oklepajo Cerkve. Normalni popi so zgroženi, pokvarjeni pa se slikajo s politiki, da skrijejo svoje pokvarjene nagone, dejanja, finančne manipulacije... Nimajo lastne vsebine, pa prodajajo in se istovetijo z vero. Janša vedno napada komuniste, pa kaj, sam pa je bil član Komunistične partije Slovenije/Jugoslavije. Pa še koliko drugih članov SDS-a je bilo partijcev. Prva luknja v slovenskih financah, je finančna luknja od orožja. Glavni akter: JANŠA. Povprašajte pri naših sosedih Hrvatih, kaj si mislijo o njem in prodajanju orožja. Tudi knjige pišejo o tem (Frangež; Kaj nam pa morete). Ne rabimo politikov, ki v državo po lastnih porazih zaradi nesposobnosti povzročajo nemir z lažjo in zavajanjem. Škof se osebno lahko opredeli za SDS ali N.SI, ne more pa to početi z vero. Država naj Cerkvi ukine vse dotacije. In občine tudi ter jih prestavi v željen način, kot ga podpira papež, askezo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      07.12.2013 ob 21:02 BU BU gost

      Kak ga je po sen ka se je zvedlo onjen nej sran. Naj bi se rajši skrüo nekan, nej ka se kaže. Vej pa je itak drüjgo nej, kak navaden obsojeni kriminalec. Štiheca pa vöter strašno obrača, samo ka de ga enouk odfudno za se čase.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      07.12.2013 ob 21:29 AAA gost

      Toga kriminalca bi nej smeli pistiti prejk Mure nej pa ka van še knjige podpišavle. Ka mate rejsan eni slamo v glavi?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      08.12.2013 ob 7:47 lauraas gost

      Potem bo pa boljše če Janković pride, ki ni nić ukradel, pa še nekaj sličnih milijonarjev.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      08.12.2013 ob 19:43 BOSS gost

      ŠKODA MOJEGA ČASA, DA BI TAKE PODPIRAL. BAJE V MS ŽE OBSTAJAJO VETERANI 91 IZ VRST POLICIJE IN VOJSKE. A ŠE VEČ IH POTREBUJEMO?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.