https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Veliki Polani razkrili, kaj vse boste doživeli na letošnjem Pomurskem poletnem festivalu

Velika Polana, 18.07.2014 ob 13:30  

Na domačiji Miška Kranjca v Veliki Polani so danes predstavili program letošnjega Pomurskega poletnega festivala. Letos bodo zabavali tudi Gamsi, Jan Plestenjak, Crvena jabuka, Klapa Intrade, spremljevalni program pa poleg že tradicionalnih aktivnosti prinaša kar nekaj novosti. Vstopnina bo le v soboto.


Kot so na današnji tiskovni konferenci povedali organizatorji, bo letošnja osemdnevna prireditev, ki bo potekala med 3. in 10. avgustom, znova ponudila za vsakogar nekaj. Vsak dan se bo v Veliki Polani zgodil koncert priznanih izvajalcev, čez dan pa se bo v sklopu prireditve odvijal tudi pester spremljevalni program s številnimi aktivnostmi.

Novost: Priletite kot »štrk« v Veliko Polano in odletite s 1000 evri

Organizatorji so se letos odločili za izvedbo novega tekmovanja ŠTRK SI. Gre za izziv ljudem, da izdelajo kostum bele štorklje in se pomerijo v tekmovanju. Tekmovale bodo ekipe, ki bodo sestavljene iz štirih tekmovalcev – štrka in treh pomočnikov. Štrki, katerih kostumi naj bodo čim bolj podobni beli štorklji, naj ne bodo vnetljivi in strupeni ter zadostujejo preostalim kriterijem, ki jih določa organizator, bodo ob pomoči pomočnikov tekmovali v letu od gnezda do gnezda, iskali hrano za svoje mladiče in prinašali otroke v dimnik. Zmagovalna ekipa bo domov »odletela« bogatejša za 1.000 evrov.

Pester spremljevalni program

Poleg tega se bo v nedeljo dopoldan v okviru prireditve v Mali Polani odvijalo tekmovanje v oranju. Kot je povedal Janez Pucko, se bo tekmovalo v dveh disciplinah, in sicer z navadnim in tekmovalnim plugom krajnikom, pomerili pa se bodo lahko tudi v sprtnostni vožnji s traktorjem in prikolico.

Ta dan bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji kolesarjenja, ki se bodo podali na pot po prijetnem okolišu. Tekom tedna se bodo ekipe lahko pomerile v balinanju, malem nogometu, kuhanju bujte repe, odbojki na mivki in na kmečki olimpijadi. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi mlatev pšenice in senje, v soboto pa se bo na ranču Vermida odvijal Ponifest. Tu bodo otroci lahko jahali konje, obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo konjev različnih pasem ter tekmovanje za Polanski venec. Kot je pojasnil Marjan Vidovič, se bodo s kočijo na prizorišče pripeljale »znane« osebnosti, ob bereku čez cesto pa se bodo »prekmurski štrki« in »dolenjski petelini« borili za življenjski prostor nad ribnikom.  

Prvič na festivalu tudi klape, vstopnina le en dan

Kot je povedala Urška Horvat Ritlop iz društva Štrk, ki skrbi za organizacijo in izvedbo tradicionalne prireditve v Veliki Polani, so na koncertnem delu poskušali najti sorazmerje med slovenskimi in hrvaškimi glasbenimi izvajalci, ob tem pa so dali možnost lokalnim izvajalcem, da se predstavijo kot predskupine.

Za zabavo v večernih urah bodo letos skrbeli Tomislav Bralić in Klapa Intrade, Pero Lovšin & Španski borci, AC/DC Real Tribute Band, Lidija Bačić, Gadi, Crvena jabuka, Jan Plestenjak in Mejaši. Vsak večer se bodo ob že naštetih glasbenih izvajalcih kot predskupine predstavile tudi lokalne bolj ali manj uveljavljene skupine: Plamen, Eklips, Megalopolis, Blue Planet, Polanski zvoki, Broken Hearts, Vibration in Marki. Sedem dni je vstop na koncertno dogajanje prost, obiskovalci bodo morali kupiti le sobotno vstopnico, ki bo stala 6,99 evrov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2014 ob 17:41 miro gost

      vsako leto isto sranje!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2014 ob 18:43 vinko megla gost

      Na pa de se začalo norenje tudi v toj Polani pa kado tej grablaši se nikaj vo metali tak nemajo nikaj čednoga so itak sami kmetovje.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2014 ob 20:15 gost

      Hudo. Ne razumem organizatorjev. Včasih imam občutek da tekmujejo kdo do naredil večji cirkus. Pogrešam recimo MI2, NUDE, KINGSTON, ALYA, TABU, .... Lidija Bačič VTF.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.07.2014 ob 21:59 gost

      Majaši ha ha

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.07.2014 ob 7:48 gost

      vinko megla..kmet si san kak "v" zgledneš.kda do pa polanski te boš pa prvi za šankon pa se nalejvau kak krava.vepa nišče te ne sijli ka ideš.m.... ti sajavo.....

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.07.2014 ob 12:31 pepi gost

      dajte, dajte tu te nekaj gučali te pa te vij tisti keri te prvi tan stali!! Sama faušija vas je!....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.07.2014 ob 13:16 gost

      Lejko bi Damjana Murkoja povabili, ka bi se s svojim soimenjakom srečo. Tou bi bilou neka za poglednoti; eden z Maribora, drüjgi z Holivuda, srečata se pa v Polani. Lejko bi skuper liter rdečoga vrezala in še malo poglumila. Ešče FAZ bi pijso o ton snidenje.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.