https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štefanec predsedniku RS ni nikoli zamolčal, da je bil v stranki in izstopil iz nje

Murska Sobota, 12.03.2014 ob 17:00  

Kot smo že prej poročali, je Boris Štefanec danes za javnost izjavil, da ne bo odstopil iz mesta predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.  


"Zaradi protesta, ker me politika ne podpira, ne bom nikoli odstopil. Če bi to naredil, se ne bi več mogel pogledati v ogledalu, saj bi si s tem priznal, da sem naredil nekaj narobe ter razočaral vse, ki me podpirajo. Odstopil bi morda le, če me ne bi podpirali mediji," je bil odločen o nadaljevanju svoje funkcije Štefanec.

Ukaz predsednika RS bo izpolnil v celoti

Pojasnil je, da je 06. 03. 2014 prejel ukaz predsednika RS z vsebino, ki pravi, da ga za predsednika KPK imenuje 31. 03. 2014 ter mu s tem dnem nastopi šestletni mandat. Kot je navedel Štefanec, je predsednik RS na tiskovni konferenci 07. 03. 2014 povedal, da postopek izbire ni takšen kot bi si ga želel in da bi ob dejstvu, če bi mu postopek dopuščal več samostojnosti, izbral morda drugače. Po konferenci je predsednik še izrecno povedal, da se je ob trdnem prepričanju dobro odločil tudi v skladu s predlogi izbirne komisije. Štefanec tega ni razumel kot nezaupnico, saj je predsednik jasno povedal, da je sam tako izbral in da je ukaze podpisal s premislekom.

Namigi o odstopu se mu zdijo neprimerni

Sam namreč meni, da bi avtoriteto predsednika RS o legalni odločitvi morali spoštovati. Iz stranke Pozitivna Slovenija se je odločil izstopiti zaradi dejstva, da to ne bi bila kakšna ovira za njegovo delo, če bo res imenovan za predsednika KPK ter 06. 03. 2014 izstopno izjavo tudi poslal po elektronski pošti. "Predsedniku RS nisem nikoli nič zamolčal, tudi ne dejstva, da sem bil v stranki in da sem izstopil iz nje," je v svojem nagovoru pojasnil Štefanec.

Javnost bi morala spoštovati odločitve predsednika RS

Glede svoje politične opredelitve je razložil, da je to njegova ustavna človekova pravica in temeljna svoboščina, ki je zagotovljena vsakemu v Sloveniji. Če bi ga izbirna komisija spraševala o političnih opredelitvah bi kršila Ustavo RS. Po besedah Štefaneca bi javnost morala spoštovati odločitve predsednika RS, ki je pristojen odločati o imenovanju predsednika KPK in je odločil.

Ob dejstvu, da sta odstopila dva namestnika je žalosten, saj meni, da odstopita lahko šele takrat, ko bi funkcijo namestnikov prevzela, ker ne moreš odstopiti iz funkcije, ki je še nisi prevzel. Če dva namestnika odstopita to pomeni, da morata svojo funkcijo opravljati do imenovanja novih namestnikov. "Delo KPK zaradi vseh znanih dogodkov ne bo blokirano," je zaključil Štefanec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.03.2014 ob 19:38 Ko te j.... gost

      Sran te bilo nemas obraza stevanec. Komunajzerske elite te podperajo ali znaj pravi slovenci te preziramo za nas si niko i nista!!!

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.03.2014 ob 20:04 Bandi gost

      Delavci ali komunajzeri štere ti baraba tak zgoraj dolik devleš podperajo Šitevaneca .Plavi in pravi pa bi mogli biti v zatvori (sem pravi in plavi -ZIDAR) telko.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2014 ob 22:04 Ko te j... gost

      Bandi komunajzeri so za tebe delavci? Pa sto si ti Ivan Zidar? Pa ka si ti plavi pa pravi? Halooooooo DOLIK. Zalostne zgodbe!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.03.2014 ob 22:14 gost gost

      dokler do v parlamenti sideli poslanci keri so bili pravnomočno obsojeni na sodišču in dokler ta se jankovič in janša oklepala svojih položajov če glih sta zdaj že v večih postopkih in jima je KPK dokazala nepravilnosti (janša je sicer razen iz mesta šefa SDS fala bougi odleto iz drugih javnih funkcij), je čista prav ka štefanec ne odstoupi. v bistvi mi je pa žao ka je klemenčič odstoupo. itak do pa janšovi vidli v sakšon predsedniki KPK komunistično zaroto tak dugo dokler pahor nekoga iz SDS ne postavi ta na mesto šefa. te de na ednouk vse vrejdi.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.