https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Splošna bolnišnica Murska Sobota: minulo leto je bilo eno uspešnejših v zadnjih letih

Murska Sobota, 18.03.2014 ob 7:05  

V prostorih Splošne bolnišnice Murska Sobota je bilo predstavljeno poslovno poročilo bolnišnice za leto 2013 in finančni program za leto 2014. Zaključke s Sveta zavoda so predstavili Bojan Korošec, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, Marjan Maček, pomočnik direktorja za področje financ, Daniel Grabar, strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota in Metka Lipič Baligač, pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege.


Izboljšana likvidnostna situacija

Leto 2013 Splošne bolnišnice Murska Sobota je bilo eno uspešnejših v zadnjih petih letih, kljub presežku odhodkov nad prihodki v višini 753.912 evrov. Skupni prihodki so namreč znašali 43.045.235 evrov, skupni odhodki pa 43.799.147 evrov. Poslovanje bi bilo pozitivno, v kolikor ne bi prišlo do obračuna celotne tretje četrtine plačnega nesorazmerja v osnovnih plačah javnih uslužbencev. Leto je minilo v znamenju varčevanja, uvajanja kakovosti in iskanja notranjih rezerv. Izboljšala se je tudi likvidnostna situacija, ampak se je z izplačilom polovice tretje četrtine znova poslabšala.

Varčevanje z reorganizacijo dela, stroški materiala in storitev

Po besedah Mačka so leta 2013 sprejeli še sanacijski program za dodatne varčevalne ukrepe, ki so bili potrebni za uravnavanje finančnih sposobnosti. Zmanjšali so se stroški dela za 364.095 evrov, aktivnosti so bile usmerjene predvsem v optimizacijo zaposlenosti, zmanjšanje zaposlenih za 4 sodelavce v primerjavi s predhodnim letom zaradi upokojitve, racionalizacije in optimizacije dela. Izvedli so nekaj manjših investicij in v nabavo osnovnih sredstev vložili 1.010.146 evrov. Večje investicije so bile nakup novega ultrazvoka, inkubatorja, anestezijskega aparata in kamere s procesorjem slike.

Cilji bolnišnice doseženi oz. preseženi

Kot je razložil Korošec, so v bolnišnici lansko leto realizirali 17.441 skupin primerljivih primerov in tako z 99,8 odstotki izpolnili plan primerov. Povprečna utež v letu 2013 je znašala 1,35 in je presegla plansko utež za 11 odstotkov. Ustvarili so 94.163 bolniško oskrbnih dni, povprečna ležalna doba je znašala 5,1 dni.

V okviru specialistične ambulantne dejavnosti so opravili 170.465 pregledov, kar je za odstotek več kot leta 2012. Vse specialistične ambulante so opravile 1.586.051 točk, kar je za 1,5 odstotka manj kot predhodno leto. Realizirali so za 7,6 odstotkov manj ambulantnih točk kot je bil program dela za leto 2013. Opravili so 14.310 raznih operacij, kar je za slab odstotek manj kot leta 2012 in imeli 909 porodov, kar je za 22 porodov manj kot predhodno leto.

Finančni program za leto 2014

V letošnjem letu pričakujejo zaradi zaostrenih gospodarskih razmer izpad dela prihodka iz naslova enakih cen kot leta 2013. Rast drobno prodajnih cen se ne bo upoštevala pri dvigu cen zdravstvenih storitev. V letu 2014 poslujejo po sprejetem sanacijskem načrtu, ki velja do konca septembra. Likvidnost bolnišnice se bo dodatno poslabšala zaradi izplačila polovice tretje četrtine plačnega nesorazmerja osnovnih plač javnih uslužbencev. V letošnjem letu ne načrtujejo velikih vlaganj v novo medicinsko opremo, izjema bo le nujno potrebna medicinska oprema.

V izgradnji nov urgentni center

Februarja letos so pričeli z izgradnjo urgentnega centra, za katerega celotna investicija znaša 6,3 milijonov evrov. "Finančna sredstva so zagotovljena iz dela sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 59 odstotkov, dela sredstev iz naslova Ministrstva za zdravje v višini 11 odstotkov in lastnega deleža bolnišnice z najetjem dolgoročnega kredita v višini 20 odstotkov," je pojasnil Korošec.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2014 ob 17:02 ms gost

      Naj me vrag Maček na veke ma oblečeno tou eno pa isto roza robačo .Aja lejko pa ma stvarij pri Črepinki ?

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2014 ob 20:08 gost gost

      Ej, res si primitiven, gost- ms! namesto čestitk bolnici, vodstve in vsejn zaposlenin, ka se trudijo, delajo, ka majo med bolnicami najbokši rezultat- pogledni si podatke v Delu.. pa blatiš z osebnimi zadevami. Čestitke bolnici, čestitke vsen zaposlenin. ak dale. Mamo bar dobro bolnico, če smo že na vsen drugon na konci države.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2014 ob 10:04 r gost

      VODSTVO BOLNIŠNICE=LOPOVSKI IZMEČKI

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2015 ob 20:20 gost t gost

      vsaka čast bolnica in vodstvo. ti gost r si pa res pravi človeški izmeček!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.