https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mešani pevski zbor Štefana Kovača priredil sakralni koncert v Murski Soboti

Murska Sobota, 25.05.2014 ob 10:15  

V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti je mešani pevski zbor Štefana Kovača iz Murske Sobote priredil že tradicionalni sakralni koncert.

Mešani pevski zbor Štefana Kovača iz Murske Sobote ima že 47-letno tradicijo. V zboru je aktivnih 25 članov, katerih starost je od rosnih 18 let pa vse do prezaposlenih upokojencev. Izvajajo ljudsko, narodno in umetno zborovsko glasbo, združuje pa jih ljubezen do petja in druženja. Sodelujejo tudi z drugimi pevskimi zbori ter se udeležujejo raznih festivalov in tekmovanj, kjer so za svoje delo prejeli že številna priznanja. Tako jih je pot popeljala v Avstrijo, Italijo, Slovaško, Češko, Nemčijo, Finsko, Grčijo in celo v Ameriko. V zadnji sezoni, ki intenzivno poteka od septembra, so zaokrožili kar 17 nastopov. Pred zaključkom sezone se bo zbor udeležil še mednarodnega zborovskega tekmovanja na Dunaju.

 

Zborovodja: Tomi Bušinoski

Soprani: Beseda Marija, Hajdinjak Damjana, Kočar Vanja, Kolar Mateja, Kovač Blažka, Vöröš Klaudija, Zrim Natalija in Kuhar Kalamar Danijela. 

Alti: Benko Kerec Sonja, Kranjec Anja, Nemeš Irena, Ščedrin Majda, Čarni Angelca, Šömen Valerija in Švab Lenarčič Andreja. 

Tenorji: Hajdinjak Jasmina, Kočar Alojz, Kodila Iztok in Rumež Dragica.

Basi: Lutar Bojan, Ružič Matevž, Tibaut Robert, Žilavec Miran, Marinovič Nenad in Časar Jože.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.