https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nogometašice Pomurja izgubile prvič po dveh letih in pol

15.4.2014  

V Velenju je bilo v nedeljo odigrano srečanje 13.kroga prve SŽNL, v katerem se je ekipa nogometašic iz Beltinec pomerila z domačinkami, ekipo ŽNK Rudar Škale in doživela prvi prvenstveni poraz po 09.10.2011. Domačinke so srečanje dobile z rezultatom 2:1.


Nedeljsko srečanje so Beltinčanke začele v postavi Sara Nemet, Anja Prša, Jasmina Zelko, Andreja Nikl, Špela Rozmarič, Staša Špur, Manja Rogan, Monika Conjar, Mateja Zver, Tjaša Tibaut in Tanja Vrabel. Srečanje so s klopi za rezerve spremljale Ana Kosi, Karmen Godina, Melani Jelen, Špela Kolb, Kaja Horvat in Mihaela Horvat.

Že začetek srečanja, ki ga spremljalo tudi lepo število pomurskih navijačev,  je pokazal, da bodo v Velenju spremljali izjemno trdo srečanje. Domačinke so srečanje začele odločno. Agresivno so napadale zadnjo linijo Beltinčank in takoj prekinjale napade pomurskih igralk, ki so v srečanje začele preveč mehko, skoraj že bojazljivo. In tako je že v 8.minuti srečanja prišlo do spremembe izida. Po napaki ožje obrambe Beltinčank, je do strela prišla Larissa Šoronda in premagala nemočno Saro Nemet. In kot da bi zadetek nekoliko predramil gostujoče igralke, so počasi prevzele vajeti igre v svoje noge. Tako se je po še enem grobem prekršku nad Matejo Zver in odličnem predložku le te, sam pred vrati domače vratarke znašla Andreja Nikl, vendar iz bližine streljala čez vrata. Že v naslednjem napadu nova priložnost za Matejo Zver, ki je odlično streljala iz prve, vendar bila za las nenatančna. Pomurska ekipa je kontinuirano napadala domača vrata, tako je bila v 15. minuti srečanja pred domačimi vrati za las prekratka Tanja Vrabel. Ožja obramba Beltinčank, je v drugem napadu domačink ponovno naredila napako in Moiri Murić ni bilo težko zadeti nasprotnih vrat.

To pa je bilo praktično vse, kar so domačinke pokazale na nedeljskem srečanju. Zadovoljne z rezultatom 2:0, so se osredotočile na obrambo in poskušale vratarko Beltinčank ogrožati z preskakovanjem igre ter streli od daleč. Pomurske igralke so prevladovale na igrišču, vendar na trenutke delovale zelo nezbrano. Vse preveč je bilo napak v podajah, v dvobojih so izgubljale vse preveč žog.

Kljub vsemu pa so obiskovalci videli tudi nekaj lepih priložnosti. Tako je neuspešno poskušala Mateja Zver, v 23. minuti srečanja je žogo po zmedi v kazenskem prostoru na golovi črti ujela domača vratarka, v 25. minuti srečanja pa je bila za las prekratka Tjaša Tibaut. V 33. minuti srečanja pa vseeno zadetek pomurskih igralk. Lepo dvojno podajo Tjaše Tibaut in Manje Rogan je z prekrškom ustavila Lara Prašnikar. Žogo si je približno 18 metrov od  domačih vrat nastavila Mateja Zver ter s prekrasnim strelom premagala nemočno Teno Horvat in postavila končni rezultat prvega polčasa 2:1. Tudi po doseženem zadetku so igralke Pomurja še naprej poskušale izid spreobrniti, vendar bile v zaključkih neučinkovite.

Tudi nadaljevanje srečanja, sprememb na igrišču ni prinesel. Domačinke so se krčevito branile in poskušale našo vratarko Saro Nemet ogroziti predvsem z hitrimi protinapadi ali pa s streli od daleč. Vendar pa so to opravljale sila neuspešno, pa tudi obramba Beltinčank je delovala nekoliko bolje. Pomurke so tudi v drugem polčasu prevladovale. Pripravile so kar nekaj priložnosti, ki pa so bile  žal neizkoriščene. Tako so neuspešno poizkušale, po podaji iz kota z glavo Manja Rogan, iz bližine Monika Conjar, z »voleja« Tanja Vrabel, pa še enkrat z glavo Tanja Vrabel, pa še enkrat iz petmeterskega prostora Monika Conjar in vse to v prvih 10. minutah nadaljevanja.

Športni direktor ŽNK Teleing Pomurje Beltinci Štefan Kozic je po tekmi izjavil: »Danes je zmagal spretnejši in srečnejši, ekipi ŽNK Rudar Škale čestitamo na dobljeni tekmi, do konca prvenstva pa je še daleč, upam, da se mi sestavimo in na naslednjih tekmah pokažemo boljšo igro. Če bomo do konca prvenstva delali dobro, bomo prvaki, če ne bomo, pa se bomo pač morali zadovoljiti z drugim mestom.«,

Prva priložnost za to pa bo že na velikonočni ponedeljek, ko v Športni park prihaja ekipa ŽNK Preša Slovenj Gradec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2014 ob 17:28 yx gost

      PRAVLJICA SE ZAĆNE POČASI KONČEVATIIIII,..

      3 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2014 ob 18:44 NAVIJAČ gost

      NOBENE PANIKE, SAJ PA STA REAL IN BARCA TUDI POKLEKNILA. NIČ HUDEGA, SAMO HRABRO NAPREJ. PRVENSTVO ŠE TRAJA. DAJMO TELEING!!!!!!!!!!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2014 ob 20:22 Medicius gost

      @gost - yx in to si sklenil po tej eni tekmi, katere verjetno niti videl nisi? Izgleda, da je čedalje več primitivcev na tem spletu.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2014 ob 21:10 PREKMURSKI ZET gost

      Dekline glavo gor! Vi ste ponos Prekmurja. Ostale ekipe v ženskem nogometu vam ne sežejo do gležnjev! Po tem porazu boste še boj grizle. Srečno! Tistemu prvemu komentatorju, pa priporočam, da gre v prvi razred osvne šole in se nauči nekih osnovnih besed!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2014 ob 22:31 soboški gost

      po dveh letaj in pol ??? Mislin ka je tou rekord daleč na okouli, nej pa konec pravljice. V naslednjoj tekmi pa ima ka njin 10 golof date

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.04.2014 ob 11:23 mensuz gost

      Po nekaterih govoricah sodeč, je polovica igralk Pomurja imela "tiste dneve", zatorej poraz ni nekaj tragičnega, vmes je namreč posegla višja sila.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.04.2014 ob 10:54 marjan gost

      v Velenju se tekme v 1.ligi igrajo na igrišču z umetno travo,ki je bilo zgrajeno po vojni.Potem si lahko predstavljate kako to izgleda.Seveda bi morale POMURKE pokazati več zbranosti pred golom ampak pride tudi dan ko ti ne gre.Bodo pa prišle rudarke v Beltince in bodo dobile dvomestno številko.Nevoščljivci pa se ogibajte ŽNK TELEING POMURJA.POMURKE glave gor-mi smo z vami.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.