https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Žerjav o Štefanecu kot šefu KPK: »Najbolje bi bilo, da se tej funkciji kar odreče«

10.03.2014 ob 10:15  

Žerjav meni, da bodo vsa dejanja Štefaneca presojana v luči pretekle strankarske pripadnosti. Svetuje mu, da s položaja predsednika KPK odstopi.


Na potezo murskosoboškega odvetnika Borisa Štefaneca, novega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, ki je le nekaj dni pred imenovanjem na novo funkcijo izstopil iz stranke Pozitivna Slovenija, se je s komentarjem na družabnem profilu Facebook odzval tudi nekdanji minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.

Žerjav meni, da bodo človeka na položaju, kot je predsednik KPK, vedno presojali na osnovi njegove pretekle strankarske pripadnosti. Zapisal je: »Človek bi pričakoval od nekoga, ki se odloča zasesti tako pomembno funkcijo kot je predsednik protikorupcijske komisije, da se zaveda, da preprosto nikoli ne bo mogel normalno delati z vrnjeno strankarsko izkaznico. Vse njegove odločitve se bodo venomer presojale skozi dejstvo politične pripadnosti ene od strank. To je izredno slaba popotnica za delo inštitucije od katere vsi toliko pričakujemo. Najbolje bi bilo, da se kar tej funkciji odreče...«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2014 ob 11:30 gost gost

      Za Janšo bo itak vsak, ki bo imenovan na to funkcijo imel neko politično ozadje, prijaateljevanje s Kučanom ipd. Za Janšo je edino pravi SDS-ovec tisti, ki lahko zaseda ta položaj, vse drugo je zanj zarota.

      10 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.03.2014 ob 11:52 zoja gost

      kak lahko že zdaj govorimo o njegovem delu če pasploh še ni začel. GLEDE STRANKARSTVA PA BI BILO V TEJ DRŽAVI NAJBOLJŠE ČE PREVZELI VLADO DELAVCI KI TAK ALI TAK NIMAJO VEČ SREDSTEV ZA PREŽIVETJE IN BI NAJ DOLOČILI DOHOTKOVNO LESTVICO 1PROTI 4 DOKLER SE NE IZVLEČEMO IZ TOGA SRANJA PA VSEM KI SO SE OKORISTILI JE TREBA VZETI VSE PREMOŽENJE VSTRAN.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.03.2014 ob 12:02 miško gost

      nekdo ima prav, ko je napisal: "Isto SRANJE kot z Luko Koper in Mišić Miđičem, ki sedaj tam KRALJUJE in se z Jankovićem režita celi Sloveniji, bog kako zabiti STE Slovenci !!!"

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.03.2014 ob 13:20 Štef gost

      Borut Pahor molči, ko bi moral govoriti, in govori, ko bi bilo bolje molčati. Pahor je tako letos znova potrdil, da je Pahor

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.03.2014 ob 15:22 niko gost

      Kakšno sprenevedanje če bi pa bil član kakšne druge stranke potem pa je to dovoljeno npr.sds ,sls,nsi.Zakaj ne sprejmete takšen zakon,da ne more in ne sme kandidirati član nobene stranke a predsednik Ustavnega sodišča je pa lahko Mozetić to je samoumevno kakšno sranje od politike na celi črti se vidi kako uspešen je bil na ministrskem položaju

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.03.2014 ob 18:54 kodila gost

      Radovan, pa si obljubil, da se s politiko ne boš več pečal. Rajši ftihni, ko bi se bilo potrebno boriti, si ti iz politike pobegnil. Proti Janši pa prdniti nisi upal.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.03.2014 ob 22:26 slavc gost

      Radovane, Radovane, crni Radovane vedno se ti oglasas kot da si pobral pamet celega sveta. Zerjav ko je bil minister se je boril z vsemi stirimi, da se ni prodal Telekom in Mercator, in to za odlicen denar. Do naslednjega leta pa ga bomo morali itak prodati ker smo prevec zadolzeni in to za 70% manj kot bi lahko iztrzili 2007, ampak Zerjav je bil najbolj pameten s svojo SLS. Pred leto dni je Radovan Zerjav je dobesedno pobegnil iz SLS in iz politike, ker ima zelo dosti masla na glavi, ampak ocitno so se zadeve pod tepih porinile ker je zdaj spet zadnje tedne postal pameten in se non stop oglasa v medijih s sovjimi veleudebilni izjavami. Odjebi Zerjav, ti in tebi podobni pizduni ste nas pripeljali s svojimi debilnimi potezami tam kjer smo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.03.2014 ob 23:09 gost gost

      ajde što vguni v keri stranki je zdaj celec od gda so ga nagnali iz SDS? verjetno van nede težko glede na tou kelko se na ton portali zadnje čase oglašata opecova pa žerjav,

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2014 ob 7:04 wert gost

      ŽERJAV KDO SI TI KA BOŠ DELIL LEKCIJE IN DAJAL NASVETE.....BIL SI KAO DIREKTOR BIODIZLA KJER 1 LITER DIZLA NI PRITEKEL...BIL SI MINISTER in NAREDIL NAJOŽJO avtoCESTO ...TEBI SE VEDNO ŠLO SAMO ZA FUNKCIJE IN NE LJUDI....raje pazi na PROFIL na faceboku.....saj ti je tvoj PROFIL vedno bil najvažnejši..tvoj PROFIL pa je zelo slab,poglej v ogledalo...LP

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.03.2014 ob 7:47 gost gost

      štefanec je advokat kak vsi drujgi po sloveniji mamo dosta mladi advokatov ka so končali fakultete panjim dajmo možnost ka se izkažejo ka znajo dajte njim priliko naj te stare advokate prevetrivajo kelko so davka vtajiliopali kak črvi do kopali tej še nemajo prakse kak lidij noriti kda pravijo žau mije tožbo ste zgubili vej on je nika nej zgubo mladi do delali stari samo peneze gladajo što je ma ka do ga na sodišči duže vlekli

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.03.2014 ob 8:34 istina boli gost

      Žerjav kjer koli si bil do sedaj nej si napravo nič. Slab direktor in najslabši minister. Edino ka si napravo si na brzino ženo zrikto na direktorsko mesto v zavarovalnico. Drugim pa vsem seveda znaš soliti pamet.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      11.03.2014 ob 8:36 realist gost

      Ja ravno Žerjav ima komu deliti lekcije o poštenju in politični higjeni. Je pozabo kak je on po VIP zriktal svoji soprogi lepo službo pri bogatih državnih jaslih. Ali pa naj pogleda malo širše po gnezdu v karerega se je priženo. Od tasta do stricof so vsi kapute spomenjali. Prej rdeči zdaj pa najmlajši, zadnji partijski sekretar,baje celo v puconski cerkvi najbole drek meša.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      11.03.2014 ob 9:04 gost gost

      Ta članek bi si vsak moral prebrati: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2014031106009929

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.