https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Konec tedna bo v Bakovcih potekalo Svetovno prvenstvo v dvojnem ultra triatlonu

Murska Sobota, 21.08.2014 ob 7:30  

Konec tedna se nam obeta ena najodmevnejših športnih prireditev v Pomurju. Že danes se bo z otvoritveno slovesnostjo začelo Svetovno prvenstvo v dvojnem triatlonu 2014 z bogatim spremljevalnim programom. Tekmovala bosta tudi 2 domačina.


Pred začetkom Svetovnega prvenstva v dvojnem ultra triatlonu je potekala novinarska konferenca, na kateri so mag. Peter Polanič, vodja organizacijskega odbora, Miran Vereš, član organizacijskega odbora in Robert Dokl, prav tako član organizacijskega odbora podrobneje predstavili program tega športnega dogodka. Lani je Svetovna ultratriatlonska organizacija zaupala organizacijo Športnemu društvu Bakovci. Dvojni triatlon velja za enega izmed najzahtevnejših triatlonov na svetu in obsega plavanje, kolesarjenje in tek s skupno dolžino 452 km. Letos se je prijavilo kar 72 tekmovalcev iz 20 držav, med drugim tudi Južnoafriške republike in Združenih držav Amerike. Med tekmovalci je prijavljenih tudi 7 žensk, 5 Slovencev, od tega 2 domačina, Dušan in Iztok Fister.

FOTO: Arhiv Pomurec.com - Lanski zmagovalec Eros Bravo

Organizatorji so pripravili tudi raznovrsten zabavno – športni program. Športno društvo Bakovci je tako že peto leto zapored uspelo skupaj s KS Bakovci in ostalimi društvo iz vasi, MO Murska Sobota, Triatlonsko zvezo Slovenije in številnimi sponzorji privabiti v Bakovce in Mursko Soboto številne vrhunske športnike.

FOTO: Arhiv Pomurec.com - Frühwirth je bil lani zelo vesel, da je bil integriran v tekmo

Pa poglejmo še program. Danes bo ob 19.00 uri potekala otvoritvena slovesnost  s kulturno – zabavnim programom in nastopom padalcev. V petek bo start tekmovanja ob 12.00 uri ob Soboškem jezeru. Zvečer bo potekala zabava s skupino Sinji galeb v velikem šotoru sredi Bakovcev. Ob 21.00 uri bo potekal Oplov tek na 4,4 km in 10 km. V soboto zjutraj okrog 08.00 ure organizatorji pričakujejo prihod prvega tekmovalca v cilj. Ob 11.00 uri bo start tekmovanja v Super sprintu in triatlon za vsakogar. Pol ure pozneje bo start tekmovanja za Državno prvenstvo in prvenstvo SV v sprint triatlonu. Popoldne bo letos prvič potekal za otroke Cici duatlon, zvečer pa sledi zabava s skupino Blue Planet. Ob 22.00 uri bo sledila razglasitev rezultatov, podelitev priznanj in pokalov.

FOTO: Arhiv Pomurec.com - Domačin Iztok Fister

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2014 ob 16:25 bakovčar gost

      Fruhwirt Thomas je nazadnje nastopil leta 2011. Njegov skupni čas je bil 22:05:52.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2014 ob 17:30 Domačin gost

      Kadar sem pogledal seznam nastopajočih,sem takoj pomislu na domače prvenstvo Hrvatske,tako kot pri skijanju kjer je prava grmada Avstrijcev,nas pa je le za VZOREC...Pa srečno NAŠI...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2014 ob 17:36 NADAL gost

      Mena pa zanima kakšne so DENARNE nagrade,če pa je že samo pokal pa upam da je cel iz čistega zlata...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.