https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Murska Sobota: Mestni svet soglasen pri sprejemu rebalansa proračuna za leto 2014

Murska Sobota, 25.04.2014 ob 11:00  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na 26. redni seji soglasno potrdil rebalans proračuna za leto 2014. Soglasen je bil tudi glede kadrovskih zadev, povečanja deleža sredstev občine za izvedbo investicije “Oskrba s pitno vodo Pomurja – sistem B” in glede sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za trgovsko cono (zahod) v drugi obravnavi. Razprava se je odvijala tudi o zaključnem računu proračuna za leto 2013, ki je bil prav tako potrjen.


Pred pričetkom 26. redne seje je najprej potekalo nadaljevanje 25. redne seje Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, kjer so svetniki glasovali in potrdili novo programsko zasnovo javnega glasila Soboške novine.

 

V potrjenem Investicijskem programu za Oskrbo s pitno vodo – sistem B je bila zajeta izvedba projekta v letih 2013 – 2015 v višini 6.270 evrov, kar predstavlja delež Mestne občine Murska Sobota za izvedbo investicije primarnega dela vodovoda v naselju Pušča v dolžini 714 metrov. Skupni potrebni delež Mestne občine Murska Sobota znaša 14.189 evrov brez DDV.

Uravnovešen rebalans proračuna za leto 2014

V rebalansu znaša načrtovani obseg proračunskih prihodkov 22.970.894 evrov, kar je za 14.180 evrov več kot je bilo planirano v sprejetem proračunu za letošnje leto. Načrtovani obseg proračunskih odhodkov pa znaša 23.462.583 evrov, kar je za 35.330 evrov več kot v sprejetem proračunu. Od tega je 10.965.334 evrov namenjeno za razvojne naloge in projekte oz. za investicijske izdatke in transfere. Prejemki in izdatki rebalansa proračuna znašajo 24.061.483 evrov, kar pomeni, da je rebalans uravnovešen. Pred glasovanjem o rebalansu proračuna sta bila vložena dva amandmaja, eden s strani svetnika Mitje Slavinca, drugi pa s strani župana Antona Štihca. Oba amandmaja so svetniki potrdili ter soglasno sprejeli rebalans proračuna za letošnje leto.

Skupni prihodki zaključnega računa proračuna za leto 2013 znašajo 16.488.887,02 evrov, skupni odhodki 16.170.855,49 evrov, primanjkljaj oz. presežek pa 318.031,53 evrov. Zadolževanje občine za preteklo leto je bilo predvideno v višini 589.000 evrov. Stanje sredstev na računih dne 31. 12. 2013 je bilo 71.150,05 evrov.

 

Predvidena gradnja petih stanovanjskih hiš

Območje sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta leži na skrajnem zahodu katastrske občine Murska Sobota ob naselju Černelavci, južno od Šercerjevega naselja in zahodno od trgovskega centra Maximus. Območje celotnega zazidalnega načrta je večinoma že pozidano, v manjšem delu območja, kjer je po veljavnem odloku predvidena gradnja petih individualnih stanovanjskih hiš, pa so parcele še nepozidane. Z novim odlokom bo dovoljena gradnja stanovanjskih stavb kot samostojna hiša, dvojček ali vrstna hiša. Prometna ureditev se je ohranila kot je bila predlagana v prvi obravnavi tako, da je dostop do novega naselja omogočen skozi Šercerjevo naselje, na južni strani pa je ulica zaprta. V času, ko bo zgrajena zahodna obvoznica pa se mora vzpostaviti tudi povezovalna cesta na južni strani območja.

Prenehanje mandata sedmim članom sveta Krajevne skupnosti Rakičan

Zaradi odstopa večine članov sveta Krajevne skupnosti Rakičan, preneha mandat tudi ostalim trem članom, ki niso podali odstopne izjave. Ker omenjenim članom preneha mandat šest mesecev pred potekom mandatne dobe, se nadomestne volitve članov sveta Krajevne skupnosti Rakičan ne izvedejo. Ker svet Krajevne skupnosti sam zase ne more sprejeti ugotovitve o nastanku razlogov za prenehanje mandata, mora takšno odločitev sprejeti občinski svet. Svetniki so bili soglasni, da predčasno preneha mandat Silvu Jakobu, Jasmini Opec, Barbari Žekš, Marjanu Šerneku, Štefanu Rajnarju, Janezu Vlaju in Tomažu Stropniku. Glede na nastalo situacijo bo vse že začete tekoče posle in druge nujne naloge iz pristojnosti sveta Krajevne skupnosti Rakičan do konstituiranja novega sveta izvajala mestna uprava.

 

Imenovali predstavnike ustanoviteljev v različne zavode

V svet javnega zavoda Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota so kot predstavnike ustanoviteljev imenovali mag. Roberta Celeca, mag. Natašo Horvat, Gezo Kišfalvija in Ludvika Zelkoja. V upravni odbor javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota so kot predstavnike ustanoviteljev imenovali Dušana Bencika, Žužano Sečko, mag. Gorana Maučeca in Davorja Škorjanca. V svet zavoda Center za socialno delo Murska Sobota pa so kot predstavnika lokalne skupnosti imenovali Marjana Vidica.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2014 ob 11:39 ??? gost

      Mene zanima,če te, ka so v nekšnih upravnih odborah dobijo to plačano ????

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2014 ob 19:12 boge gost

      Ja pa to dobro,mislite ka to delajo prostovolno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.04.2014 ob 22:52 Naši za naše gost

      Tü se predvsem pazi, ka "naše" direktorje nadzirajo "naši" ljudje. Tak do Perhavčko kontrolirali ljudje iz njene koalicije: --> "v svet javnega zavoda Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota so kot predstavnike ustanoviteljev imenovali mag. Roberta Celeca, mag. Natašo Horvat, Gezo Kišfalvija..." Na isti način "naši" z zaprejtimi očmi "kontrolirajo" Celeca v RIS ali pa direktora Komunale Šiftara.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2014 ob 10:20 Jene gost

      Sramota kA so eni v vecih odborih pa zato dobijo placano ce prav nevejo zakoj so tan.skorjanec neve sploj zakoj je tan

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.