https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na vaških igrah občine Moravske Toplice v Noršincih so zmagali domačini

Noršinci, 14.07.2014 ob 7:00  

Občina Moravske Toplice že od leta 1996 prireja vsako leto vaške igre. Na prvih v Andrejcih je sodelovalo 7 ekip, letos pa kar 18 ekip. Namen prireditve je druženje vasi, ki sestavljajo občino v prijetnem in sproščujočem vzdušju. Letošnji zmagovalci so postali Noršinci.


Letošnjih iger se je udeležilo kar 18 ekip, kar je tudi največ doslej. Pomerile so se 8 igrah kot so žogica nogica, trufi v mišjo luknjo, vožnja s samokolnico, ringišpil po noršinsko, sestavljanje voza, vlečenje vrvi, stanje po vaških igrah in igra presenečenja, v kateri so morali tekmovalci pojesti kremšnito brez uporabe rok, z rokami na hrbtu, torej le z usti.  

Ringišpil po noršinsko je potekal takole: na znak sodnika je prvi tekmovalec stopil do volana kolesa in ga prijel okrog svoje osi. Sodnik je štel obrate, potrebnih jih je bilo 10, nato pa je tekmovalec stekel na nasprotno stran poligona, kjer je bil postavljen zvonec in  pozvonil ter se vrnil do štartne črte.

Zanimivo je bilo tudi stanje po vaških igrah, ki je potekalo na poligonu kvadratne oblike. Na sredini se je nahajalo v košari 12 teniških žogic (po štiri rdeče, rumene in zelene). V vsakem kotu poligona so bili postavljeni koši, ki so bili namenjeni zbiranju žogic. Tekmovalci so si nadeli posebna očala in pobirali žogice ter jih odnesli v koš.

Letos je bila najuspešnejša z 135 točkami ekipa Noršinci, drugi so bili Mlajtinci-Lukačevci z 126 točkami, tretji pa Krnci z 118 točkami. Na koncu so sevsi veselo družili dolgo v noč  s skupino Duo Dessert.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.07.2014 ob 7:13 vsaka čast gost

      čestitke noršinčarom,najboljše organizirane igre do sedaj

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.07.2014 ob 13:01 terenec gost

      Baje do drugo leto igre v Mlajtinci.Organizatori predlagan ka majo na igraj 5x IGRO VSEH IGER vlecenje vrvi in pa novo disciplino ,STO DALE PJENE SEKERO; Favorite tak znamo sto so

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2014 ob 23:02 gost

      terenec, tij se sigurno selo-fokovci, dvej vesi ena ekipa! eni brez drugih nemajo za cvapcice

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2014 ob 1:04 Uživač gost

      se eni "grebejte" za te igre,pozablate pa na "point" teh iger keri je medsebojno druženje in uživanje v igrah ne glede na dosežen rezultat,keri je konec koncev tak popolnoma nepomemben v končni fazi če se na konce vsi lepo mamo... :)

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2014 ob 3:51 gost

        Ges mijslin ka sta vüva sploj nej razmila ka san ges scel povedati,pa saj nema veze,je pa rejsan tak kak tij pravis Uzivac ka je bistvo v druzenju in mislin ka do Mlajtincari napravili tak ka de veselo

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.