https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bratušek: »Nov cestni odsek bo obogatil življenje Slovencev in Madžarov v Porabju«

14.01.2014 ob 10:00  

Predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek se je udeležila skupne svečane otvoritve cestnega odseka med vasema Verica in Gornji Senik, v katerih pretežno prebiva slovenska manjšina.

Premierka se je sestala tudi s predsednikom Vlade Madžarske Viktorjem Orbánom na krajšem delovnem srečanju, na katerem sta podpisala Izjavo o nameri o celostnem razvoju cestnih povezav Republike Slovenije in Madžarske. Bratuškova se je srečala tudi s porabskimi župani in predstavniki slovenske manjšine na Madžarskem, ki so ji predstavili izzive s katerimi se soočajo Slovenci na Madžarskem.

Predsednica vlade je v svojem nagovoru na slovesnosti poudarila, da izgradnja ceste  Gornji Senik – Verica pomeni »izpolnitev obljube, na katero so porabski Slovenci čakali vrsto let. Pomeni dodaten povezovalni dejavnik širše madžarske in slovenske skupnosti v Porabju in dodano infrastrukturno vrednost za hitrejši gospodarski razvoj Porabja,« in dodala, da je ta dogodek tudi simbolično potrdil madžarsko pripravljenost, da prisluhne slovenski narodni skupnosti, ki se je ob pomoči madžarske države v preteklih letih uspešno soočala z izzivi.

Prav tako je izrazila prepričanje, da ta otvoritev cestnega odseka predstavlja začetek novih pobud in projektov, ki bodo tudi v prihodnje bogatili življenje Slovencev in Madžarov v Porabju ter okrepili sodelovanje obeh držav.

FOTO: Daniel Novakovič

»Današnje srečanje pa pomeni tudi korak naprej v sodelovanju med državama, ki je že sedaj dobro in razvejano na vseh področjih in ravneh,« je še dejala premierka ter se na koncu zahvalila madžarski strani za vse napore, ki jih je vložila, da je bila izgradnja ceste Gornji Senik-Verica kljub težavam dokončana.

Vir: kpv.gov.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.01.2014 ob 11:44 senik gost

      Magistra Plagiatoršek pa kar z g. Orbanom...

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.01.2014 ob 12:03 Gost gost

      Vi dont nid mani, vi nid the cesta

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.01.2014 ob 12:49 Cvirnšek gost

      @senik, če bi bil plešasti na njenem mestu, bi bilo v vseh medijih dnevno po pet novičk, da se je Janša srečal s teptalcem demokratičnih vrednot Orbanom. Presstitutke kar molčijo...

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.01.2014 ob 15:54 darja gost

      Za Orbana mala popoldanska malica, kar v kavbojkah...

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. porabje
      14.01.2014 ob 17:43 porabje

      Opozicija na Vogrskon zdaj je nejevolna zavolo ceste, pa pravijo, ka so Slovenci tá vkradli pejneze, trbej cesto gori orati, zato ka so vö strebili gauško, Slovenci se vmešajo v vogrske notranje zadeve

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.01.2014 ob 19:42 gumij gost

      me srat stisnulo

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.01.2014 ob 19:53 vinko megla gost

      Na porabje pol bova se pa lejko z biciklinami vozila saj je pravi čas že buo kajti seste so resan slabe pa božne se človik kumaj pelo tanta doj.Loug so pa valda nej vse vo posekali ka te zavolo ceste knan vdrapnejo še divje svinje pa jeleni bogme tou je dobra stvar z tou cesto.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.01.2014 ob 9:10 angela gost

      Njena vlada pošilja svojega komunista Danila celo na čelo ZN. Zato pa imamo vojne morilce na svobodi in tudi sodišče jim ne sodi ker nam vlada udbomafija. Mogli bodo tujci narediti red za nas reveže da nas ne bodo uničili.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.01.2014 ob 9:19 angela gost

      bravo za tvoje razmišljanje. takšni kak si ti so nas že med drugo vojno ščeli prodati tujcon in bi nas zdaj za dva evra vse prodali. in to najbole takši ka so jih puna usta domoljubja. marš golazen izdajalska.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.01.2014 ob 11:36 VENDI gost

      Bratušek mednožček je skakal kak ubožček ! To mi delaj !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.