https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Teleing Pomurja čakajo na svoje nasprotnice

22.8.2014  

Danes ob 13.30 bo na sedežu UEFA v Nyonu opravljen žreb 1.kroga UEFA ženske lige prvakov. Žreba se bo kot predstavnik ŽNK TELEING Pomurje Beltinci udeležil športni direktor Alen Moharić, želja pa so avstrijske prvakinje, ki so jih na turnirju v Budimpešti letos že premagale.

UEFA je 32 klubov, udeležencev letošnje UEFA ženske lige prvakov razdelila v dve skupini in sicer glede na koeficient, ki je izračunan na podlagi dosežkov kluba v zadnjih petih letih. Tako so Pomurke uvrščene na 28. mesto med udeleženkami letošnje ženske lige pravkov.

V bobnu nosilcev so močne ekipe kot so naprimer nemška Vlf Wolfsburg in 1.FFC Frankfurt, francoska Olimpique Lyonnais in FC Paris Saint-Germain, italjanski Torres Calcio, švedska FC Rosengard in FC Linköpings, danska Fortuna Hjorring in IF Brondby, avstrijski SV Neulengbach, češka AC Sparta Praha, ruska WFC Zvezda-2005 Perm, škotski LFC Glasgow City, švicarski FC Zürich Frauen, angleški WFC Bristiol Academy in španska FC Barcelona.

Ena od zgoraj napisanih nosilk bo tudi nasprotnik naših nogomašic. Le-te so se v dosedanjih srečanjih pomerile že s tremi ekipami, ki jim jih lahko dodeli žreb. Tako so v predlanskih kvalifikacijah, ki so bile odigrane v Športnem parku Beltinci, odigrale srečanje z ekipo FC Zürich Frauen in bile, kljub odlični igri, poražene z rezultatom 2:0. V lanskoletnem prijateljskem srečanju, ki se je končalo z neodločenim izidom 1:1, so se, prav tako v Športnem parku Beltinci, pomerile z rusko ekipo WFC Zvezda-2005 Perm. Na letošnjem pripravljalnem turnirju v Budimpešti, pa so naše igralke premagale avstrijske državne prvakinje, ekipo SV Neulengbach z rezultatom 2:0. In prav zaradi tega so avstrijske državne pravkinje prve na listi želja možnih nasprotnic Pomurk v prvem krogu ženske lige prvakov.

V boben nepostavljenih ekip so poleg Beltinčank uvrščeni še norveški FK Stabeak, ciperski LFC Apollon, angleški LFC Liverpol, madžarska FC MTK Hungaria, ruski Ryazan-VDV, kazhtanski FC BIIK-Kazygurt, italijanska ACF Brescia, nizozemski FC Twente, češka SK Slavia Praha, islandski Stjarnan, hrvaški ŽNK Osijek, poljski KKPK Medyk Konin, litvanska Gintra Universitetas, portugalski Clube Atletico Ouriense in irski Raheny United. S temi ekipami se Pomurke ne morejo pomeriti.

Kozic: Nasprotnice v Beltince ne bodo prišle zgolj na izlet

O občutkih pred žrebom je alfa in omega kluba Štefana Kozica povedal: "Uvrstitev v ligo prvakinj je določena nagrada za vse nas, ki delujemo v klubu. Prinaša pa tudi nove obveznosti in naloge, vendar tudi obilo zadovoljstva. Čez dober mesec in pol bomo v ligi prvakinj gostili enega od velikanov ženskega nogometa in pričakujem, da bo stadion na tej tekmi pokal po šivih. Vemo, da bomo v bobnu eden najbolj zaželjenih nasprotnikov, vendar ekipa, ki nam jo bo namenil žreb, v beltinski športni park ne bo prišla na izlet."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2014 ob 14:18 igrac gost

      Kozik ne seri s svojo izjavo,ka de sradion pokal po sivih zavolo gledalcev. Sicer pa de teleing v kratkem kupil dol nouvi operater in konec de firme ktero muzete pejneze.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.08.2014 ob 19:20 tele ignac gost

      Kurba si IGNAC kmet na m2 , pridi v klub pa to nam igralkam v faco povej.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2014 ob 19:27 gost

      Mogauče tej igrač več zna, ka se dogaja v klube. Verjetno vodilni cejcajo, medtem ka igralke nika ne dobijo. Pri drujgih klubaj je isto. Veržej, Mura,...

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.08.2014 ob 19:31 BELTINČANKA gost

      "Gospod Ignac" in kaj boste vi od tega imeli kar napovedujete? Vidi se, da ste zafrustriranec in nevoščljivec. Bravo dekleta!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.