https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šalovci in Grad: država se za evropski 1,5 milijon lahko obriše pod nosom

03.01.2014 ob 12:00  

O neuspešnosti Slovenije pri črpanju denarja iz evropskih skladov priča tudi primer iz občin Šalovci in Grad.


Občina Šalovci se je prijavila na razpis o oskrbi z vodo in bila pri tem uspešna. Vlada jim je s sklepom dodelila milijon evrov, nakar so ugotovili, da sklep ni veljaven, saj naj bi bila pomoč možna le iz enega sklada in enega programa. Podobno se je zgodilo tudi v občini Grad. Pravico sta občini iskali na sodišču, ki je odločilo, da prvi sklep, ki je občinama dodelil denar, velja. Po pravnomočnem sklepu torej občinama skupno pripada 1,5 milijona evrov, a denarja še vedno ni, poročajo na 24ur.com.

Država bo občinam ta denar morala nakazati, vendar se lahko za povračilo iz Evrope obriše pod nosom. Evropa bi nam namreč denar vrnila, če bi občine denar prejele konec leta, zdaj je za to prepozno.

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2014 ob 12:14 fifi gost

      Tam doli ni casa!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.