https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi ta vikend s politiki na Dialogu mladih 2:0 o vključevanju v procese odločanja

20.03.2014 ob 9:00  

Ta vikend se bo v Zasavcih odvijalo dvodnevno regionalno srečanje "Dialog mladih 2:0 Vključujemo!", kjer bodo mladi s političnimi akterji razpravljali o vključevanju mladih v procese odločanja o skupni prihodnosti.

 

Dvodnevno srečanje bo potekalo 22. in 23. marca na Turistični kmetiji Puklavec v Zasavcih 21 v  Miklavžu pri Ormožu (http://www.jeruzalempuklavec.si/home/. Dogodek se prične v soboto, 22.3.2014, ob 9. uri zjutraj. Po zaključku v soboto bo izveden tudi koncert mlade skupine Trio Terminus in ocnulu. Tako hrana kot prenočišče bosta zagotovljena. Organizator bo udeležencem povrnil tudi prevozne stroške.  

Glavni namen je vključevanje mladih v procese odločanja o skupni prihodnosti. Vsak lokalni - regionalni dogodek bo vključeval delo po skupinah, kjer bodo mladi ob podpori trenerjev pripravili predlog ali konkretni predlog za izboljšanje stanja mladih v njihovih lokalnih skupnostih ali na širšem področju. Ti predlogi bodo predstavljeni županom, podžupanom, direktorju Zavoda RS za zaposlovanje, poslancem, itd, s čimer bodo te odgovorne osebe izzvane za odgovor, glede na njihovo strokovno raven in delovanje.

Svojo udeležbo so že potrdili gospod Jožef Horvat, predsednik Odbora za zadeve Evropske unije pri DZ, državni poslanec iz Prekmurja; gospod Branko Smodiš, član Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino pri DZ, državni poslanec iz Prlekije; direktorica ZRSZ, OS Murska Sobota mag. Cvetka Sreš; županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba; podžupan Občine Ljutomer, Janez Vencelj; direktor občinske uprave Občine Ljutomer Tomislav Zrinski; višja svetovalka v ljutomerski občinski upravi Karmen Lah. Prisotni bodo v nedeljo ob 11:30.

Nacionalni projekt strukturiranega dialoga z naslovom "Dialog mladih 2:0 Vključujemo!" ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji in Urada RS za mladino ter v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje izvajata Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa.  Tokratno srečanje soorganizirata Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO in Mladinski svet Ljutomer. Lokalna srečanja potekajo že od meseca novembra 2013 vse do marca v 2014, na katerih odločajo mladi  in tisti, ki odločajo o lokalni politiki, kaj je treba storiti za izboljšanje aktivne udeležbe v družbi in zaposljivosti mladih v lokalnih skupnostih.

Na srečanje z mladimi odločevalci se je potrebno prijaviti preko http://goo.gl/dp7502. Za vse dodatne informacije  je na razpolago naslov  strukturirani.dialog@mss.si, na katerem bodo odgovorili na vsa zastavljena vprašanja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.